maanantai 15. kesäkuuta 2015

UUDET RASTALISÄKKEET

 insta1
11410360_1603726619899310_1443367612_n
Uh ah. Edellisten rastalisäkkeiden koostamisesta onkin vierähtänyt kotvanen tovi.
Vaikkei näissä nipuissa olekaan mitään maatamullistavan uutta, koen suunnatonta mielihyvää siitä että saan sitoa päähäni kerrankin jotain muuta kuin vain pinkkiä! Etuhiuksia värjätessäni en oikeastaan nähnyt edes saumaa uusille takuille, mutta mikäs sen parempaa kuin tarttua ohikiitävään ajatukseen ja antaa palaa. Elämässä parhaita ovat ne hetket, kun oivaltaa että hitsit, omalla ajalla ja tukalla voi tehdä ihan mitä tahansa haluankaan. Laittaa rastat, leikata kaljuksi, värjätä vaikkapa sateenkaareksi. Tai kulkea ruskeatukkaisena. Ei kukaan tullut soosoottelemaan että eläpäs nyt tyttö hyvä. Ja niin sen elämän pitäisikin rullata raiteillaan.IMGhh_3862


Syaania, indigonsinistä, ultramariinia, kylmää arktisenhopeaa, mustaa, limenvihreää. Turvauduin googlen tarjoamaan värikarttaan, kun olen huono nainen enkä tiennyt jokaisen sävyn omaa tarkempaa nimeä entuudestaan. Sininen on sininen ja vihreä vihreä. Turkoosi turkoosi. Tai niin ainakin luulin, kunnes möllötin ruutua kaikesta väritietoudesta pöllämystyneenä.


Tällä hetkellä pötkylöitä on yhtä päätä varten 38 kappaletta kahdessa nipussa, mutta ajattelin kasvattaa lonkeroiden määrää vielä ainakin kymmenellä, jahka saan lisää kumilenkkejä ebaysta. Loppuivat perhana vieköön kesken projektin, niin jouduin tyytymään vähän normaalia pienempään rastamäärään. Muhkea hiusmöttönen tämä nykyinenkin on, vaan suuruudenhulluuna tahdon näistä lisäkkeistäni vieläkin kuohkeammat. Kun aika on kypsä, letitän sitten joko nämä rastat, tai pinkit rastani suoraan päähän kiinni. Nyt tuo aiemmin ajeltu sivusiili on vielä sen verran kitukasvuinen ettei juuri lettiä saisi tuusattua vaikka kuinka puhisisi sen parissa.

Jotenkin miusta tuntuu että rastavillitys on väistynyt goottirintamalla jo aikapäiviä sitten, mutten osaa kasvaa hiuslisäkkeistä yli sitten millään. Ne tuntuvat yhä kymmenenkin vuoden jälkeen jotenkin niin omilta. Samaan aikaan rennoilta ja huolitelluilta. värikkäiltä ja synkiltä. Katukuvassa nyky-demonittaret kantavat päällään tradgothiin vivahtavampia vaatteita kauniisiin pitkiin ja mustiin hiuksiin yhdistettynä, ennemmin kuin mitään väreillä ilottelevia hiuslisäkkeitä saati cyberloxeja. Kauniita ovat hekin omassa synkänhuolitellussa lookissaan.

Kaipaan omaan elämääni ja ulkonäkööni kuitenkin sitä tiettyä virnettä.
Tiedättekö, samanlaista hassua suupielen nyyksähdystä, jonka saa, kun näkee tädin jolla on hassu hattu. Tai sykkyräinen ja villisti sojottava permis! Hassut ne ovat kuiturastatkin tavallaan. Muovista pyöriteltyjä matoja päähän kiinni sidottuina.Vaikka tämä yllä oleva rastatutoriaali ei olekaan sieltä tuoreimmasta päästä, sopii se tämän kirjoituksen kylkeen täydellisesti. Mikäli kaipaat apua rastojen kiinnitykseen, niin tuolla videolla näytän kuinka solmin rastalisäkkeet omaan päähäni. :)
 IMG_3838 
IMG_h3845
IMG_3858
IMG_3906

Miten on.
Vieläkö rastalisäkkeet jaksavat innostaa, vai ovatko nämä nyt jo menneen talven lumia?

22 kommenttia :

 1. äwäwäw tahtoo kanssa,! mageet

  VastaaPoista
 2. innostaa!
  harmittaa vain kun itse en ole kovin etevä rastantekijä :(
  vaatisi harjoitusta mutta ei riitä kärsivällisyys eikä rahaakaan ole ihan tuhlattavaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyyttä rastaprojektit vaativat kyllä, se on totta. Mutta tekemällähän sitä oppii. :)

   Mie ostan nykyään osan rastoista second handina kirppareiden kautta, kun laiskottaa sen verran ettei jaksa enää takutella. Puolet kaapista löytyvistä rastoista on valmiina shoppailtu, puolet itte tehtyjä.

   Poista
 3. Ensireaktio: IHANA <3_<3 (sori urpo hymiösilmäjuttu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! Ehkä rastat eivät olekaan sitten niin out kuin kuvittelin.

   Poista
 4. noi sun rastalisäkkeethän on tosi upeat! toi värimaailma on kiva ja osuva, sullehan tuntuu sopivan jokaikinen hiustyyli! :-) Tuntuu että tosi moni on innostuu aina näin kesä aikaa takkusista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on hippeyden ja kirkkaiden värien aikaa, kenties! Ovathan nämä kyllä päähän letitettyinä niin helpot kesähiukset ettei ole tosikaan. Ei tarvitse edes kammata, ja aina näyttää hyvältä.

   Poista
 5. rastat on aina ihanat. <3 kunhan itse taas malttaa kasvatella tukkaa sen verran että siihen rastoja saa letitettyä niin heti tulevat.

  Kaunis olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvatusprojektia siis siullakin. Päähän letitettyinä nämä pötköt ovat kyllä ylivedot, sekä helpot että näyttävät samaan aikaan.

   Poista
 6. Rastat on nii ihanat :) mulle justiin kans laitettiin vajaa viikko sitten rastat takasin :) pitäähän nummessa tukkaa olla :D nuo niin sopii sulle.. oot tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nummitukka! Saako udella, minkä väriset rastat siun päässä keikkuvat? :) Uskaltauduitko väri-ilotteluun mukaan vai laitoitko jotain maanläheisempää?

   Poista
 7. Millä tavalla nuo saapi päähän kiinni? Oon koko lappeenrannan ettiny läpi ees sellasta ihmistä kuka tekis kuiturastalisäkkeellä mulle kesätukan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kysyit, lisäsin näiden lisäkkeiden kiinnitykseen tuon vanhan tutoriaalin tämän postauksen sekaan. Toivottavasti siitä on apua! :) Mikäli haluaa siis pysyvämmän ratkaisun näistä rastoista, kannattaa ne letittää suoraan omaan päähän kiinni.

   Poista
 8. Omaan hiusväriin, malliin ja pituuteen eivät sovi, mutta ihailen muilla, kun nätit irtorastat sattuvat silmään.

  Tykkään omassakin pukeutumisessani tuosta virneestä, sillä vaikka suhtaudun vaatteisiin ehkä keskimääräistä intohimoisemmin, pitää mukana olla vähän huumoria. Ihastun välillä niin övereihin juttuihin, joista tykkään juuri siksi, että ne ovat ihanan ja kamalan rajamailla. Tätä kaikki eivät ymmärrä ja yrittävät vakuuttaa mut huomaamaan, että "toihan on ihan järkyttävä", mihin totean, että siks just!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä pysyy mielenkiintoisempana, kun ei kiellä itseltään niitä pieniä hullutuksia joita kaikki muut pitävät täysin järkyttävinä. Hyvänä esimerkkinä vaatetuksen järkyttävyydestä ja mainioudesta kulkee kyllä se tosiasia, että jopa oma miekkoseni naureskeli ja katsoi pää kenollaan uusinta ostostani. Hankin vaatekaappini sellaisen haaremihousumaisen trikoohaalarin. Rumahan se on kuin rullatuoli, mutta jollain tapaa aika hauska kapistus ja helposti modattavissa! :D

   Poista
 9. Muahtavat ovat rastalisäkkeet ja hyvin näyttävät päähäsi sopivan edelleen. : 3 Minäkin tahtoisin omani takaisin, mutta en ole koskaan jaksanut säätää niin kovin karvapehkoni kanssa. Sen verran epäkäytännölliseltä tuntuivat omaan päähän. Onneksi päästä saa riittävän hullun ihan hiusväreilläkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun mielestä nämä rastalisäkkeet tuntuvat helpolta ja näppärältä vaihtoehtolta suoraan päähän letitettyjen rastojen rinnalla. Itse letittäessähän menee ikä ja teveys, mutta lisäkkeet saa päähän alle 10 minuutissa omin avuinkin. Ei siinä ajassa saa edes kiharoita käkerrettyä! :)

   Poista
 10. On kyllä harvinaisen ruma ja pullea naama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi kommentoit blogiini asioita, joista kukaan meistä ei hyödy yhtikäs mitään?

   Poista
 11. Tässä aloin blogiasi lueskelemaan ja rakastuin näihin niin palavasti, että ostin rastakuitua :3 Nyt vaan on sellainen pieni ongelma, että en osaa tehdä rastoja kuidusta.. Pari yritin takuttaa, mutta millään ei pysyneet kasassa... Millainkas näitä pitää oikeen tehdä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rastojen teko vaatii ennen kaikkea kärsivällisyyttä. :) Mie teen rastat ihan vain kissojen turkinhoitoon tarkoitetulla karstalla takuttamalla ja pyörittelemällä rastapötkylää, rakennan tuolien väliin kiristetystä narusta työpisteen jonka avulla rastaa on helpompi käsitellä. Rastan tiivistys hoituu näppärästi suoristusraudalla. Jotkut tuppaavat käyttämään suoristusraudan ja rastan välissä jotain kangaspalaa + kostutusta, mutta mie sumutan vain rastoja vesipullolla ja tiivistelen suoristusraudalla ilman kankaita koska rautani on omistettu pelkästään rastaprojekteihin. :D

   Poista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.