torstai 19. tammikuuta 2017

KUN VATSANAHKA KOSKETTAA SELKÄRANKAA

Noin kymmenen vuotta sitten olin sitä mieltä, että elämä olisi täydellistä vasta silloin kun vatsanahka koskettaisi selkärankaa. Tietyn heräämisen myötä löysin kuitenkin elämästä paljon tärkeämpiä asioita. Laihduttaminen, vaa'alla ramppaaminen ja peilikuvan jatkuva arvostelu sysäsi kroppani miltei alas jyrkänteeltä. Nyttemmin olen kuitenkin oivaltanut, että kroppaansa pitäisi kohdella kuin parasta ystäväänsä, eikä kuten vihamiestään! Terveys on kuin nettiyhteys, sitä pitää itsestäänselvyytenä- kunnes sen menettää. 

Oon omalta osaltani koettanut vaikuttaa siihen jo vuosien ajan, etteivät syömishäiriöt olisi nykymaailmassa enää niin suuria tabuja kuin vuosia sitten. Mikäli kirjoitukseni ovat menneet ihan tyystin sivu suun, tässä linkit aiempiin aiheeseen liittyviin postauksiin:


TEEN PÄINVASTOIN KUIN KÄSKETÄÄN, MUN PÄÄ ON MUN

  ♥ Tämä postauksen alkuun upottamani video on osana Ylen #SEKASIN - kampanjaa. 

  Hae apua pieniin tai suuriin mielenterveyden ongelmiin 19.1.2017 -alkaen anonyymistä ja ajankohtaisesta chatista! Mikä parasta, tämä terapia on myös täysin ilmaista. Kyseessä on Suomen mielenterveysseuran hanke, jonka myötä koulutettujen ammattilaisten apua on mahdollista saada itselleen myös kotisohvalta käsin! Chat on auki jokaisena päivänä klo 07-24, eikä mikään murhe tai huoli ole liian pieni puitavaksi! 

  Hyppää chattiin: http://sekasin247.fi/  ♥   7 kommenttia :

   1. Kuinka olet nyt kokenut laihduttamisen (ero on kuitenkin huomattava esim vuoden takaiseen)? Onko painoa lähtenyt vain terveellisillä elämäntavoilla yms? En ole hetkeen seurannut blogiasi ja huomasin asian heti kun pitkästä aikaa sinut taas näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tarkoitat? En mie oo ainakaan laihtunut grammaakaan, oon syönyt vuosikaudet aivan samalla tavalla. Itse tehtyä kasvisruokaa ja herkkuja sopivassa balanssissa! :D

     Poista
    2. No hyvä, jos asia on näin. :) Mielestäni varsinkin kasvoissasi on suuri muutos, joka kertoisi, että kiloja on lähtenyt, mutta olen iloinen, mikäli näin ei ole. (Tokihan myös kuvakulmat, meikit jne vaikuttavat...) Pahoittelen aiheetonta kyselyä!

     Poista
    3. Se muutos mikä saattaa omalla laillaan vaikuttaa kasvoihin on se, että oon päässyt edellisen vuoden aikana aknestani eroon! :)

     Poista
   2. Hyvä video jälleen kerran! Katsoin edellisenkin videon silloin aikaisemmin ja pakko todeta toiseen kertaan että oot todella rohkee kun puhut avoimesti tästä henkilökohtaisesta asiasta, siitä sulle isot peukut! Ja toivon että tämäkin video saavuttaa syömishäiriöstä kamppailevia. Todella hyvä että olet tässä tärkeässä kampanjassa mukana :)

    Pakko sanoo lopuks että oot todella hyvä tekemään videoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo kuulla että pidät videoistani! :) Miun mielestä näistä mielenterveyden ongelmista puhutaan yhä ihan liian vähän julkisesti. Juuri siitä syystä haluankin jakaa omia kokemuksiani sairauden parissa ja siitä parantuneena!

     Poista
   3. Iso kiitos taas tärkeen asian esilletuomisesta!
    On ollu hyvä huomata, miten vloggaajat + bloggaajat on saanut lähivuosina positiivista mallia liikkeelle. Tai miten asian nyt osais muotoilla... Juurikin siis tätä oikeenlaista infoa ja kannustusta mielenterveysasioiden tiimoilta!
    Vieläkin asiasta puhutaan liian vähä yleisesti, mutta juurikin sinun esimerkki kannusti esim. minua laittamaan oman ruokablogini jäähylle saatesanoin "nämä reseptit on kirjoitettu syömishäiriöisen silmin. Enää en allekirjoita tämän ruokablogin sisällön olevan terveellistä."

    VastaaPoista

   Headbanging metal mayhem!

   Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
   .. Ja olen 168cm pitkä. :)
   Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.