keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

2014 antoi vain parastaan

IMG_03141798709_3978368595210_1011324919_nIMG_8914

Passionhedelmämojito on menneen vuoden paras drinkero, mikäli miun mielipidettä kysytään. Suu napsaa jo pelkästään tämän kuvan ansiosta. Himskatti. Kunhan kesä tulee niin pistän sellaiset minttupuskat pihalle kasvamaan että saa hurvauttaa tulille vaikka maljakollisen tätä herkkua!

Haluan jakaa teidän kanssanne kaikki viime vuoden tähtihetket.
Tästä se lähtee:
1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?
Vuosi 2014 siunasi muutamalla uudella kaveruudella. Tänä vuonna tuli lähennyttyä Iinan kanssa hurjasti, ja välillä sain kotona jo motkotustakin siitä etten mukamas tee mitään muuta kuin juttelen vain Impun kanssa lärvikirjassa. Höpö höpö, minäkö muka..

2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
Saavutuksena ei mikään kovin suuri varmasti monenkaan mielestä, mutta hilasin kankeat raajani pipefestiin ja baunssasin siellä ihan suu soikeana suomiräppiä. Edellisessä vastauksessa mainitun naikkosen kera tietenkin. Vaikkei uskoisi, nautin pipettifestivaaleista suunnattomasti!

3. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?
Miksipä sitä hyvää vaihtamaan.

IMG_9939
IMG_9869
IMG_9943
IMG_9884

4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?
Se hetki, kun istuu kosmos-festivaalien pitkospuilla ystävien seurassa, kesäyön ilma on lämmin ja metsä kimmeltää ympärillä kaikissa sateenkaaren väreissä aivan uudenlaisena universumina. Tuntuu kliseiseltä sanoa, mutta totta se on. Tuntui siltä että tekisi mieli halata maailmaa, kun miulla oli niin kivaa.Tulevan kesän 2015 kosmoksen lippu lämmittää jo taskussa, enkä suoraansanottuna malta odottaa tulevan vuoden teknoja!

5. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana?
Olen aina vain vanhempi ja kyynisempi. Ja remonttitaitoisempi, mikäli katsoo kaikkia niitä asunnon laittoon ja huonekalujen entisöintiin kuluneita tunteja! Niin ja kai se on nyt näin kirjallisesti myönnettävä, että vuosi 2014 on muuttanut tyyliäni melkoisen hipahtavaan suuntaan. Rastoineen ja olkihattuineen päivineen.

6. Oletko lihonut?
Vielä ei ole tuo nappi pingahtanut otsaan, taikka tarvinnut margariinipakettia pillifarkkujen kanssa ähistessä.

7. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?
Mitäpä sitä turhaan puimaan nyrkkiä immeisten ilmoilla niin että lentäisi pihalle.
Sisällä on lämpimämpää kuitenkin!

8. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana?
En ole katsonut tänä vuonna yhden ainuttakaan rainaa elokuvateatterissa. Yksin tai kaverin kanssa Kotisohva on sen sijaan varmaan kohta jo puhkikulutettu persiin alta.


IMG_0753

IMG_2661

09. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
Long story short. Olin menossa ottamaan Septumia ystäväni Hetan seurassa ilosaarirockin aikaan, ja mokomakin naikkonen sai miut taivuteltua ympäri ajatuksien suhteen. Noh, kuukausi vierähti, ja lampsin samaisen emännän seurassa lävistysliikkeeseen yhä septumia kaiholla haikaillen. Kävelin liikkeestä  ulos smiley suussa. Sehän meni suunnitellunlaisesti..

10. Kuka oli paras uusi tuttavuus?
Fiktion posse. Lukitsen vastauksen!

11. Piditkö uudenvuodenlupauksesi?
Mie lupaan vuodesta toiseen saman asian. Sen etten tee lupauksia, joita en kuitenkaan pidä.

12. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Ei synnyttänyt ei.

13. Kuoliko kukaan läheisesi?
Kaukaisempi kaveri/tuttava päätti päättää elämänsä omin käsin.

14. Missä maissa kävit?
Suomessa. Kuinka vinhaa.

20140801_171630IMG_0415
Kävin todistetusti ainakin Kolilla ja Riäkkylässä, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Sen pituinen se.

15. Mitä haluaisit vuodelta 2014 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2013?
Olin jo salaa luvannut itselleni, että monen vuoden harkinnan jälkeen astuisin mukavuuskuplastani ulos ja osallistuisin johonkin Tubetapahtumaan tai miittiin. Peruin kuitenkin menot viimetingassa, niin jäi monet riennot väliin ihan top tykkänään. Nyt on kyllä pakko edes yrittää sosialisoitua ja verkostua, tai siedän saada kyllä satikutia.Sitäpaitsi paiskattiin Iinan kanssa jo virtuaalisesti kättä siitä, että viihdytetään toisiamme viimeistään Tubeconissa! Kaksin verroin hauskempaa!

16. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2014?
Päivämäärät eivät jää koskaan miun mieleen, tapahtumat sitäkin selkeämmin.

17. Mikä oli vuoden 2014 suurin onnistuminen?
Mikäli kodin remontin valmistumista ei lasketa varsinaiseksi onnistumiseksi, niin vastaisin tulleeni erittäin onnelliseksi ainakin siitä kun sain tuunattua nahkarotsini loppuun saakka. Vaikka pätsejä onkin vain pari, oli niiden ompelu melkoinen urotyö kaltaiselleni ihmiselle, joka vihaa ompelua sydämensä kyllyydestä.18. …ja suurin epäonnistuminen?
fb3
Hiusten kanssa tuli vähän teutaroitua. Voi luoja..

fb2
... Enkä tiedä tuleeko hyvänä kakkosena tämä lähimetsään eksyminen. Että ihminen voikin olla hukassa suuntavaistonsa kanssa!

fb1
.. Tai se, kun muna ei vain tottele kuria.
Harmi etten ottanut kuvaa todisteaineistoksi siitä, kun muna leviää käsiin.

19.
Kärsitkö vammoista?
Palovammoista, viiltohaavoista, mustelmista ja kolhuista kyllä. Mitään sen kummempaa ei onneksi sattunut, pitänee kolkutella puuta!

IMG_2670

20. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Kuolinpesästä pilkkahintaan ostetut viskinjuontipenkit (yllä kuvassa) ovat olleet kovin mieluisat. Varsinkin nyt kun ne ovat saaneet ylleen tuoreen mustan maalikerroksenkin. Intohimolla niitä tuli kyllä maalailtuakin, kun kävin kaikki tuolin reunat läpi pienoisvärisiveltimellä maalaten. Tarkkaa hommoo!


21. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
Tähän voisi luetella kokonaisen sivullisen rakkaiden ystävien nimiä, mutta vastaan kuitenkin jotain ihan muuta.
Vastaukseni kysymykseen: Teidän käyttäytymisenne. Olen syvästi kiitollinen siitä, että yhdessä tekemämme hymyprojekti on saanut näkyvyyttä, ja päässyt piristämään useiden ihmisten elämää. Kiitos!

22. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
Joku oma toilailu varmaan. Mitäpä sitä muita syyttelemään.

IMG_9081
10597310_1529725670594095_1611424701_nIMG_9816
IMG_9827
tuparit (92)

23. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Ruoan ja asunnon lisäksi suurin osa rahoista meni viemäriin. Ihan kirjaimellisesti, kun viemäriverkostoon liittyminen sieppasi melkoisen summan käkkylää.

24. Mistä innostuit eniten?
Puutarhanhoidosta ja reivaamisesta. Kaksi ääripäätä pitivät miun kesän kiireisinä, eikä ehtinyt kyllä olemaan koskaan tylsää! Jo pelkästään puutarhastamme räpsittyjen kuvien katsominen saa multasormet sellaiseen syyhyyn, että tekisi mieli pistää siementilaukset vireille pariin puutarhaputiikkiin. Tänä vuonna aion panostaa kasvimaahani vielä edellistäkin perusteellisemmin.

25. Vuoden 2014 ihmiset:
10734036_10204947191897702_6231069627830086819_orakkaat
Nämä kaikki rakkaat.


26. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
Huomattavasti onnellisempi. Kun remonttiruljanssin jälkeen alkoi jäämään aikaa ns. oikealle elämiselle, tuntui että pääsee toteuttamaan elämässä vihdoinkin niitä asioita joista oikeasti elämässään nauttii.

27. …entä rikkaampi vai köyhempi?
Köyhempi. Kyllä sai vilkuttaa hyvästit seteleille, vaikka painoin duunia niskalimassa.

28.
Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?
Nauttivani niistä hetkistä, joita sain viettää yhdessä ystävien kanssa. Orastava työstressi ja siitä johtuva väsymys varjostivat miun elämää melko kauan, enkä siitä syystä ole aina osannut heittäytyä tilanteeseen.

29.entä vähemmän?
Olisin voinut jättää turhan murehtimisen vähemmälle.

30. Miten vietit joulun?
Nyrkin ja hellan välissä. Perheen virallisena Joulumuori -hahmona pääsen kyllä kokkaamaan ja rokkaamaan yllin kyllin jokaisena sesonkina.


31.
Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
Joskus olisi kyllä voinut jättää sen yhden kaljan juomatta. Tai useammankin.

32.
Rakastuitko vuonna 2014?

Viime vuonna menetin sydämeni puutarhanhoidolle. Näen tässä nyt kyllä melko pelottavaa jatkumoa jo. Ensin leivonta, sitten puutarha, mitä ensi vuonna.. Ristipistotyöt? Vesijumppa?

33. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli?
Nolla.
34. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
Gossip Girliä tuli vahdattua kesän korvilla ahkeraan, sekä tietysti True Bloodin viimeistä tuottista ja Uutta Sherlockkia. Viimeiseksi mainittu telkkarisarja ansaitsee kyllä ison sydämen, sillä rakastuin siihen kertaheitolla.

35. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
Viha on sellainen tunne, jonka sysään elämässäni kaikista kauimmaiseen nurkkaan.

36.
Mikä oli paras lukemasi kirja?
En muista lukeneeni muita kirjoja kuin Samettipupun Periaatteita. Ruokalehtiä tuskin lasketaan kirjoiksi...

37.entä musiikillinen löytö?
Sesto Sento, Neelix, ja villinä korttina Iinan myötä tykkäyslistalla villisti noussut SMC. Ja kaikki Fiktion resident deejiit. Tui. Lista on näköjään pelkkää mytkettä täynnä, sillä hevirintamalta en ole löytänyt mitään uutta ja mullistavaa, mikäli Insomniumin uuteen levyyn tykästymistä ei tälle listalle lasketa.

töitä
tuparit (99)
38. Mitä halusit ja sait?
Päällisin puolin valmiiksi asti  remontoidun asunnon.


39. Mitä halusit, muttet saanut?
Kylppäriremppa on yhä wishlistin korkeimmassa kärjessä. Ja saattaa muuten olla aika pitkään, sillä siihen riemuun uppoaa kyllä euro jos toinenkin poikineen.


40. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi?
Maleficient ihan kiistatta.
41. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
Tuskin mitään normaalista arjesta poikkeavaa. Synttärinaamiaisia vietettiin jo virallista juhlapäivää edeltävänä viikonloppuna.
42. Ketä kaipasit?
Ystäviä läheltä ja kaukaa. Stressittömiä tilanteita.

43. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Työt saivat miut sekä hajoamaan palasiksi, että pysymään täysissä ruumiin ja sielun voimissa. On hienoa, kun kokee onnistumisen hetkiä arjessa, ja koen että juuri tässä leipuri-kondiittorin ammatissa olen parhaimmillani. Tuntuu että ammattitaito kehittyy päivä päivältä paremmaksi, ja uutta kehittelemällä opin aina uusia kikkoja.

9 kommenttia :

 1. Ristipistot on muuten ihan hauskoja! T. 18-vuotias. Ja herahti vesi kielelle leivosten kuvien kohdalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa siksi sen ristipiston tuossa vaivihkaa mainitsinkin, kun olen salaa haaveillut sellaisesta ristipistotaulusta jossa möllöttäisi keskellä vaikkapa joku yksinkertaisehko lepakkokuvio. ;) Oon vain tuon ompelun ja näperryksen suhteen sen verran käsi, etten tiedä osaisinko ristipistellä edes ensimmäistäkään langanvetoa. Voisi ehkä koettaa onneaan.

   Poista
 2. Mielenkiintonen postaus ja niiiiiin hyvännäkösiä nuo leivokset ! :P

  Minä kun tuppaan vähän tuota pilkkua viilaamaan, niin aika monessa kohdassa on vuosi 2013, ilmeisesti tarkotit viime vuotta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että huomautit. Enhän mie edes huomannut, että kysymykset heittävät vuodella taaksepäin! :D

   Poista
 3. Eikä, noi viskinjuontipenkit! Ihan sika makeet! ♥ Ja niin herkun näkösiä leivoksia, nom nom. :3 Huomenna tässä taloudessa leivotaan vähän jälkijunassa laskiaispullia, mut mitäs siitä, tekeehän niitä vaikka keskikesällä jos oikein alkaa mieli tekeen!

  VastaaPoista
 4. MAUU! Nuo festarit. Yritin löytää sulta jotain tarinoita sieltä, mutta ei löytynyt blogihistoriasta. Kerrokerrokerro lisää! Aivan pakko päästä nyt kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei löydy ei, siitä syystä että kesällä bloggaaminen jäi ihan tyystin väliin enkä ajatellut että ketään juuri kiinnostaa moiset festarit..
   Mikäli et tätä tekemääni vlogia ole ehtinyt katsomaan, niin täällä on muutama klippi Kosmostelemasta! :
   https://www.youtube.com/watch?v=R_Lt_cy-iIs

   Poista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.