tiistai 31. maaliskuuta 2015

Olla-verbin väärinkäyttöä


Toisinaan aiheiltaan yhtenevät tekstit ovat yhdelle ihmiselle aivan liikaa, ja jopa ranskalaisin viivoin kirjoitetut blogisepustukset tuntuvat ylitsepursuavan haastavilta kirjoitustehtäviltä. Jos puhallan syvään sisään ja ulos, onnistuisiko tämä kirjoitussarka yhtään paremmin? Kokeillaas.

Mitäs sitä onkaan tullut parin kuluneen viikon aikana tehtyä?


matto


Olen istunut uuden pentagrammimattomme keskellä risti-istunnassa ja katsellut ikkunasta, kun purppuran väriset lyhdyt huojuvat tuulessa. Olen maannut matolla. Olen leikkinyt matolla Mäykyn kanssa.Olen kävellyt matolla ja kävellyt maton rinkulaa ympäri samaan tapaan kuin asfaltin reunusviivoilla.Tämä matto ei ollut suinkaan mikään Hobbyhallin kuvastosta löydetty avaimet kätiin-patentin matto, vaan varta vasten toiveiden mukaan teetätetty rutale.

IMG_2808
IMG_2817
IMG_2806

Tällä viikolla olen sujauttanut tikkukaramellin väriset tennarit jalkaan ja todennut, ettei niillä vielä tohdi roiskutella rapakossa kostein nilkoin. Campbellin litat ovat päässeet vasta himokkaiden näppieni lähmittäväksi, enkä ole ehtinyt niillä edes tepastelemaan pitkin poikin.


IMG_2784

IMG_2856

Olen suunnitellut puutarhaa mietintäkakkulat nenällä ja hullaantunut Viherpeukaloiden kevätkuvastosta kuin opiskelija euron alennusjauhelihasta. Rinkuloin kukkakuvastoa sellaisella raivolla, että meinasin sutata  mustekynäjäljet sivuista läpi pöydänpintaan saakka. Hupsista.  On meinaan pelkästään yhteen takapihan kukkapenkkiin tulossa seittemää eri kasvilajiketta, muista suunnitelmista puhumattakaan!

IMG_2783

Olen saanut hymyryppyjä silmäkulmiin katsoessani Mäymäyn tehokasta ruohonleikkuuta ohraviljelmälläni. Näyttäisi maistuvan tuo jymyheinä, kun katti maiskuttaa korsia napaansa sitä mukaa kun vihreää osuu karvakuonon ulottuville.

IMG_2788

Olen ahminut uusia ruoka-ideoita Glorian lehtien sivuilta kitusiini niin tiuhaan tahtiin että taitavat pian päätyä lehden sivutkin keittokulhon pohjalle. Uudet ruoka-ideat ja keväiset auringonsäteet ovat saaneet kokkiämmän pään totaalisesti pyörälle, sillä myös miltei kokoon nuupahtanut ruokablogini on saanut uutta sisältöä osakseen. Härregyyd!


IMG_2789

Olen hymähdellyt sille ajatukselle, että muu Joensuu näyttää niin kovin vähälumiselta verrattuna kahden metrin kinoksiin takapihallamme. En toden totta tiedä, millä kaasupolttimella noita kinoksia pitäisi sulattaa sitten keväämmällä. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tuota valkoista ryönää on kukkapenkkiemme täytteenä tätä menoa vielä heinäkuussakin.


IMG_2759
IMG_2780

Olin muistellut hienoja ystävieni yhdessä koettuja hetkiä ja ripustanut heiltä saatuja muistoesineitä paraatipaikoille. Pienillä muutoksilla asunto muuttuu kerta kerralta mieluisammaksi.


IMG_2786

Olen piristäytynyt suihkutettavalla vitamiinilla arkipäivisin, ja raksutellut päässäni samaan aikaan liekkö kaikki virkeys pelkkää lumelääkettä ja harhaa. Internetin synkissä syövereissä törmäsin tässä eräänä päivänä suihkutettavaan, paremmin imeytyvään B12-vitamiiniin, ja nappailin oman purkkini ostoskoriin sen siliän tien. Ennen B12-vitamiinisuihkeen käyttöä nukuin valtavan huonosti ja katkonaisesti, eikä työpäivissä jaksaminenkaan tuntunut olevan mikään itsestäänselvyys. Nyt parin viikon käytön jälkeen olen nukkunut yöni kuin tukki ja saanut sinniteltyä arkipäivät läpi haukottelematta. Tehokkuus tuntuu töissä nousseen samaan tahtiin, luova hulluus jyllää ja uudet leivonnaiset löytävät tiensä vitriiniin. Toisaalta, kaikki tämä virkeys voi myös johtua lisääntyneestä valon määrästä. Tai kenties yhteisvaikutuksesta?
IMG_2785

Olen hullaantunut teehen, ja harmistuksekseni joutunut laittamaan sen itseltäni pannaan pariksi viikoksi valkoisten hampaiden toivossa. Teet ovat alueena miulle täysin vieraita vesiä, enkä ole aiemmin kai hörppinytkään muuta kuin Liptonin Yellow Tailia ja lahjaksi saamaani English Tea Shopin mustaa pussiteetä. Hyvät suositukset tulevat siis tarpeeseen, ja tämän vuoksi kysynkin teiltä teehirmuilta:
Mikä tee on suosikkiasi?


IMG_2821

Olen ollut iloinen siitä, että rastojen vahingoittamat ruippanat hiushaivenet ovat lähteneet biotiinin voimasta kasvamaan edes hippusen vahvempina kuin aiemmin. Mistään huikeasta hevosenhännästä ei kuitenkaan vielä voi puhua..

IMG_2800


Olen ollut onnellinen siitä, että Mäymäyn sterilointi sujui ilman komplikaatioita. Pikkuinen toikkaroi avaruussateliittinsa kanssa kaksi päivää aivan pöppyrässä pitkin asuntoa jokaiseen pöydänkulmaan ja tuolinjalkaan törmäillen, mutta nyt alkuviikosta toipilas on tormistautunut kunnolla ja palautunut omaksi ihanaksi itsekseen. Pur pur lähettää terveisiä.


IMG_2712

Kuluneina viikkoina tuntuu että olen ollut olemassa. Arjen hymyilyttävimmät hetket ovat saattaneet tupsahtaa odottamattomista paikoista: lakanoiden viikkauksesta isoäidin kanssa, hymynaamaisista saviruukuista tai hiivatin hyvistä päärynämakeisista Pandan uudessa namipussissa.
Juuri tänään olen rakastanut pientä karvaista otustamme nuuskutellen ja sormenpäillä turkin lävitse surffaten, innostunut työmaalla saavutetuista huikeista tuotekehittelyn helmistä ja lyönyt kaupat lukkoon uudesta nahkasohvasta. Ei ollenkaan hassummin yhdelle päivälle.


Olisin iloinen mikäli saisin kuunnella Soporin uusinta levyä koko illan taukoamatta, eikä tarvitsisi kajota velvoitteisiin pitkällä tikullakaan. Ollaan kuitenkin realistisia. On pestävä tiskit, käytävä saunassa ja värjättävä hiukset. Tämän pienen hetken omistan kuitenkin sille, että nostan käpälät näppäimistöltä sivuun ja nautin viimeistellyn tekstin tuomasta euforiasta. Mainiota maaliskuun viimeistä tiistaita itse kullekin säädylle! Älkööt tulko koijatuiksi huomenna. ;)

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

HUULIKORUN RISKIT


LÄVISTYKSEEN VOI KUOLLA! NAAMA HALVAANTUU VÄLITTÖMÄSTI! JO ENSIMMÄINEN KANNABISPIIKKI TAPPAA!

.. Siinäpä ytimekäs johdanto siihen, mistä aion tässä kirjoituksessa paapattaa. Nimittäin siitä, että lävistykset eivät toden teolla ole ihan riskittömiä koristeita naamassa. Ei ammattilaisen lävistämänä varmaankaan kovin helposti mullan alle kupsahda, mutta koen että huulilävistysten aiheuttamista vaurioista suun alueella puhutaan ääneen ihan liian vähän. Liekö tässä yksi lävistysmaailman tabuista. Ne ovat kauniita, mutta kaikki haitat jäävät harmaan alueen asioiksi. Aukaisin aihetta jo kolme vuotta sitten täällä kirjoittamassani laajemmassa lävistyspostauksessa, mutta hampaan osalta jätin sepustukseni melkoiseksi tyngäksi. Suoraan sanottuna silloin vielä hävetti tämä oma tyhmyyteni, enkä ilennyt laittaa kuvaa haljenneesta hampaasta. Pienikin asia osaa nakertaa itsetuntoa sirpaleiksi pala palalta.


jee

Unelma sirpaleena. Moni teistä varmasti ajattelee että ompa mitättömät murheet emännällä, mutta voi että tämä pienikin rikama korpesi sielua pitkään ja hartaasti. Mutta itsepä olin ongelmani hankkinut. 


hippiperkele
.. Ja kyllä sen ongelman kaikista näistä hampaidenpaljastelukuvista erottaa selkeästi. 

Tosiasiahan huulilävistyksissä on se, että metalli on kovempaa kuin hammas. Opin tämän itse kantapään kautta nuorempana, kun vitkuttelin parantumiskorun vaihtamisessa oikean mittaiseen lävistyskoruun. Labretin lävistämisen jälkeen ylipitkä huulikorun tappi kulki suussani miltei vuoden päivät, ja eräänä kauniina päivänä kävi oikein kunnolla ohraisesti. Hoilasin musiikkitunnilla (14-vuotiaana) oikein antaumuksella dirlandaata ja *RUKS* kesken kappaleen etuhampaani halkesi. Halkeama oli onneksi sen verran pieni ettei sitä välttämättä ulkopuolisena edes olisi huomannut, mutta kyllä se piruvie silloin nuorempana sapetti. Ookoo, asian kanssa oppi elämään. Halkeama kulki suussa mukana miltei kymmenen vuotta, ja tänään, aurinkoisena keskiviikkopäivänä sain etuhampaani korjattua yksityisellä hammaslääkärillä. Ilmaista se ei toki ollut, mutta voi pojat, kylläpä itsetunto koheni ja hujahtaen, kun ei enää tarvitse häpeillä hymyään valokuvissa saatikka yrittää kekkuloisa kameran edessä mitä kummallisemmissa asennoissa hampaan lovea peitellen. Ja mitäkö tästä opimme? Niin. Kyllä sitä ihminen osaa olla tyhmä. Itseaiheutettua tämä tämmöinen säätö, kaikki se vaiva yhden typerän huulikorun takia. Ja kaikesta huolimatta huulikoru on nykyään niin rakas, että ei siitä osaisi luopua kuin vain pakon edessä. Yhtä ristiä ja riitaa koko elämä lävistysten kanssa.

Kiitosta vain muistutuksesta, Piisami.

-Mikäli harkitset huulikorun ottamista, muista vaihtaa pitkä paranemiskoru lyhyempään heti kun huuli vaikuttaa parantuneelta. Elä jää kutomaan sukkaa ja odottamaan, että koru haukkaa palan hampaasta mukanaan.

Olen omassa turpavärkissäni huomannut, etten pysty elämään labretin tapin kanssa ollenkaan. En jotenkin osaa elää turpani kanssa yhteisymmärryksessä niin, etten välillä puraisisi keskimmäiseen labretin tappiin, olipahan kyseessä liian lyhyt tai liian pitkä koru. Lyhyemmällä korulla riski on pienempi, mutta riski kuitenkin. Muoviset korut ovat katkenneet suussani aina kesken leikkien. Renkaiden kanssa sen sijaan ei ole ollut koskaan mitään ongelmaa, ja siksipä ne ovatkin nykyään parhaita kavereitani. Jostain syystä tuo tapin haukkaamisen ongelma kulminoituu ainoastaan tuohon keskimmäiseen huulikoruun, snakebiteseissä kun tapit tuntuvat toimivan ihan normaalisti.

.. Ja niin. Kannattaa muistaa, että se ikenien vetäytyminen ei tosiaan ole mikään olankohautuksen asia. Kävin viimeksi tänään hammaskiven poistossa, ja voi perkele vieköön että muuten vihloi juuri tuon vetäytyneen etuhampaan juuren kohdalta niin että olisin halunnut mäiskäistä hammaslääkäriä sateenvarjolla. Saakeli sentään.


IMG_2754
Kaikesta paapatukesta huolimatta voin nyt huojentuneena todeta, että hiotut ja paikatut etuhampaat ovat kyllä iloinen näky peilissä.
Uusi suu tuntuu siltä, että on vihdoin yksi iso syy hymyillä.  Mahtavaa! :)

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

FULL ON GENERATION

Vahvasti trancekulttuuria kannattavana naikkosena päätin iskeä kynteni Full onin järjestämään skabaan, ja näyttää teille täällä blogissa, että kyllä Suomessa osataan järjestää huikeita eventtejä ympäri maata.
Joensuun omaa konemusiikkikulttuuria olenkin jo aiemmin nostanut täällä jalustalle, kun olen kertonut ohimennen Fiktio RY:n toiminnasta ja heidän järjestämistään, järisyttävän hyvistä mytkeistä.  Full-on-generation on itselleni uudempi tuttavuus, enkä toistaiseksi ole vielä yksissäkään heidän järjestämissään kinkereissä käynyt... Vielä! Mikäli menojalan vipattamiseen on katsominen, tämä asia tulee korjaantumaan.

11038278_673197586136063_987648794539669475_o

Erään Full-onin tapahtumista haluaisin nostaa erityisesti jalustalle.
Nimittäin Turussa järjestettävän Full on / Aces - tapahtuman, jota tähdittää eräs omista psytrance-genren lemppareistani. Nimittäin Israelilainen Vibe Tribe!!

1403086_423183814470776_1958367510_o


Eikä muu kekkereiden kattaus todellakaan jää Vibe Triben varjoon. Huh huh!

------------------------------------
Full on generation /  Aces
Klubi Turku
Humalistonkatu 8 a, Turku, Finland

♫♪♪♪♫
★ FULL ON Stage:
☆VIBE TRIBE☆ (Israel)
☆BIZZARE CONTACT☆ (Israel)

☆DJ EE☆

♥ ♦ ♣ ♠
★ ACES Stage:
☆MILLA LEHTO☆


------------------------------------

10911285_648587111930444_4767831586030483401_o
11034346_671767916279030_3506100644697954277_o


Hienoa nähdä kuvia bailuista, joissa Dekoihin on panostettu.
Värikkyys suorastaan hivelee reivaajan silmiä... Ja mikäli olisin tiennyt, että Sesto Sento on ollut joskus Suomessa esiintymässä, olisin lähtenyt messiin reivaamaan. Koko eventti valui ohi silmieni, kun en tajunnut kytätä naamakirjan reivitapahtumia vähän ahkerampaan tahtiin. God damnit! Olisi ollut enemmän kuin vain kivaa olla mukana kaivohuoneella jorroomassa mukana.


fullon

Full-on järjestää myös facebookin virallisilla sivuillaan useita eri kilpailuja, joista voit voittaa itsellesi ja ystävällesi ilmaispiljettejä tai muuta oheiskivaa itsellesi ja ystävällesi. Juuri nyt voit voittaa liput muunmuassa koko kevään siisteimpiin, Ruotsissa 23.3.2015 järjestettäviin bileisiin.
Skabaan voi osallistua Full Onin fb-sivujen kautta Täällä.


logo
PLUR

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

2014 antoi vain parastaan

IMG_03141798709_3978368595210_1011324919_nIMG_8914

Passionhedelmämojito on menneen vuoden paras drinkero, mikäli miun mielipidettä kysytään. Suu napsaa jo pelkästään tämän kuvan ansiosta. Himskatti. Kunhan kesä tulee niin pistän sellaiset minttupuskat pihalle kasvamaan että saa hurvauttaa tulille vaikka maljakollisen tätä herkkua!

Haluan jakaa teidän kanssanne kaikki viime vuoden tähtihetket.
Tästä se lähtee:
1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?
Vuosi 2014 siunasi muutamalla uudella kaveruudella. Tänä vuonna tuli lähennyttyä Iinan kanssa hurjasti, ja välillä sain kotona jo motkotustakin siitä etten mukamas tee mitään muuta kuin juttelen vain Impun kanssa lärvikirjassa. Höpö höpö, minäkö muka..

2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
Saavutuksena ei mikään kovin suuri varmasti monenkaan mielestä, mutta hilasin kankeat raajani pipefestiin ja baunssasin siellä ihan suu soikeana suomiräppiä. Edellisessä vastauksessa mainitun naikkosen kera tietenkin. Vaikkei uskoisi, nautin pipettifestivaaleista suunnattomasti!

3. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?
Miksipä sitä hyvää vaihtamaan.

IMG_9939
IMG_9869
IMG_9943
IMG_9884

4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?
Se hetki, kun istuu kosmos-festivaalien pitkospuilla ystävien seurassa, kesäyön ilma on lämmin ja metsä kimmeltää ympärillä kaikissa sateenkaaren väreissä aivan uudenlaisena universumina. Tuntuu kliseiseltä sanoa, mutta totta se on. Tuntui siltä että tekisi mieli halata maailmaa, kun miulla oli niin kivaa.Tulevan kesän 2015 kosmoksen lippu lämmittää jo taskussa, enkä suoraansanottuna malta odottaa tulevan vuoden teknoja!

5. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana?
Olen aina vain vanhempi ja kyynisempi. Ja remonttitaitoisempi, mikäli katsoo kaikkia niitä asunnon laittoon ja huonekalujen entisöintiin kuluneita tunteja! Niin ja kai se on nyt näin kirjallisesti myönnettävä, että vuosi 2014 on muuttanut tyyliäni melkoisen hipahtavaan suuntaan. Rastoineen ja olkihattuineen päivineen.

6. Oletko lihonut?
Vielä ei ole tuo nappi pingahtanut otsaan, taikka tarvinnut margariinipakettia pillifarkkujen kanssa ähistessä.

7. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?
Mitäpä sitä turhaan puimaan nyrkkiä immeisten ilmoilla niin että lentäisi pihalle.
Sisällä on lämpimämpää kuitenkin!

8. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana?
En ole katsonut tänä vuonna yhden ainuttakaan rainaa elokuvateatterissa. Yksin tai kaverin kanssa Kotisohva on sen sijaan varmaan kohta jo puhkikulutettu persiin alta.


IMG_0753

IMG_2661

09. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
Long story short. Olin menossa ottamaan Septumia ystäväni Hetan seurassa ilosaarirockin aikaan, ja mokomakin naikkonen sai miut taivuteltua ympäri ajatuksien suhteen. Noh, kuukausi vierähti, ja lampsin samaisen emännän seurassa lävistysliikkeeseen yhä septumia kaiholla haikaillen. Kävelin liikkeestä  ulos smiley suussa. Sehän meni suunnitellunlaisesti..

10. Kuka oli paras uusi tuttavuus?
Fiktion posse. Lukitsen vastauksen!

11. Piditkö uudenvuodenlupauksesi?
Mie lupaan vuodesta toiseen saman asian. Sen etten tee lupauksia, joita en kuitenkaan pidä.

12. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Ei synnyttänyt ei.

13. Kuoliko kukaan läheisesi?
Kaukaisempi kaveri/tuttava päätti päättää elämänsä omin käsin.

14. Missä maissa kävit?
Suomessa. Kuinka vinhaa.

20140801_171630IMG_0415
Kävin todistetusti ainakin Kolilla ja Riäkkylässä, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Sen pituinen se.

15. Mitä haluaisit vuodelta 2014 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2013?
Olin jo salaa luvannut itselleni, että monen vuoden harkinnan jälkeen astuisin mukavuuskuplastani ulos ja osallistuisin johonkin Tubetapahtumaan tai miittiin. Peruin kuitenkin menot viimetingassa, niin jäi monet riennot väliin ihan top tykkänään. Nyt on kyllä pakko edes yrittää sosialisoitua ja verkostua, tai siedän saada kyllä satikutia.Sitäpaitsi paiskattiin Iinan kanssa jo virtuaalisesti kättä siitä, että viihdytetään toisiamme viimeistään Tubeconissa! Kaksin verroin hauskempaa!

16. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2014?
Päivämäärät eivät jää koskaan miun mieleen, tapahtumat sitäkin selkeämmin.

17. Mikä oli vuoden 2014 suurin onnistuminen?
Mikäli kodin remontin valmistumista ei lasketa varsinaiseksi onnistumiseksi, niin vastaisin tulleeni erittäin onnelliseksi ainakin siitä kun sain tuunattua nahkarotsini loppuun saakka. Vaikka pätsejä onkin vain pari, oli niiden ompelu melkoinen urotyö kaltaiselleni ihmiselle, joka vihaa ompelua sydämensä kyllyydestä.18. …ja suurin epäonnistuminen?
fb3
Hiusten kanssa tuli vähän teutaroitua. Voi luoja..

fb2
... Enkä tiedä tuleeko hyvänä kakkosena tämä lähimetsään eksyminen. Että ihminen voikin olla hukassa suuntavaistonsa kanssa!

fb1
.. Tai se, kun muna ei vain tottele kuria.
Harmi etten ottanut kuvaa todisteaineistoksi siitä, kun muna leviää käsiin.

19.
Kärsitkö vammoista?
Palovammoista, viiltohaavoista, mustelmista ja kolhuista kyllä. Mitään sen kummempaa ei onneksi sattunut, pitänee kolkutella puuta!

IMG_2670

20. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Kuolinpesästä pilkkahintaan ostetut viskinjuontipenkit (yllä kuvassa) ovat olleet kovin mieluisat. Varsinkin nyt kun ne ovat saaneet ylleen tuoreen mustan maalikerroksenkin. Intohimolla niitä tuli kyllä maalailtuakin, kun kävin kaikki tuolin reunat läpi pienoisvärisiveltimellä maalaten. Tarkkaa hommoo!


21. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
Tähän voisi luetella kokonaisen sivullisen rakkaiden ystävien nimiä, mutta vastaan kuitenkin jotain ihan muuta.
Vastaukseni kysymykseen: Teidän käyttäytymisenne. Olen syvästi kiitollinen siitä, että yhdessä tekemämme hymyprojekti on saanut näkyvyyttä, ja päässyt piristämään useiden ihmisten elämää. Kiitos!

22. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
Joku oma toilailu varmaan. Mitäpä sitä muita syyttelemään.

IMG_9081
10597310_1529725670594095_1611424701_nIMG_9816
IMG_9827
tuparit (92)

23. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Ruoan ja asunnon lisäksi suurin osa rahoista meni viemäriin. Ihan kirjaimellisesti, kun viemäriverkostoon liittyminen sieppasi melkoisen summan käkkylää.

24. Mistä innostuit eniten?
Puutarhanhoidosta ja reivaamisesta. Kaksi ääripäätä pitivät miun kesän kiireisinä, eikä ehtinyt kyllä olemaan koskaan tylsää! Jo pelkästään puutarhastamme räpsittyjen kuvien katsominen saa multasormet sellaiseen syyhyyn, että tekisi mieli pistää siementilaukset vireille pariin puutarhaputiikkiin. Tänä vuonna aion panostaa kasvimaahani vielä edellistäkin perusteellisemmin.

25. Vuoden 2014 ihmiset:
10734036_10204947191897702_6231069627830086819_orakkaat
Nämä kaikki rakkaat.


26. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
Huomattavasti onnellisempi. Kun remonttiruljanssin jälkeen alkoi jäämään aikaa ns. oikealle elämiselle, tuntui että pääsee toteuttamaan elämässä vihdoinkin niitä asioita joista oikeasti elämässään nauttii.

27. …entä rikkaampi vai köyhempi?
Köyhempi. Kyllä sai vilkuttaa hyvästit seteleille, vaikka painoin duunia niskalimassa.

28.
Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?
Nauttivani niistä hetkistä, joita sain viettää yhdessä ystävien kanssa. Orastava työstressi ja siitä johtuva väsymys varjostivat miun elämää melko kauan, enkä siitä syystä ole aina osannut heittäytyä tilanteeseen.

29.entä vähemmän?
Olisin voinut jättää turhan murehtimisen vähemmälle.

30. Miten vietit joulun?
Nyrkin ja hellan välissä. Perheen virallisena Joulumuori -hahmona pääsen kyllä kokkaamaan ja rokkaamaan yllin kyllin jokaisena sesonkina.


31.
Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
Joskus olisi kyllä voinut jättää sen yhden kaljan juomatta. Tai useammankin.

32.
Rakastuitko vuonna 2014?

Viime vuonna menetin sydämeni puutarhanhoidolle. Näen tässä nyt kyllä melko pelottavaa jatkumoa jo. Ensin leivonta, sitten puutarha, mitä ensi vuonna.. Ristipistotyöt? Vesijumppa?

33. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli?
Nolla.
34. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
Gossip Girliä tuli vahdattua kesän korvilla ahkeraan, sekä tietysti True Bloodin viimeistä tuottista ja Uutta Sherlockkia. Viimeiseksi mainittu telkkarisarja ansaitsee kyllä ison sydämen, sillä rakastuin siihen kertaheitolla.

35. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
Viha on sellainen tunne, jonka sysään elämässäni kaikista kauimmaiseen nurkkaan.

36.
Mikä oli paras lukemasi kirja?
En muista lukeneeni muita kirjoja kuin Samettipupun Periaatteita. Ruokalehtiä tuskin lasketaan kirjoiksi...

37.entä musiikillinen löytö?
Sesto Sento, Neelix, ja villinä korttina Iinan myötä tykkäyslistalla villisti noussut SMC. Ja kaikki Fiktion resident deejiit. Tui. Lista on näköjään pelkkää mytkettä täynnä, sillä hevirintamalta en ole löytänyt mitään uutta ja mullistavaa, mikäli Insomniumin uuteen levyyn tykästymistä ei tälle listalle lasketa.

töitä
tuparit (99)
38. Mitä halusit ja sait?
Päällisin puolin valmiiksi asti  remontoidun asunnon.


39. Mitä halusit, muttet saanut?
Kylppäriremppa on yhä wishlistin korkeimmassa kärjessä. Ja saattaa muuten olla aika pitkään, sillä siihen riemuun uppoaa kyllä euro jos toinenkin poikineen.


40. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi?
Maleficient ihan kiistatta.
41. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
Tuskin mitään normaalista arjesta poikkeavaa. Synttärinaamiaisia vietettiin jo virallista juhlapäivää edeltävänä viikonloppuna.
42. Ketä kaipasit?
Ystäviä läheltä ja kaukaa. Stressittömiä tilanteita.

43. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Työt saivat miut sekä hajoamaan palasiksi, että pysymään täysissä ruumiin ja sielun voimissa. On hienoa, kun kokee onnistumisen hetkiä arjessa, ja koen että juuri tässä leipuri-kondiittorin ammatissa olen parhaimmillani. Tuntuu että ammattitaito kehittyy päivä päivältä paremmaksi, ja uutta kehittelemällä opin aina uusia kikkoja.