lauantai 20. kesäkuuta 2015

Huono suunnistaja
Mistä tietää olevansa huono suunnistaja?

Matkustin Helsinkiin ensimmäistä kertaa seikkailemaan täysin omin avuin. Laitoin navigaattoriin määränpääosoitteen ja painoin reittisuunnittelun päälle. Tepastelin hölmönä ympäri rautatieasemaa, möllötin Googlemapsia kuin mykkä vittua. Kääntelin puhelinta hölmönä akselinsa ympäri, kun en tiennyt kuinka päin sitä olisi pitänyt tulkita. Navigaattori  piippasi ensimmäisestä käännöksestä ja osoitteli nuolellakin sinne suuntaan mihin piti poukkaroida. Mitä tein? Käännyin aivan väärään suuntaan. Viitisen minuuttia harhaan kävelleenä aloin vasta hahmottaa tilanteen huvittavuutta, kun ihmettelin miksi navigaattorin mukaan saapumisaika vain pitenee entisestään minuutti minuutilta. Urpo....

Siitä jos jostain tietää olevansa huono suunnistaja.
Tai huono kartanlukija ainakin.

11

8 kommenttia :

 1. Kuulostaa tutulta! Aikanaan, jotain 10 vuotta sitten yläasteella mun piti löytää Kuopion VB-keskukselle (=valokuvakeskukselle) kun siellä oli joku koulujuttu. Talven pimeänä aamuna 8 aikaan pyörin jotain puoli tuntia ympäriinsä enkä koskaan löytänyt sitä, ja lopulta lähdin kyynelehtien bussilla kotiin. Niin avuton olo! Myöhemmin huomasin, että olin pyörinyt ihan parin metrin päässä siitä rakennuksesta, mutta en vain jostain syystä ollut nähnyt sen mainoslogoa ollenkaan.

  Muutama vuosi sitten asuin hyvin pienellä paikkakunnalla ja onnistuin eksymään sielläkin kun olin pyörällä matkalla kaupasta kotiin, matkaa oli alle kilometri. :') Mulla on ihan äärimmäisen huono suuntavaisto ja sen kyllä huomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä! Kylläpä tuo siun suunnistusepisodi kuulostaakin tutulta, tosin itte oon vastaavalla tavalla eksynyt vain keskelle lähimetsää. Kyllä siinä on ihmisellä kertakaikkiaan avuton ja orpo olo, kun ei tiedä yhtään missä on ja mihin suuntaan lähtisi seuraavana suunnistamaan. :/ Hyrr. Tulee ihan kylmiä väreitä, kun mietin sitä omaakin episodia jossa kinttupolku yht'äkkiä vain hävisi näkyvistä.
   Onneksi apua kysymällä löytää yleensä perille melko varmasti.

   Lohduttavaa kuulla etten ole sisäisen sekopääkompassini kanssa yksin.

   Poista
 2. Haha, olis ollu kiva olla seuraamassa sivusta sun seikkailua gepsi kourassa. ^^
  Pääasia että pääsit perille. Lopputuloshan se aina ratkasee eikä niinkään siihen menny aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan kukaan ei nähnyt. >..> Kyllä siinä tuli pälyiltyä hölmönä ympärilleen tuon pyörimisen jälkeen, kun tajusin että oon kirjaimellisesti kävellyt rinkiä. Oh boy..

   Poista
 3. Jos yhtää lohduttaa ni viime Tiistaina ku käytii äitin kanssa Turussa ni lähdin yksin metsästää Punanaamioo ku sen piti olla äidin määränpään lähellä ja onnistuin sit eksymää. Kun sit vihdoin löysin takas autolle ja aloin ihmettelee et kyllä sen piti jossain tässä olla, ni huomasin et niinhän se olikin. Suoraan meidän auton edessä noin 100m päässä :D Note to my self: Kato ens kerralla paremmin ympärilles enne ku lähet kävelee kilometriä väärään suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi jehna. Kyllä lohduttaa! :D
   Liian herkästi siinä taitaakin käydä niin että lähin ympäristö hämärtyy, kun tuijottaa liian hanakasti gepsin ruutua ainoana oikeana totuutena.

   Poista
 4. Hahaa, et ole ainut maalaistollo joka eksyy kaupungissa. Itse odotin kauhulla, kun olin kesäkuun alussa Helsingissä 5 päivää, että mitäköhän siitä tulee kun pitäis osata liikkua bussilla toiselta puolen Helsinkiä toiselle puolelle ja kävellä siitä vielä tavoitemääränpäähän. Jotenkin onnistuin tsemppaamaan ja kun olin tuhannen kerran katsonut bussiaikatauluja niin löysin oikeat bussitkin oikeaan aikaan :D Osaan kyllä suunnistaa metsässä (ihmekös tuo kun täällä jumalan selän takana asutaan), mutta kaupunkisuunnistus ei tosiaankaan oo mun vahvin laji. Olen mm. eksynyt Seinäjoen "suurkaupungissa" ja tästä syystä en ole se, johon luotetaan kun karttaa luetaan x).

  VastaaPoista
 5. Voi eiiii! :D Oon ollu ihan pihalla näistä tapahtumista ja siitä että oot ollu täällä! Hitsiläinen! En itekään mikään paras Helsingin-tietäjä ole, mut oisin voinu opastaa siut ehkä nopeammin perille ja samalla oisin nähny siut! :3 DAAAMN!

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.