torstai 22. tammikuuta 2015

Kiviäkin kiinnostaa?

munakoiso

Nyt kivet esiin ja hiplaamaan. Hypätäänpäs niinkin kauas historian havinassa, kuin yhdeksänkytäluvun puoliväliin ja aikaan jossa elin parasta aikaa lapsuudessani. -HOPLAA! Tuntuu että olen alkanut palaamaan takaisin juurilleni ja niiden asioiden pariin, jotka ovat jollain tapaa kiehtoneet ja joiden pariin tunnun vetäytyvän yhä uudelleen ja uudelleen. Nyt puhun parantaviksikin kiviksi kutsutuista murikoista, järkäleistä ja kristalleista. Horoskooppikivistä, parantavista kivistä, henkisistä kivistä. You name it.

large

Kivet ovat kiehtoneet jo pienestä pitäen, muullakin tapaa kuin kiven-paperin-ja saksien kautta. Ennen Gogojen ja muiden kaupallisten villitysten saapumista marketteihin keräilin kiviä erittäin uuraasti. Kahlasin mahaa myöten järven pohjassa kvartsiitin ja muiden kirkkaiden kivien perässä, ja ennen kaikkea, koen saaneeni parasta vastinetta muutaman markan viikkorahoille ostaessani Rääkkylän paikallisilta kivimyyjiltä tiikerinsilmiä, sitriinejä ja monia muita luonnon omia mineraaleja. Säilytin kivikokoelmaani pienessä tummansinisessä pehmeäpintaisessa nyssykässä tyynyn alla ja kannoin kaulassani ruusukvartsia vuosien ajan. Kivet olivat suurimpia aarteita joita viisivuotiaana kuvitteli voivansa maailmassa omistaa. Melkein kuin timantteja, mutta vielä hienompia. Nyt vanhempana voin vain harmitella, että runsas kokoelmani on ilmeisesti unohtunut tai hävinnyt tuona nuoruuden kivikauden aikana paikkaan jota hukaksikin kutsutaan. Tai ehkäpä kohtalo puuttuu peliin ja pussukka kävelee vielä oikeassa elämänvaiheessa vastaan, ken tietää.


gemz

Kvartsit-ja muut hoitavat kivet ovat yksiä vangitsevimmista asioista joita osaan käsinkosketeltavista aineista nimetä. Ei ole juuri kauniimpaa kuin auringonvalo, joka heijastuu hiomattoman ametistin jyrkistä kulmista toiseen, tai se kun pieni valonsäde saa vuorikristallin hehkumaan täydessä värien spektrissä. Uppouduin pelkästään uutta parantavaa mineraaliani hypistellessä kääntelemään ja hipelöimään kiven kiteitä useiksi minuuteiksi. On siinä vain jotain niin lumoavaa ja aitoa. Alkukantaista kauneutta joka säilyy vuosisadasta toiseen!

heiluri

Vaikka vuorikristalli ei olekaan varsinainen (härän) horoskooppikiveni, valitsin sen kaulaani sen parantavien ja vahvistavien ominaisuuksien takia, ja sitäkin ominaisuutta silmällä pitäen että voin hyödyntää riipustani tarpeen tullen myösheilurina. Varsinkin synkkinä talven aikoina tuntuu että kristallin energisoivat ominaisuudet tulevat tarpeeseen ja toivoisin saavani kantajana kiven kautta positiivista latausta ja tasapainotusta chakroihin.

IMG_2258
"Vuorikristalli on kivimaailman ehdoton yleisparantaja ja puhdistaja; se vahvistaa kaikkia voimia, joita ihmisessä tai paikassa on. Vuorikristalli on ensimmäisiä kiviä henkiselle etsijälle - ja säilyttää voimansa ansiosta asemansa matkan aikana. --  Vuorikristalli kuuntelee, vastaanottaa, säilyttää ja vahvistaa sydämen toiveet sekä toimii puhtaana ja selkeänä kanavana maailmankaikkeuteen."
   
LÄHDE

kiviiOon kai vähän hömpsähtänyt emäntä vierivien kivieni kera. Yritän kuitenkin pitää rättiblogin rättiblogina vastedeskin, ei pelkoa siitä että alkaisin kirjoittamaan huuhaasta enempää kuin tämän yhden kirjoituksen kaiken muun kuvasaasteen valtavirtaan. En silti voi kieltää sitä tosiasiaa, että valtaosa Weheartitissä sydämellistetyistä kuvista taitaa olla jollain tapaa kiviin liittyviä räpsyjä. Melkoisen kivinen tie tämä elämä.


23 kommenttia :

 1. Ihana postaus, kivaa vaihtelua! :) Miulla kans oli nuorempana tapana kerätä jotain kiviä, varmaan löytyy varastosta vieläkin osa ja osa on sit vähän kuin muistoina edelleen muistojen laatikossa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta ois mielenkiintoista nähdä, mikäli siulla on vielä lapsuuden kivikokoelma jossain tallella. Mie oisin laittanut omastani ihan varmasti kuvan poikineen, jos se jostain olisi löytynyt! Damn!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hassua että tämä biisi käveli vastaan uudestaan vasta nyt kun kuuntelin työpaikalla Röyksoppia soittolistalta. Running to the seasta tulee kyllä itelle mieleen se, kun sie soitatit tuota kipaletta miulle ja fiilisteltiin pirtinpöydän ympärillä. <3 Oli hyvä olla ihmisellä.

   Poista
 3. Täällä yksi kivienkerääjä hullu! :D

  VastaaPoista
 4. Kiva tavata muitakin hörhöjä!:D Itsekin olen alkanut muutama vuosi sitten kiviä keräilemään, ja kerään edelleenkin. On ne vaan niin kauniita ja parantavat vaikutukset kiehtovat kummasti. Olen minä ainakin huomannut mielialan muutoksia tämän kiviharrastuksen myötä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla tämä kiviharrastus putkahti ilmoille paremmin vasta nyt, kun olen oman äippäni kanssa höpöttänyt ummet ja lammet kivistä ja luonnon sekä positiivisten ajatusten parantavista voimista. Hänelle kaikki kunnia siitä, että tutustutti miut hörhöilyn auvoiseen maailmaan.

   Poista
 5. Ihana postaus! Minuakin on viime aikoina alkanut houkuttamaan jonkin tuollaisen vuorikide- tai ruusukvartsikorun tai muun asian hankkiminen. ^___^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Go for it! :) Koru on sekä hurjan kaunis, että myös merkityksellinen noiden parantavien voimiensa vuoksi. Varsinaisissa horoskooppikivissä on myös jotain hauskaa fibaa.

   Poista
 6. Meikäkin innostu uudestaan kivistä lapsuusvuosien jälkeen, kun käytiin Luostolla Ametistikaivoksella, mahtava paikka!
  Siellä sai louhoksesta itse etsiä oman ametistin kotiinviemisiksi,
  suosittelen joskus Lapissa päin ollessa käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jehna, kylläpä kuulostaa hauskalta!
   Kiitos vinkistä, pistän kyllä tämän ehdottomasti korvan taa, mikäli joskus tässä vaikka piipahtaisin ystäväni luona Lapissa.

   Poista
 7. We need huuhaa postauksia! Tuntuu, että olen ainoa joka aiheista kirjottelee. Vlogeina sitten onki enemmän näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä huuhaan saama kannatus on jotenkin mykistyttävää. Ajattelin hiplaan täällä blogissa näitä kiviä ihan yksinäni, eikä ketään kiinnostaisi!

   Poista
 8. Kiva postaus ja älyttömän nättejä kuvia :)
  Itsekin jotenkin huomaamatta hurahdin kiviin ihan lapsena. Keräilin niitä ahkerasti tienvarresta ja äidin ja isän riemuksi kannoin sisään "aarrelaatikkoon". Tuommoisia hienoja mulla ei vielä silloin ollut, mutta torilta oli tapana ostaa violetinvärisiä "onnenkiviä" - juuri sen oman kiven valitseminen oli se juttu. ;)
  Paljon on vielä opittavaa, joten mielelläni lukisin postauksia aiheesta vastaisuudessakin. Ihana lukea tekstejä, joista paistaa läpi kirjoittajan oma innostus ja rakkaus asiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetinvärisiä onnenkiviä.. Ametisteja? :) Ametisti oli pienenä aivan ylivoimaisesti kaunein kivi miun mielestä. Jotenkin niin kiehtova väriltään!

   Poista
 9. Oon erittäin positiivisesti yllättynyt sun mielenkiinnosta luontoon ja sen parantaviin ominaisuuksiin. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Blogi tuppaa usein jäämään pintaraapaisuksi elämästä. Paljon asioita ja kiinnostuksen kohteita unohtuu sivuston ulkopuolelle, vaikka paljon on kyllä tekstiä aiheesta jos toisestakin.

   Poista
 10. Minulla ei ollut tuollaisia kivoja kiviä, mutta etsin kyllä mahdollisimman soikeita nyrkinkokoisia murikoita ja maalasin niistä jos jonkinlaisia otuksia ja sitten naapurilla käytiin lakkaamassa ne, että pysyivät nätin näköisinä, eikä väri haalistunut. Yhtä kiveä säilytin VUOSIA lipaston laatikossa tallessa, oli niin nätti ja soikea :D Lieköhän se löytyy vieläkin sieltä porukoiden luota... pitäisi käyä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hitsi, kivienmaalausta! Enpä oo kyllä moista harrastusta muistanutkaan vuosikausiin, aika jännää. Kivistä oli totta tosiaan kiva maalailla leppäkerttuja ja öttiäisiä joskus ennenmuinoin. Tässäpä vasta hyvä aktiviteetti tulevalle kesälle 2015. Voisi ottaa sudin kauniiseen käteen ja maalailla kivenmurikoita uuteen uskoon?

   Poista
 11. Jep, noilla miekii pläräsin pentuna, ja mielellää touhuun kyllä nykyäänki!:D Varsinki ku tais löytyä ruusukvartsiset tunnelit korviin, nam! Älyttömän mielenkiintosia ovat kyllä, ja hitokseen nättei♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusukvartsiset tunnelit! Mitä, miksen oo tajunnutkaan että kivisiäkin tunneleita olisi myytävänä. Nyt alkoi mietityttämään, löytyisikö jostain ametistista tehdyt tunnelit..... >.>

   Poista
 12. Olipa kivasti tunnelatautunut teksti. Kiva lukea :)

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.