keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

MINÄ JA AKNE (ja koko tarinani sen kanssa)

Kuvia on helppo photoshopata, mutta videolla on vain oma itsensä.
Jaan kanssanne kaikista arimman kokemukseni omasta elämästäni näin videoidussa muodossa. Aknen myötä olen oppinut hyväksymään vuosien mittaan itseni kaikkine vikoineni. Internetpersoonatkaan eivät ole täydellisiä. Oletko sinä kärsinyt iho-ongelmista joko aikuisena tai nuorempana?5 kommenttia :

 1. Mahtavaa että teit tän videon! Uskoisin, että etenkin monelle nuorelle tosi tärkeää nähdä. Itketti sun puolesta kun esittelit esim. käsiä kuurin aikana - itellä ei ole niin paljoa aknea ollut, mutta atopia repinyt ihoa ja itsetuntoa koko ikäni todella rajusti (oon sua muutaman vuoden vanhempi). Ei ollut kiva yläasteella (tai sitä ennen tai sen jälkeen, tai nykyään) mennä kouluun tai muuallekaan, kun iho hilseili, punotti ja tihkui välillä kudosnestettä tai märkää, ja oli tietysti kipeä ja kutisi. Toivottavasti moni sairastava näkee tän ja saa siitä tsemppiä, iho-ongelmat tekee todella pahaa jälkeä sekä sisältä että ulkoa.

  VastaaPoista
 2. Hei. Kuinka kauan tuo kuuri siis kestää? Tasottuuko sillä muka arvetkin ja ihon väri? Onko tulokset pysyviä vai iskeekö kaikki takaisin kun kuurin on lopettanut? Itsellä aina näin keväisin pahin olotila tän naamani kanssa, kun valo lisääntyy ja pitäisi mennä ihmisten ilmoille ja naama oikeen tuolla kevätauringossa hohtaa, joten sitä olisi paljon mieluummin pimeässä. Olen testannut myös lähes jokaisen vastaantulleen meikkivoiteen, mutta millään ei saa tätä kauheutta peitettyä. Itsellä on ainakin auttanut se, että olen vähentänyt maitotuotteita, ei se toki vanhoja jälkiä naamasta kadota, mutta uusia syntyy harvemmin tämän muutoksen myötä.

  VastaaPoista
 3. Itsellänihän puhkesi aikuisiän akne lopettettuani 8 vuoden e-pillerit, joita söin ihan toisista menkoistani alkaen eli 13-vuotiaasta. Lähtötilanne ei silti ollut ihan yhtä paha kun omasi materiaali, mutta oli silti tosi kova kolaus itsetunnolle, kun siihen akneen/näppylöihin ei ollut ns.tottunut silloin kun normaalisti murrosiässä jengi sitä kohtaa, vaan yhtäkkiä naama kukkii hallitsemattomasti 20-vuotiaana.. Seuraavat 3vuotta sitten söinkin kolme eri 3-6kk antibioottikuuria ja lukuisia reseptivoiteita kahlattiin läpi. Yritettiinpä myös palata e-pillereihin aknen hoidon vuoksi puoleksi vuodeksi, mutta lopulta itsekin vetäsin 7kk kuurin Isotretinoin Actavista.
  Kuvamateriaali ja kertomukset lääkkeen tehosta oli siis hyyyyyyvinkin tuttuja! Se kasvot manaajavaiheessa oli ihan kauheata, itselleni myöskin silmälasien käyttö oli ns.kriisin paikka, koska piilarit kuivui silmiin kiinni. Jos jotain positiivista keksii, niin hienoa oli se, ettei hiuksia ihan oikeasti tarvinut moneen viikkoon pestä shamppoolla ja silti ne pysyi puhtaina! :D
  Lääkkeen lopetuksen jälkeen hirviöt on pysyneet melkolailla poissa, mitä nyt muutama normaali finni pukkaa päälle ajoittain.
  Paluuta tuo hirviö yritti tehdä oikein kunnolla 3 vuoden jälkeen kuurista (jälleen, koska muun hormonihoitokuurin lopetus). Pelkäsin ihan hulluna, että taas joudun rottakuurille ja mitkä pitkäkantoiset vaikutukset sillä tällä kertaa on esim.lisääntymiskykyyni. Onnekseni nyt diagnosoitiin kuitenkin ruusufinni ja siihen on löytynyt itselläni toistaiseksi hyvin toimiva voide, joka pitää tilanteen kurissa. Ei kyllä enää ikinä mitään ylimääräisiä hormoneja tahi antibiootteja tähän kroppaan.

  VastaaPoista
 4. Musta tää video on sun parhaita, mitä oot tehny!
  Ihanaa kun uskalsit tälläse videon tehä, ja nostan kyllä hattuja! Koska ite en ois tällästä uskaltanu tehä, akne on kyllä pirullinen tauti.. Ja kuinka se voi oikeesti viedä sen oman itsetunnon pohjamutiin. Hyvä et lääkitys autto, vaikka tosi rankka ja vahva lääke onkin.
  Olet ihana, jatka samaan malliin! <3

  VastaaPoista
 5. Mulla ei ole juurikaan ollut iho-ongelmia punottavia poskipäitä lukuunottamatta, mutta kyllä nousi kyyneleet silmiin tätä katsoessa. Teet ihan mahtavaa duunia näillä videoilla, todella iso support ja megaiso virtuaalihali! (: <3

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.