tiistai 8. maaliskuuta 2011

Vittu mikä huoraJokunen aika sitten täällä blogissa kysyttiin postausta aiheesta goottityyli vs. horolook, ja tässäpä mielivaltaista tekstiä aiheesta. Pahoittelut siitä että tälläisiä tekstiryöpytyksiä tulee nyt monta putkeen, mutta on sitä materia-asiaakin tulossa taas ihan lähipäivinä! ;)

Usein naisellisuuden käsitys opitaan jo lapsena. Jos vanhemmat karsastavat hameiden käyttöä ja korkeita korkoja, jää niistä jonkinmoinen käsitys kalvamaan vaikkei sitä julkisesti myöntäisikään. Aikuisten suhtautuminen vaatteisiin heijastuu lapsen aikuisuuteen joko positiivisessa tai negatiivisessa valossa. Melko monet 70/80-lukulaiset perinteiset ämmät tuomitsevat toisia naisia kaikesta mahdollisesta, ja tuovat mielipiteensä julki erittäin kärkkäästi. Tämä on täysin miun oma havainto, johon olen törmännyt useilla baarireissuilla. Yksi kalja tekee alkoholistiksi, tissivako on huoran merkki, yksinhuoltaja-äidit ovat luusereita, ura-äidit laiskoja paskoja, opiskelijat sossupummeja. Juuri näiltä ihanilta tapauksilta saan kuulla jatkuvasti millainen huora, teinigootti, itseänsä viiltelevä angstipaska tai wannabe-saatananpalvoja olen. Oi voi.


kuva täältä

Mikä sitten tekee naisesta huoramaisen? Sanakirjojen huora-määrityksiä katsomalla huomaa heti, että horo- sana on saanut aivan uuden merkityksen. Miun mielestä stereotypisessa halvassa huorassa yhdistyvät seuraavat asiat:

1. Tyrkky ulkonäkö. Vaatteet ovat tyylittömiä, halvan näköisiä, eivät kovin kestäviä tai muutenkaan erityisen kauniita. Tarkotuksena on näyttää mahdollisimman paljon paljasta pintaa ja tissiä playboy-tyyliin. Oma maku on huoran tyylistä kaukana.

2. Kaikkea muuta kuin hyvinvoiva ulkonäkö. Nainen näyttää hassahtaneelta ja väsyneeltä, hiukset suttuisilta, kalpealta ja ehkä jopa liian laihalta. Naisesta ei säteile tervettä ja kaunista elinvoimaa, vaan päin vastoin luotaansatyöntävää hälläväliä-asennetta.

3. Yleinen halpa lookki. Vaatteet ovat halvan näköisiä indokiina viritelmiä, kampaus on halvan näköinen ja huolittelematon, kaulaa koristaa rihvelin näköinen muovinen viritelmä, meikit ovat huonolaatuiset ja suttuiset.

4. Naisen bitch-asenne. Horo ei näytä onnelliselta, kivalta eikä ystävälliseltä. Useimmiten horot näyttävät väsyneiltä, kovilta ja elämän runtelemilta naisilta, harvemmin näkee oikeasti iloista horoa kaupungilla. (tässä vaiheessa myönnettävä, että kyllä, olen nähnyt ihan oikeastikin maksullisia naisia liikuskelemassa) Jos huora näyttää iloiselta, on pirteys useimmiten tekaistua.. Tai ainakin ulospäin pirteys näyttää todella tekopyhältä.

5. fuck me-asennoituminen miehiin. Horo lääppii lähes jokaista vastaan tulevaa miestä, ulkonäöstä tai iästä riippumatta. 25-vuotias horo kietoo jalkansa 65-vuotiaan miehen ympärille, törröttää huuliaan kutsuvasti ja näyttää siltä itseltään. Raha puhuu.


Mikä sitten tekee gootista huoran muiden silmissä? Vastaus on yksinkertainen, Vaatetus. Korkeat korot ja paljastavat vaatteet voivat viestiä varsinkin vanhemmalle sukupolvelle huorahtavasta lookista, vaikka sitä ei tietoisesti hakisikaan. Kengät ovat ensimmäinen askel huoramaiseen ulkonäköön. Lättänäpohjaiset kengät ovat useimmiten merkki tavallisuudesta, ja niitä näkee harvemmin todellisen horon jalassa. Korkeat korot antavat käyttäjälleen pontta, ryhtiä ja itsevarmuutta, ja siitä syystä niitä näkee poikkeuksetta maksullisen naisen päällä. Korot antavat naisesta vahvan kuvan. Korkeiden korkojen käyttäjiä on aivan turha leimata horoiksi, koska saappaita käyttävät nykyään lähestulkoon kaikki, ikään ja kokoon katsomatta. Piikkikorkoiset saappaat ovat naisen päällä enemmänkin seksikkäät, kuin huorahtavat. "Nainen ei ole oikea nainen, jos ei käytä korkoja".


Vaikka miun tyyliin kuuluvatkin oleennaisina osina erittäin korkeat avokkaat ja saappaat, lyhyet ja kohtuullisen paljastavat minihameet, pvc, latex, näyttävät topit, korsetit, verkkosukkahousut ja stay-upit, en koe lukeutuvani huorien joukkoon millään tavalla. En yritä viestittää tällä tyylilläni olevani ihqu cuul ja silleen niinq tiiättexte. Käytän tämän tyylisiä vaatteita, koska viihdyn näissä, since -05. Paljastavat vaatteet ja pvc mielletään joissain piireissä irvokkaiksi aivan syyttä. Samoiten verkkokuosit liitetään väistämättä hutsulookkiin, vaikka miulle verkkpaidat ja verkot ovat ihanan kauniita materiaaleja. Piristävät asua kuin asua! Goottityylissä huoramaisuuteen liitetään myös tietynlainen asenne. Goottinaiset ovat usein melkoisia kissoja, tietävät mitä tekevät ja miksi toimivat niin. Tämä yhdistetään ehkä myös sänkykäyttäytymiseen, ovathan kaikki, 100% gooteista sentään nymfomaaneja.Saan sietää ihmisten mulkoilua päivästä toiseen, ja se nyt tuppaa olemaan vähän voi voi. Iltaisin baareillessa kuulen ohikulkevilta ihmisiltä jos jonkinmoisia haukkuja ja solvauksia, ja jostain kumman syystä miun tyyli on puhuttanut jopa opettajianikin. Olen se pelottavan oloinen, hiljainen gootti, jonka kanssa harvemmat edes haluavat kaveerata. Ainakin aluksi, ymmärtäkää hyvät ihmiset jo, että ulkonäkö pettää! Koen saavani monissa kaupoissa todella ala-arvoista palvelua jo pelkän ulkonäön takia. Myyjät lirkuttelevat tekopirteästi kanssani käveleville tavallisen näköisille tutuilleni, ja sitten kun on miun vuoro niin naama kääntyy automaattisesti norsun vitulle. Esimerkiksi hairstorella palvelu on sitruunaakin happamampaa, samoin muutamassa muussa nimeltämainitsemattomassa hiustarvikeliikkeessä. Sitä tuntee helposti olonsa varkaaksi, vaikka miekin olen aivan kunnollinen Suomen kansalainen.


Lähtökohtaisesti on kuitenkin todettava, että huhuista huolimatta en ole huora. En kauppa itseäni kadulla tai levittele pillua kadunkulmassa irstaasti. En yritä näyttää tahallisesti shokeeraavalta. Jos ihmiset tahtovat nähdä miun tyylin shokeeraavassa, angstangst-synkässä valossa, niin varmasti näkevätkin. It's all in your head! Ihmiset jotka eivät tunne minuu, voivat varmastikin luulla huomionkipeäksi, ihq pinkiksi itseään etsiväksi teinigootti huoraksi, vaikka voin rehellisesti sanoa että sitä en todellakaan ole. Mie olen erittäin elämänhaluinen ja pirteä pinkki tyttö, jonka ainakin läheisimmät ystävät näkevät pelottavan paljon hysteerisissä naurukohtauksissa. Mikäli sie et pidä miun tyylistä, niin se on siun ongelma. En ala muuttamaan tyyliäni vain siksi, että joku/jotkut sattuisivat niin haluamaan. Toisekseni mie en halua alentua edes kuuntelemaan muiden solvauksia ja epämääräisiä supinoita. Joensuun kokoisessa kaupungissa huhut pääsevät jäävuoren kokoisiin mittaluokkiin, ja useimmiten niitä levittelevät tekevät asioista suurempia kuin ne todellisuudessa ovatkaan. Minkäs mie sille mahdan. Uusin ja hienoin lohkaisu oli kuitenkin se, että pinkki väri mielletään nykyään hutsumaiseksi, tai ylipäätään värikkäät vaatteet. Voi luoja, mitä niin pahaa niissä on? On ilmeisesti syntiä erottua loskaisen harmaasta maasta.


On suorastaan rohkeaa paljastaa naisellisuutensa. Niin totta täällä Suomessa. Ulkomailla liikuskellessa naiset ovat rohkeasti naisia, eikä kenellekään edes tulisi mieleen nalkuttaa hutsulookista. Täällä tuppukylässä naisellinen nainen koetaan kaiketi jonkinmoisena uhkana, kun siitä pitää niin äkäisesti supattaa kaverien kesken. Kai sitä on totuttu sellaiseen ämmien lookkiin, joka on järeä ja miesten tyyliä mukaileva. Tähän lookkiin kuuluvat olennaisena matalakorkoiset kengät, farkut, ja tyyli joka ei väreillä tai materiaaleilla koreile. Perinteinen, positiivisessa valossa nähtävä nainen pukeutuu Twicen seksikkääseen ja löysään, korkeakauluksiseen beigeen villapaitaan, Lindexin farkkuihin ja köpöttelee kadulla jalalle miellyttävät, ergonomiset pikkukengät jalassaan. Arkena heittäydytään erityisen villeiksi verkkareihin, unikkokuosiin ja sievään ponnariin kietaistuina. Tämä kaunis Ritvamme on baarikuntoinen sonnustautuessaan sipaukseen huulikiiltoa ja ripsiväriä. Tästä on kyllä näyttävyys ja naisellisuus kaukana, enkä edes ihmettele!

Vaatteet eivät tee kenestäkään huoraa. Asenne tekee. Jos huorittelu tuottaa hyvää mieltä, on arvomaailma pahasti pielessä.


Ps. on erittäin tärkeää, että asiat ovat avoimesti esillä.

30 kommenttia :

 1. Osaan kyllä samaistua tähän tekstiin joiltain osin. Ite en käytä paljastavia vaatteita, mutta silti mulla on ns. "oma look" johon sisältyy musta, musta, mustempi musta, lävistykset, shokkivärinen tukka, ketjut ja vahva meikki, ja joka kerta kun menen kauppaan, vaikka ihan vaan ruokaostoksille niin vartija alkaa seuraamaan, oikein vainoamaan.

  Ite tunnen useinkin että mua pidetään varkaana, vaikka voin puhtaalla omallatunnolla sanoa etten ole eläessäni mitään varastanut. Ja tiedän paljon näitä ns. Söpöjä naapurintytön näköisiä mimmejä, jotka varastaa ihan helvetisti, koska kukaan ei niitä osaa epäillä.

  Vituttaa suorastaan. Ja aina kun kävelen varashälyttimistä, kaikki tuntuu oikein odottavan että oi kumpa ne hälyttimet alkais huutaan ja jäisin jostain kiinni, ja mua tunnutaan automaattisesti pitävän jonain narkkari/pummi/vandaalina.

  Mulla on ammatti, työ ja oma koti, enkä ole senttiäkään velkaa kenellekään.

  Ärsyttää että ulkonäön ja tyylin perusteella leimataan.

  VastaaPoista
 2. Aivan totta tuo, miustakin on monesti tuntunut että kassatädit sun muut suorastaan odottaa miun jäävän jostain kiinni hälyttimien kohdalla viimeistään. =D Huvittavinta oli se, että olin eräässä nimeltämainitsemattomassa marketissa töissä leipurina koko kesän (yli 2kk), ja töistä lähtiessä kassantäti pyysi miut aukaisemaan laukkuni?!! katoin sitä ämmää kyllä varmasti maailman tympeimmän näköisenä, sillä ainakin mie olin tuossa ajassa törmännyt suurinpiirtein kaikkiin kaupan työntekijöihin. Näitä onnistumisen hetkiä, jne..

  Turhaa leimata tosiaan ulkonäön perusteella, ei gootti ole automaattisesti vandaali! :D

  VastaaPoista
 3. Ai kauheeta ku nauroin tolle videolle :D

  Mutta siis niin, mä voin sillai jotenkin hatarasti ymmärtää et sua jotkut haukkuu huoraksi ja niin muakin haukuttiin kun mun tyyli oli hieman vastaavanlainen kuin sun tyyli. Pakko vetäistä kateuskortti tähän väliin, mä luulen että se on kateus kun puhuu. Sulla on pokkaa vetää niskaan paljastavat vaatteet ja sulla on aivan mahtava kroppa. Kaiken lisäks sä oot hurjan kaunis räväkässä tyylissäsi.
  Se on jännää miten ihmiset purkavat pahaa oloaan toisten pukeutumiseen ja tyyliin syystä tai toisesta. Voisin ainakin kuvitella että loppupeleissä toisten (varsinkin vieraiden) ihmisten pukeutuminen on täysin merkityksetöntä ajatellen omaa elämää. Tai ainakaan mua ei liikuta tippaakaan mitä ihmiset pistävät päällensä :D

  Mutta arvaa kuinka paljon se hämmentää kun mua haukutaan huoraks, minä joka lähden ulos kellohelmaisessa polvipituisessa hameessa ja neuletakissa (ja korkoakin on kengissä max. huimat 5 cm :D ) :'DD

  VastaaPoista
 4. Jea,komppaan täysin. Isoissa kaupungeissa ei törmää niin paljoa huoritteluun mutta ootas vaan kun on pienempi tuppukylä kyseessä O_o Täällä on ainakin kunnon sisäpiirimeininki. Arkena en jaksa niinkään panostaa ulkonäköasioihin, mutta lävistyksiä en ota pois vaikka olenkin asiakaspalvelutyössä. Kumma sinänsä että vanhempi väki ei sano mitään, nuoriso kuiskuttelee. Partylookki onkin sitten plattaria ja verkkoa tahi minihame, mikä tarkoittaa heti että saa kopeloida :/ Sitten jos siitä ärähtää onkin huora. On kummaa miten lyhyt hame=maksullinen, mutta nuoriso kulkee perse vilkkuen. Tässä on kyllä joku ristiriita. Mutta eipä noista kannata välittää. Räväkkyys provosoi ja aiheuttaa kateutta jne. Luulen että nää perusRitvat tuntevat itsensä seinäkukkasiksi siun rinnalla :) Pojot räväkkyydestä,koska harva uskaltaa!!
  -Jenni-

  VastaaPoista
 5. Loistava postaus! Täytyy kyllä sanoa, että on ehkä maailman käsittämättömintä ajatella sun näköinen tyttö baariin haukuttavaksi. Käytös huoran tekee, ei ulkonäkö. Ja sä olet kyllä mun mielestä ihan saatanan söpö tyttö!

  Ennakkoluuloja on maailma pullollaan. Eniten siihen törmään Stockan kemppariosastoilla. Tuo "tavallisen näköisen" kaverin kanssa kommunikointi on myyjillä todellakin toisenlainen kuin mitä itse osakseni saan. Kun avaan suuni meininki jo onneksi muuttuu parempaan suuntaan. Mutta varsinkin jos painelen sinne suoraan töistä nukkavieruissa varastoduunarin vaatteissani ja ilman meikkiä on tunnelma melko ala-arvoinen. Ulkonäkö tekee niin paljon. Jos mulla olisi ns. tavallinen tukka ja pastelliväriset vaatteet ja meikattu naama olisi palvelu ihan muuta. Lähinnä tulee käytyä Jumbossa ja Itäkeskuksessä ja keskustan tavaratalossa. Myyjissä vaihtuvuutta on kuitenkin sen verran, ettei mun kenties mieleenpainuva pehkoni ole kaikille entuudestaan tuttu (tai mistä mä tiedän, vaikka siitäkin huolimatta pitäisivät varkaana - olen muuten kuullut, että Stockan henkilökuntaa olisi hieman ohjeistettu tällaiseen ajatteluun rastapäiden kohdalta..). Kuitenkin kun mun suosikkiharrastuksiin kuuluu uutuushajuvesiin tutustuminen niin tulee usein käytyä ja olen huomannut, että muhun kohdistuvaa myynti-intoa tai hyllyjen siistimistä välittömässä läheisyydessäni ilmenee likimain aina. Mua myös luullaan useimmiten alaikäiseksi. Alkossakin jaksavat kysellä papereita. Muutenkin palvelussa on usein havaittavissa hienoinen nenänvarttapitkinkatsanta. Harvalla Stockan tädillä tulee mieleen, että olen jostain ällöstä kokoomusvinkkelistä katsottuna melkoinen ihanneasiakas. 28-vuotias, kotoisin "hyvästä" yrittäjäperheestä, enkä eläissäni varastanut. Olen kuullut ennakkoluulojen ropisevan vauhdilla lattiaan pelkästään ojentaessani exclusive-kortin maksusuoritusten yhteydessä. Voi kuulostaa äkkiä pröystäilyltä, mutta noin se on monesti mennyt.

  Ja kyllä se niin on, että kateus rumentaa monta suomalaista naista.

  VastaaPoista
 6. Sussu, sie oot niin oikeassa! Lähetäänpä joskus kahestaan baariin ja katotaan montako huorakommenttia tai ryhmäseksiehdotusta oikein saadaan :D

  VastaaPoista
 7. Itse en ole henkilökohtaisesti törmännyt huoritteluun, mikä johtuu osittain siitä, että taidan lukeutua nykyään näihin seinäruusuihin. :D Olen kyllä ikäviä tarinoita kuullut. Joskus teinimpänä pukeuduin useamman vuoden melkoisen gootahtaviin vaatteisiin, mutta en muista saaneeni mitenkään erityisiä katseita. Voi toki johtua myös siitä että olen vesimies enkä edes tajua olla kiinnostunut siitä, mitä muut minusta ajattelevat.. :D

  Täytyy silti myöntää, että mitä enemmän ajattelen omaa teini-ikääni, niin sitä enemmän tulee mieleen tapauksia, joissa ajattelin aivan yhtä stereotyyppisesti, kuin tekstissäsi kuvailemat ihmiset. KAIKKI ikäiseni tytöt, jotka tulivat vastaan vähääkään lyhyempi hame päällään, kuin minulla oli, olivat aivan varmasti jonkinsortin jakorasioita. Ja juu, kaikki rastapäät olivat varmasti myymälävarkaita.

  On hienoa tunnustaa, että olen tainnut hieman kasvaa ihmisenä. Erilaisiin (ja nimenomaan eri alakulttuureja edustaviin) ihmisiin tutustuminen on helpottanut todella paljon. Asiakaspalveluhommissa työskenneltyäni olen oppinut enemmän katsomaan ihmistä silmiin ja juttelemaan, ja vasta sitten muodostanut mielipiteeni ihmisestä, en hänen verkko-/lateksi-/farkku-/pastellivärikuorestaan.

  Olisi ihanaa, jos useampi suomalainen avaisi hieman silmiään, ja ymmärtäisi, että ihmisiä me ollaan kaikki. Vaikka oltaisiin tummia, tai yksinhuoltajia, tai pukeuduttaisiin PVChen.

  Kiitos entrystä!

  VastaaPoista
 8. Kyllähän monet gootit saattavat tuoda mieleen jonkin S/M-huoran, mutta luulisi varsinkin nuoremman sukupolven olevan jo sen verran perillä eri pukeutumistyyleistä että erottaa gootin ja huoran. Ja ainakin oman kokemukseni mukaan nuoriahan ne haukkujat usein ovat.
  Sen ymmärrän hiukan paremmin jos vanhempien ihmisten on vaikea hyväksyä kovin viettelevää pukeutumista julkisesti. Oma isäni on jo lähellä 60. ikävuotta ja on kyllä huomauttanut pari kertaa mulle, että näytän julkiselta naiselta. Pahaltahan se tuntui. Pyrin ajattelemaan kuitenkin, että hän on vain huolissaan siitä jos joku hyökkää kimppuuni kaupungilla. Ehkä nämä vanhemmatkin pikkuhiljaa tottuvat... :)

  VastaaPoista
 9. Betamarie: Poliitikot, ja heidän hienot mielipiteensä! :D Nauron itekkin tuolle pätkälle vedet silmissä, ei stna.

  Ihmettelen itsekin tuota pukeutumiskysymystä, mitä väliä sillä loppupeleissään on, pukeutuuko toinen minariin vaiko perus pitkiin housuihin? Tai vaikka kävelisi ilman housuja, maailma on valintoja täynnä. =D En jaksa ymmärtää sitä miksi muut jaksavat puuttua toisten pukeutumiseen niin runsain mitoin, että se tuntuu pyörivän ainoana asiana päässä, ja haittaavan paskanjauhajan elämää. Ihmisiä on moneen junaan. Mie en todellakaan ymmärrä miksi joku siun näköistä naista haukkuisi horoksi, en sitten vihonviimeisenäkään asiana. Ei ole mitään syytä haukkumiseen!!

  Anonyymi: Sepä se, tuskin Helsingissä ainakaan aivan näin paljoa kiertää huhuja ympäriinsä kuin mini-cityissä. Tuo on juuri niin ristiriitaista paskaa, että minihameeseen pukeutuva ja rohkea gootti on automaattisesti maksullinen, mutta teinit saavat pyllistellä baareissa pelkkä tunika päällä. (ne legginssit housuina, hyrr kylmänväreitä..) En tule koskaan ymmärtämään varmaan tuota leggari-tunika-yhdistelmää. Tai vielä parempi, legginssit + lyhyt toppi, uuh so sexy. Miten sie pystyt pitämään asiakaspalvelutyössä lävistyksiä, eikö siulle tule siitä huomautuksia? :o Mie en voisi kuvitellakaan käyttäväni töissä mitään koruja, se ei vain sovellu leipurin/kokin/kondiittorin ammattiin..

  Tiia: Voi kiitos, tässähän ihan punastuu :) <3

  Luulisi että useimmiten kaupoista varastelevat lähinnä ulkomaalaiset, narkkarit ja todella runsaan ala-ikäiset pennut, en jotenkin osaa kuvitella ainuttakaan goottia näpistelemään varsinkaan kemppari-osastolle.. :o Siulla varmaan tuo erikoisen värinen (ja ihanan pirteä!) hiusväri vaikuttaa eniten siihen millä tavalla muut suhtautuvat, tai ainakin näin voisin kuvitella. Pinkkiä kuitenkin näkee hieman harvemmin katukuvassa noin räikeästi, niin se aiheuttaa varmaan jonkinlaisia ennakkoluuloja. Pitää vaan oppia siihen, että ei välitä noista idiooteista jotka kohtelevat meitä väärin. Pinkkipäisten naisten kapina! :D

  Countess: Wannabe saatanpalvojagoottilesbohuorat 666! Näinhän se varmasti menisi :''D

  Hetunen: Tuo on hyvä asenne, että ei jaksa välittää muiden mielipiteistä. Säästyy monelta mielipahalta. :) Mie olen yrittänyt avartaa katsettani samalla tavalla kuin sie, eli katsoa mieluummin ihmisen sisälle eikä pelkkään kuoreen. Ulkonäkö kun ei kerro aina kaikkea.

  Anni: Veikkaisin joo, että vähänkin fetissipiireistä tietoiset ihmiset luokittelevat gootteja automaattisesti S&M horoiksi, valitetavasti. Vanhempien huomauttelu osoittaa vain sen että he välittävät, mutta tuollaisten tuikituntemattomien nillitys on aivan totaalisen turhaa skeidaa =D

  VastaaPoista
 10. ^ kyllä ne vanhemmat tottuu, samalla tapaa tatuoinnit oli joskus huorien ja merimiesten juttu, nyt niitä on "joka toisella." Jotkut ihmiset on sitä mieltä edelleen, samalla tapaa näitä huoritteluita tulee aina olemaan jos laittaa vaikka puolet kankusta paljastavat pvc pöksyt + verkko stay-upit jalkaan. Se pitää vaan hyväksyä, mä ainakin jätän ne ihan omaan arvoonsa tai heitän jotain nolaavaa takaisin. Stereotypioista on vaikea päästä eroon.

  Juoruaminen ja koskeminen on sit ihan toisia juttuja. Yksittäiset huorittelut kestää mutta mitään yleistä "maineen" antamista ei.

  VastaaPoista
 11. Tai no, huorittelua ei siis pidä hyväksyä :D sanotaan tämä niin, mutta täytyy tiedostaa että sitä voi tulla joidenkin apinoiden suusta! Ettei kukaan ala taas paneutumaan tuohon..

  VastaaPoista
 12. Kirjoitat asiaa. Oma äitini suhtautui järkytyksellä kun ostin vuonna 2007 ensimmäiset pleaser- saappaani. (kyseessä olivat perus- polvimittaiset mustat ja kiiltävät saappaat)
  Myöskin korsetteihini äitini on suhtautunut vihalla. Hän on sanonut, että niitä käyttävät vain kevytkenkäiset naiset. Myöskin hän on monesti minulta tivannut "mikset sinä voi pukeutua normaalisti? miksi pitää hyppiä ihmisten silmille poikkeavilla vaatteilla? se loukkaa muita!"
  Olen tuohon vastannut samoin kuin sinä kirjoitit tässä merkinnässäsi. "Kaikkia ei voi miellyttää. Minulle on tärkeää, että itse viihdyn vaatteissani." (<-- Tuota äitini sanoi itsekkääksi) Olen pyytänyt äitiäni määrittelemään sanan normaali. Hän kuvaili sen juurikin niiksi tavallisenharmaiksi vaatteiksi, joita näkee (minun mielestäni) liikaa ympärillä. Kysyin, että: "Missä niin lukee, että nuo on NORMAALIT? Tuo voi olla tavallinen, mutta normaali on kylläkin laajempi käsite."

  Nyttemmin hän ymmärtää pukeutumistani paremmin, ei valita siitä enää (eikä hänellä olisikaan senkummemmin sanavaltaa, asunhan yksin ja olen jo paria kuukautta vaille 20. :D)
  Esittelin hänelle käsitteen "nuorisokulttuurit" Ja kerroin tästä goottityyliin pukeutumisesta.

  Toinen asia, johon olen törmännyt, on kaverini tapaus. Hän ei pukeudu goottimaisesti, vaan ostaa tavalliset vaatteensa ihan H&M: ltä, Seppälästä, Prismasta jne. Hän rakastaa kans kuitenkin korkokenkiä, sukkahousuja ja minihameita (ei kuitenkaan vesirajaan yltäviä)

  Monesti hän on kuullut huorittelua (lukiossa!) juuri tästä hameiden käytöstä. Hän on venäläinen ja ihmettelee, että miksi suomalaisnaisilla on niin kova tarve haukkua kaikkia naisellisesti pukeutuvia naisia. Hyvänen aika. Monesti olen huorittelijoille sanonut, että lukisivat paremmin tietokirjasta sanan "huora" määritelmät, ja olen muistuttanut heitä siitä, että nämä vaatteet eivät saa minua jakamaan/myymään kehoni osia.

  VastaaPoista
 13. Minua on haukuttu huoraksi myös sen takia, että olen ollut töissä erotiikkamessuilla. Monien on vaikea ymmärtää, että siellä voi olla töissä, vaikka strippaisi tai myisi itseään.

  Olen myös sinkkuna ollessani flirttaillut miehille avoimesti ja tämäkös on ärsyttänyt joitakin naisia niin paljon, että ovat leimanneet minut huoraksi. Mitä pahaa siinä on jos sinkkunainen flirttailee toiselle sinkulle? Aivan kuin pitäisi istua yksin hiljaa nurkassa ja tuijotella tuoppia. Ja miksi yhden yön jutut tekevät ihmisestä huoran? Jos vapaana naisena harrastaa yhden yön juttuja vapaiden miesten kanssa ilman maksua, niin ei se tee ihmisestä huoraa.
  Enkä muuten tuomitse huoraamista, jos nainen tekee sen vapaasta tahdostaan. Monet hyväksyvät yhden yön jutut, mutta eivät seksin myymistä? Ovatko ne kuitenkaan niin kaukana toisistaan? Jokainen saa mielestäni tehdä kropallaan mitä haluaa ja jos sitä haluaa myydä omasta tahdostaan niin se on ok. Ei ole toisilta pois.

  Enkä muuten usko, että nykyaikana huoraa edes tunnistetaan helposti ulkonäön perusteella. Ne ovat juuri ne kilteimmän näköiset tytöt, jotka kauppaavat itseään netissä rikkaamille herrasmiehille. Tästä on tehty tutkimus ja olen lukenut haastattelunkin aiheesta.

  Huora on haukkumasanana menettänyt merkityksensä ja itselle on aivan sama, jos joku tulee sellaiseksi minua haukkumaan. Itse tiedän mitä olen ja mitä en, eikä se riipu siitä, missä kohtaa reittä hameen helmani menee.

  VastaaPoista
 14. Itsekin pelkään joskus, että minua luullaan varkaaksi tumman pukeutumisen perusteella, vaikkei minulle ole sellaista sattunut. Esimerkiksi pikkutavarahyllyjä en uskalla kauheasti hypistellä jos en välttämättä aio ostaa mitään..

  Se on kyllä kumma, että Suomessa pitää naisen näyttää melkein miesmäiseltä käytännöllisine asuineen ja poikatukkineen ollakseen uskottava. Jopa siveellinen hame, hieman meikkiä ja matalat korot voivat saada osakseen huorittelua.. Jokainen pukeutukoon niin kuin haluaa, vaikka verkkareihin tai hameisiin, mutta melko tympeää jos joku ulkonäön perusteella rupeaa leimaamaan toisia huoriksi tai pinnallisiksi tms. Goottityyli voi kyllä olla melko seksikästä, mutta eihän seksikäs pukeutuminen tarkoita että olisi huora tai edes miesten peressä, vaikka jotkut näin tuntuvat ajattelevankin.

  VastaaPoista
 15. Viimeeksi tänään kuulin varsin ikävää kommenttia mun tukan väristä(vaaleanpunainen), mun hameen pituudesta( omistan lyhyempiäkin) sekä punaisesta huulipunasta. Metrossa kun olin aamulla matkalla Vuosaareen, eli ei kyllä ole välttämättä pienempien paikkojen juttu tuo toisten kommentointi. Omien kokemuksien mukaan saan tuntemattomilta enemmän ikävää kommenttia pääkaupunkiseudulla kuin Kuopiossa(jossa ennen asuin).
  Jännää on myös se, kuinka nämä kommentoijat kuuluvat lähes poikkeuksetta kahteen ihmisryhmään, spurgut tms laitapuolenkulkijat tai keski-ikäiset hieman ennen aikojaan rupsahtaneet rouvat, toisinaan myös vanhukset.
  Itselleni ei tulisi mieleenkään mennä kommentoimaan kenenkään tuntemattoman ulkonäköä ikävällä tavalla _ikinä_, ei nääs kuulu minulle pätkääkään muiden tyyli.

  VastaaPoista
 16. Loistelias teksti, tosin mulla kesti lukeminen 10x normaalia kauemmin kun jäin käkättämään kuville.... :D varsinkin ensimmäistä nauroin hyvän tovin ennen kuin kykenin jatkamaan lukemista.

  Mutta joo, allekirjoitan. On se jännä miten mustat paksut legginsit, maiharit, tavallinen pitkähihainen t-paita ja !OMGPVC-HAMEOMG! tekevät meikästä huoran kun taas naapurin Kerttukaisa lähtee baanalle olkaimettomassa mekossa paljastaen 2/3 tisseistä sekä puolet (olemattomista) alushousuista, läpinäkyvissä sukkiksissa ja fiorella-saappaissa ja Kerttukaisa tietysti on meistä se kauniimpi ja söpömpi. Score!

  Toisaalta, pahennuksen aiheuttaminen välillä vaan on ihan suunnattoman nautinnollista ;D

  VastaaPoista
 17. Itse olen kuullut huorittelua jopa omassa kotonani kun kämppiksen ihana vieras kysyi minulta ennen baariin lähtöä että " töihinkös sitä ollaan menossa ?"

  Sitten baarissa ohikulkevat ihmiset kuiskaavat " Huoraaaaa " korvaan kun kulkevat ohi.

  Ja vanhat keski ikäiset akat huorittelevat minua koska satuin juttelemaan heidän nuoren miespuolisen työkaverinsa kassa ( joka oli muuten sinkku), ja päättivät haukkua muutenkin kaikilla erinäisillä nimillä koska heidän mielestään tekoripset ja hiuslisäkkeet tekevät naisesta maksullisen.

  Ei näin.

  VastaaPoista
 18. Kasvoissa on muutama koru ja toisessa korvassa industrial,inner conch,tragus plus perusrenkaita ja toisessa on vain normi korviksia plus rustot.On ihme miten olen saanut pitää lävistykset koska muilta työkavereiltani on lävärit olleet kielletty ja jo otetut on käsketty ottamaan pois. Kai se on niin yleistä jo nykyisin.Huulen labretissa en työaikana kehtaisi kyllä pitää 2cm piikkiä,pallo saa silloin kelvata.Elintarviketyössä noiden korujen kanssa on vissiinkin todella tiukkaa, näin olen ainakin kuullut. -Jenni-

  VastaaPoista
 19. Mä komppaan tätä NIIN täysin. Eilen joku sairas ihminen yritti tönäistä minut kumoon ja huuteli perään että olen "alasti", koska minulla oli reisipituinen takki ja minihame. :D Joo, en pukeudu ruskeaan ja hiukseni ovat värikkäät, anteeksi?!

  Jälkikäteen olisi tehnyt mieli potkaista sitä eunukkia, mutta ehkä on ihan hyvä, että olen liian kiltti ja vain väistin ja nauroin.

  VastaaPoista
 20. kaikista parasta on se, että jos pahastut siitä että sinua huoritellaan (joka on kunnianloukkauksen täyttävä ilmaisu, josta voi saada sakkoja, parhaimmillaan ehdollista) niin nämä älykkyyden multihuipentumat alkavat murista sinulle siitä, miten et osaa ottaa kritiikkiä vastaan. SIIS MITÄ? mistä lähtien huorittelu on ollut kritiikkiä? mistä lähtien haukkuminen, väheksyminen ja halventaminen pahimmissakin määrin on _kritiikkiä_? näidenkin neropattien pitäisi vilkaista wikipediasta uudestaan mitä kritiikki tarkoittaa. ymmärrän myös, että puberteetti-iässä ylenpalttisen rohkea goottipukeutuminen on hieman sopimatonta (ainakin omaan muottiin) ja vanhemmat ihmiset saattavat siitä huomauttaa, mutta että täysi-ikäisen pukeutumiseen puuttuvat ja vielä huorittelemalla tai muuta vastaavaa? en voi ymmärtää. työpaikallani eräs ylempi vieraileva johtaja arvosteli meikkejäni liian vahvoiksi, vaikka hänen naispuolisella kollegallaan oli varmasti tasan yhtä paljon meikkiä, mutta vain hillitymmissä väreissä. se, ettei pidä nuden värisestä huulipunasta, maantienharmaista leteistä ja poolopaidoista ei tietääkseni tee kenestäkään sen huorahtavampaa. voi kun ihmiset vain tutustuisivat alakulttuureihin hieman paremmin.

  VastaaPoista
 21. Jenni L: Nimenomaan! Huorittelijat saa pistää ihan omaan arvoonsa, melkoisia sirkuspellejä ovat nimittäin :'D .. Vanhemmat toki tottuu, mutta eri asia sitten hyväksyvätkö lävistyksiä sun muita ikinä täysin.. Saattaa olla että eivät niistä huomauttele, mutta salaa toivoisivat miunkin tyylistä taviksempaa..

  Yugata: Kuka ylipäätään määrittelee normaalin? =D Tuo siun äidin käytös kuulostaa aika pitkälti samalta kuin miun mummon, ei mummo tule varmaan miun tyyliä koskaan täysin hyväksymään vaikkei enää siitä jaksakaan valitella. Alkuvaiheilla kränää oli aivan jokaisesta asiasta, ja tuo "mikset voisi olla tavallinen" kuului jokapäiväisiin lauseisiin. Se on todella hassua, että nykyään massasta ei saisi erottua edukseen. Harmaata epämääräistä ulosteen ja farkkukankaan väristä mössöä koko Suomen kansa. Venäläisiä naisia on varmasti helppo huoritella, koska useimmiten baareissakin kiertävät horot ovat juurikin tämän kulttuurin edustajia. Näin ainakin täälläpäin. :/ ulkomaalaisia on muutenkin helppo leimata ja haukkua. Ps. sie taidat olla sitten saman ikäinen ko miekin! Kohta vanhennun kahenkympin puolelle..

  Mistress mystral: Erotiikkamessuilla työskenteleviä on ehkä helppo leimata horoiksi, kun tuo itsensä jakelu kuitenkin kuuluu jollain tavalla myös messumeininkiin. Samaa mieltä olen tuosta seksin myymisestä, ei se kovin kaukana yhden yön lirkuttelusta ole. Se on ihan hyväksyttävää puuhaa, jos nainen ei tee sitä vain pakon edessä. Nykyäänhän jotkut opiskelijatkin harrastavat seksin myymistä ihan jo pelkästään sen takia, että sillä tienaa todella hyvin. Ja muistaakseni yksi blogikin on olemassa, jossa joku opiskelijaneito kertoo vapaasti seksin myymisestä ja siihen liittyvistä asioista (?) jos en nyt ihan väärin muista. Tärkeintä on tosiaan se, että tietä itse mitä on ja mitä ei :) Turha muiden mielipiteistä on ottaa itteensä, pitäkööt tunkkinsa jos ei naama miellytä.

  Chastel: Joo, varsinkin tuollaisten koruhyllyjen sun muiden kohdalla tuntuu saavansa aivan erityisen paljon katseita osakseen.. Raivostuttavaa, ja samalla todella ahdistavaa. :/ Siveellinen pukeutuminen on ihan ok, samoin sellainen ns. seksikäs pukeutuminen. Antaa vaan kaikkien kukkien kukkia, niin jokainen ei näytä samalta! ^^

  Fegelburt: Poikkeavan näköisiä nuoria on helppo kateellisena haukkua, varsinkin noiden kukkamekkorouvien. Ovat itse rupsahtaneet jo niin kurttuisiksi rusinoiksi, että pitää yrittää pönkittää egoaan toisten arvostelulla. =D

  VastaaPoista
 22. ---- voi elämä, kirjoitin sitten niin pitkän "KOMMENTIN" , että bloggeri ei suostunut sitä yhessä osassa julkaisemaan.. :D ----


  Nette: Kiitos naenen! ^^

  Feline: Pahennuksen aiheuttaminen tuo kieltämättä jotain outoa mielihyvää. Siinäpähän möllöttävät perkele! :D Kerttukaisa kuulostaa kyllä todella hotilta, yleisesti hyväksyttävältä "ei-huoramaiselta" upealta ilmestylseltä <3

  Ventovir: Wtf, ei saatana mitä kommentteja :D Mikä helvetti ihmisiä vaivaa, kun pitää tuolla tavalla arvostella. Huh. Viisautta on antaa näiden kommenttien olla ihan omassa arvossaan, ja kävellä tilanteesta kylmän viileästi pois. :) Ite en ainakaan mitään catfighttia harrasta, vaikka välillä mieli tekisi.

  Jenni: Jännää, mie kun oon luullut että lähestulkoon missään asiakaspalvelutyössä ei saisi naamassa lävistyksiä olla. Voin toki olla väärässäkin. Leipomoteollisuudessa mie tuon lävistyksettömyyden ymmärrän, mutta kokkipuolella en ehkä niinkään. Keittiöiden hygienia on muutenkin jo joissakin paikoissa vähän niin ja näin, niin ei noista lävistyksistä ympäristöön ainakaan lisää bakteereja luulisi pomppivan. =D

  Foxie: Ei saatana! Ei helvata mitä idiootteja :'''D Tuossa tilaneessa on kyllä varmasti aikalailla ristiriitaiset tunnelmat. Jos yhtään lohduttaa, niin joku ihana perheen äiti kulki tänään kaupungilla miun ohi, ja heti ohi mennessään selitti lapsilleen jotain tyyliin "älkää katsoko tuonne päin, en halua ikinä nähdä teitä tuollaisina hulttioina".. mulkaisi vielä vihaisesti perään. Ihmiset on ihania <3 :D

  Papercuts: Joo, ei huorittelu kyllä mitään kritiikkiä ole nähnytkään! :D Periaatteessahan kaikesta suorasta huorittelusta tosiaan voisi nostaa poliisisyytteen, jos vain haluaisi. Kritiikki on kuitenkin sellaista, josta ei syytettä ole tarvetta edes nostaa, koska kritiikki esitetään aivan eri tavalla. Anonyymit nyt ylipäätään tykkäävät trollata blogeissa, että heidän kritiikkiään en koskaan lue tosissaan. Veikkaan että siulla ei hirveän hyvät fiilikset noista meikkihuomautteluista jäänyt? Idioottimaista arvostelua.

  VastaaPoista
 23. On se kummallista kun vaikka Italiassa koipia ja vähän poveakin näyttävä nainen korkeissa koroissaan on juuri se tyylikäs, seksikäs, itsevarma ja menestyvä nainen. Vaan yritäpäs samaa täällä Suomenmaassa, heti on akat tuulipuvuissaan ja kukkahatuissaan taivastelemassa millaista huorasakkia nämä nykynuoret ovat. Kaikkein "huvittavinta" on se että on ihan normaalia, että tavallisella h&m-teinillä on lyhyttäkin lyhyempi tunika jonka kaula-aukko on napaan asti ja persettä nuolevat legginsit - sehän on muotia! Ja sitten kun pistää itse päälle heti polven yläpuolelle yltävän tyllihameen, tolppakorkosaappaat ja kenties korsetin sen enempää vilauttamatta tissejä kuin persettäkään niin johan muka ollaan niin huoran näköisiä tai muuten halpaa kamaa. Logiikka?

  Ilmeisesti Suomen katkera (ja huomattavan ylipainoinen) tätikansa ei vain kestä sitä että ympärillä pyörii kauniita nuoria naisia jotka eivät verhoa itseään säkkiin. Puhuisivat sitten muslimien maahanmuuton puolesta jos eivät tahdo nähdä vilaustakaan paljasta pintaa... Lisäksi mehän saatamme vaikka viedä näiden tätien kaljuuntuvat kaljamahaiset miehet - jotka eivät kyllä ole yhtään parempia sillä saralla, että näyttävät kuvittelevan goottien olevan jotenkin helppoja. Sitten onkin tyrmistyneitä ilmeitä kun tulee todella kipakat pakit...

  Ja luonnollisesti tämä kamalan järkyttävä pukeutuminen tarkoittaa varmasti sitä, että tulen huonosta alkoholistiperheestä ja olen asunut sijaiskodeissa ja käynyt vain peruskoulun 5 keskiarvolla... huoh. Saattaisi mammoilta naama nyrjähtää kun tajuaisivat että olen varsin hyvästä perheestä lähtöisin käytöstavoille opetettu ja lukion käynyt naisenalku joka aikoo seuraavaksi hakea eläinlääkikseen. Mukavaa jonain päivänä maksaa palkastaan noiden hapannaamojen rollaattorit että pääsevät puistoon rähjäämään teineille... Ehkä jonain päivänä kun aletaan kuoppaamaan tuota tätisukupolvea maailmassa on hieman enemmän suvaitsevaisuutta. Ehkä.

  VastaaPoista
 24. Toiset ovat jo sanoneet aika pitkälti sen minkä minäkin sanoisin, joten sanon vain että "asiaa"! :)

  VastaaPoista
 25. Tosi hyvä postaus! Ja samaa mieltä ollaan :)

  VastaaPoista
 26. Anonyymi: Joo, tuota miekin ihmettelen.. :D Italiassa lähestulkoon kaikki naiset näyttävät todella seksikkäiltä ihan arkenakin, samoin muissa lämpimissä maissa. Suomi on kuitenkin toistaiseksi vielä kohtuu vanhoillinen maa ainakin pienimmissä kylissä, niin tuo huorahtavaksi pukeutumiseksi leimaaminen liittyy varmaan myös osittain siihen. Tuohon törmää todella usein, että gootteja luullaan jotenkin huonosti elämässä pärjääviksi sossupummeiksi, joiden keski-arvo lähentelee hylsyä kouluissa. =D

  Katzu & J: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 27. Minä olen parilla pienellä paikkakunnalla ollut kaupassa töissä ja olen edelleenkin. Hiuksien väri on ollu vuosien varrella vaikka mitä ja kyllä ihmiset ovat röyhkeitä "kauheen väriset hiukset" "miten sä kehtaat pitää ton väristä lettiä" kynsilakasta pitää marista ja minkä naulan se tyttö on korvaansa laittanu. Pari viikkoa takaperin työkaverini (yli 35v) oli kampaajallaan värjäyttänyt muuten tummanruskeaan tukkaansa toiselle puolelle violetteja raitoja. Kyllä yksi mummo saikin kohtauksen. Oli koko pitkälle jonolle kauhistellut että mitä oot tukalles tehny! "Kyllä se luojan luoma väri on paras. Elä sinä enää värjää tukkaas ku pilaat sen! Ihan kauhee on nyt" Oli meillä sitten puhuttavaa taas kahvipöydässä :|

  Minä pidän erittäin paljon työstäni, mutta mikä saakaan asiakkaat luulemaan että meillä pitäisi naamakin olla heitä miellyttävä? Sama kun vapaa-ajalla tullaan baarissa huorittelemaan ja jos sanot takaisin "minä kerron työnantajallesi miten sinä täällä olet käyttäytynyt ja saat potkut!" Jooh kerroppa vaan, se nimittäin ei kuulu mun pomolle ja voin kyllä ihan itekin kertoo miten sä järjestät mulle potkut nimittäin saa pomokin makeet naurut ;D

  Kaikista arvostelijoista pahin on kuitenkin isosiskoni. Toisten kuullen pitää päästä sanomaan miten hirveet kuteeet mulla taas onkaan päällä (itse perinteistäkin perinteisempi kukka toppi täti joka näyttää ikäistään 10v vanhemmalta). Viimeisin esimerkki oli veljeni rippijuhlissa. Olin mielestäni tilaisuuteen hyvin pukeutunut. jalassa oli kuitenkin mustat, korkeat kiiltävät korkkarit joissa komeili iso pääkallo. Mummoni vieressä seisoskelin niin siskopa tulee "voi kamala miten sä oot kehannu tuommoset päälles laittaa" (ja makee virne naamallaa) mummo se tähän "nii tämä meidän x kun onkin tämmönen pirtee rokki mimmi!" :D

  ~M~

  VastaaPoista
 28. Jossain keskustelussa sanottiin, että toisille naisille huoneen laihin nainen ei ole pahin uhka, vaan se, jolla on eniten itsevarmuutta. Jos pitää korkeita korkoja, lyhyitä hameita, muotoja korostavia vaatteita, värjää tai leikkaa hiuksensa erikoisesti, pitää lävistyksistä jne, niin silloin täytyy usein olla valmis "perustelemaan" valintojaan. Ehkä tästäkin tulee sitä varmuutta, ettei jaksa hätkähtää ihan pienestä ja ihmetteleviä katseita ei enää edes huomaa.

  Kaipa siinä on myös sitä, että yritetään saada toinen huonoon valoon ja kimmastumaan, mutta usein haukkuja menettää arvostusta ja jopa omaa kauneuttaan muiden silmissä mustamaalamalla perusteettomasti muita.

  Ja vaaranahan on myös se, että jos kuulee usein negatiivista palautetta itsestään, niin saattaa alkaa itsekin uskoa siihen.

  VastaaPoista
 29. Löysin kirjoituksesi. Olen 29-vuotias seksityötä sivutoimisesti tekevä nainen, pukeudun tavistyyliin ja otan asiakkaani vastaan ns. normaaleissa vaatteissa. Minulla on yliopistotasoinen koulutus ja toimin sen mukaisessa työssä. Rahoitin opintoni seksityöllä, joka takasi paremman jaksamisen ja nopeamman valmistumisen. Miellän itseni huoraksi sanan positiivisessa merkityksessä, joskin virallisesti seksityöläiseksi.

  Huoraus on negatiivista, kun ihminen luopuu periaatteistaan yhteisön tai muiden osapuolten painostuksesta ja yrittää miellyttää muita saadakseen etua sosiaalisessa hierarkiassa. On mies- ja naishuoria.

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.