sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

torstai 27. maaliskuuta 2014

All saints, but some sinners

Heipsanssaa ja morjenstarallaa.
Länsirintamalta ei mitään uutta. Sosiaalinen elämä on lipunut jäälauttojen armoille kuluneen viikon aikana, kun kalenteri on täyttynyt toinen toistaan spontaaneimmista kotiaskareista. Olen vihmeränä torttutätinä pistänyt hihat heilumaan ja pyöräyttänyt pullan poikineen, melkoisen armeijallisen porkkanamuffinsseja, ruokaa ja paakkelssia jos jonkinmoista ja niin no, uutukaista suklaamuffinssireseptiäkin tuli testattua erään punatulkkusen, Dahlian,  ylppärihässäköitä varten. Tällä hetkellä Pete hakkaa tarmokkaasti seinää niin että lasit helisevät vasaran tahtiin ja nyökyttelen hölmönä päätäni tuolle mystiselle TUM-TUM-RÄKS-PAUK- biitille. Oudolla tavalla osaan kuvitella sinne jyskytyksen taustalle nykypäivän syntikkasaundeja ja muutaman dropin raivokkaan hakkaamisen sekaan. Summa summarum, siinäpä meillä olisikin nykypäivän tanssimusiikkia tarjolla sylin täydeltä. RÄTÄTÄTÄ WUMMMMMMM.

Ja jotten tarttuisi liian pitkäksi aikaa remontoinnin suloiseen jyskytyspoppiin, tanssahtelen mieluummin suoraan päivän aiheeseen eli alle ripoteltuihin kuviin ja niissä näkyvään trikoolöröön. All saintsin vetoketjumekko-tunikahässäkkä hypsähteli keväisesti suoraan hyppysiini lärvikirjan goottikirppiksen kautta ja siinä se nyt sitten komeilee viime kesänä tuunaamani niittivyön kylkiäisenä. Lyhyestä virsi kaunis, piruvie, koltun sekaan on yhtä mukava sukeltaa kuin pehmoiseen vilttiin soffan sekaan!

IMG_sss8241
IMG_8567

IMG_8232

IMG_8274

IMG_8269
kolttu

DRESS   |  all saints , 2nd hand           BELT   |  gina tricot / diy            LEGGINGS     | 2nd hand

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Paska video with subtitlesJa näin se homma etenee.
Videopätkä vastaa täydellisesti kysymykseen: "Kuinka tehdä täydellinen vlogi youtubeen?"

dafug

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Neu-neu-neu-neuleita neu-neu-neuleita


IMG_837d1


Sään mukaan pukeutuminen. Siinä vasta dilemma, joka on näyttänyt pahimmat puolensa viimeviikkoisten säävaihteluiden myötä ainakin kaltaiselleni ongelmapukeutujalle. Kaikkihan sen jo räkänokkana oppivat, että tavella on käveltävä tukevissa Goretexsaapikkaissa, niin ei tömähdä kärsälleen hiekoittamattomalla pihatiellä. Toppahousut on kiskaistava kinttuihin, niin pysyy kusitauti loitolla. Kauluri on puettava, ettei räntä ei sada pusakan etumuksesta sisään ja sitä kautta paljaalle iholle. Kunnon villakinttaat on oltava kätösessä, ettei saa pakkasihottumaa. Ei saa nuolla lyhtypylvästä, eikä keltaista lunta pistetä sitten poskeen. Ei oppi ojaan kaada näin aikuisenakaan, sillä lapsuutena toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos-ajatusmaailmalla kuunnellut viisaudet eivät tunnu vielä tänäkään päivänä tulevan ihan selkärangasta.

Se on kyllä sillä tavalla, että toisinaan kärsin niistä päivistä ettei aamulla ole höykäsen pölähdystäkään, mitä sitä päällensä pukisi. Mieleeni muistuu elävästi eräs päivä ja tietty skenaario viimeviikon etukeväisiltä päiviltä. Lämpömittarin mukaan ulkona oli miinusta neljän celciuksen verran. Hapuilin tieni vaatekaapille aamusella kun kellon viisarit osoittivat 06:15. Vetäisin päälleni villapaidan, villakangastakin, villatumput ja erityispaksun villaisen tuubihuivin, villapipoa unohtamatta. Pihamme ollessa yhtä luistelurataa ja lumista taistelutannerta unenpöpperöiset kinttuni hapuilivat vetoketjutonta ja helppoa kenkäratkaisua, jossa kestäisi varmasti pystyssä. Vetäistyäni laskettelukenkiä muistuttavat moonbootsit jalkaan, tepastelin Euroopan omistajana jääkaappipakastinta muistuttavaan autoomme ja hymähdin sille ajatukselle että olin kerrankin pukeutunut lämpimästi ja sään mukaan.

IMG_8hh363 (2)

IMG_ff8358

Tossut :New rock neptunot (2nd hand)
Villasäärystimet: Anopilta joululahjana (erittäin mieluiset ja rakkaat!)
Galaxykalsongit: Kiinalaisilta tilattu (ebay)
Spugevillis: Talven paras lämmittäjä (toisen käden kautta tämäkin)
Huivi: 1€ (paikalliselta kirpparilta)
Arskat: naarmuiset (ei hajuakaan mistä)
Nahkarotsi: Ite tuunattu (ja sen huomaa)
Laukku: Guess (monta vuotta wanha kirppisveska)

Pistin työmaalla pillit pussiin kolmen aikoihin iltapäivästä, puin aamulla valitsemani täydelliset ulkovaatteet niskaan ja pinkaisin pikapikaa kohti seuraavaa päämääräää. Vasta siinä äitini luo löntystellessä herätyskelloni alkoivat tirisemään. Viereisellä jalkakäytävällä hölkkäsi lenkkeilijä kahden raidan Adduissa ja hihattomassa. Seuraavaksi risteystä ylitti nainen keväisen keltainen kangastakki päällään. Kolmas henkilö oli kuitenkin viimeinen naula uppoavaan arkkuuni. Kävelytiellä hiippaillessani vastaan käveli nuorehko nainen farkkutakissa, silkkihuivissa ja ohuehkon näköisissä kangashousuissa. Nainen katsahti ensin kenkiäni, sitten pipoani ja toljotti sitten viimeisenä silmiin. Keväisesti pukeutunut nainen tyrskähti ääneen, ja ohitti minut reippaana hypsähdellen. Plus kahdeksan astetta. Aamupakkanen oli spurtannut kahdeksaan celciusasteeseen plussan puolelle.

Olin vaatteideni kera kuin talvisotaan lähdössä, ja minua hävetti niin että olisi tehnyt mieli vetää huivi naaman eteen ja hautautua sinne villanyyttejeni sekaan ja paeta.

1510696_10201803908593860_1467813577_n

Siirrytäämpä kuitenkin tähän varsinaiseen villapaitaan, tai no, villapaitaiseen asuun. Vaikka kuvien kokonaisuus näyttääkin siltä kuin olisin kaivanut kaapista nukkavieruimman ja venähtäneimmän spurgupaitani, koin sanoinkuvaamatonta mielihyvää siitä, että olin pukeutunut aikuisten oikeasti sään mukaan. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan!  Thermolegginssit pitävät sääret lämpiminä, check. Avaruuskalsarit puolestaan korjaavat sen ulkonäöllisen puutteen, joka noissa nyppyisissä aluskalsareista uupuu, check. Kaksi villapaitaa päällekkäin ja huivi rinnuksille, niin mahdollinen tuulenpuuskan lennähdyttämä vesipisarakaan ei pääse luikertelemaan paidan alle, check. Rotsi niskaan ja tissit edellä kohti uusia koettelemuksia. Check!

IMG_xx8355

Koska nykyään internetti on universaali opas siihen, kuinka laihtua, kuinka pukeutua tyylikkäästi, kuinka syödä ja kuinka nostaa punttia, miksei myös säätiedotusten oheen voisi liittää muutamalla lauseella tiukan yhteenvedon siitä, "kuinka pukeutua" kunakin päivänä sään mukaan? Voisi varautua aamusella siihen, ettei pue paksuinta pilkkihaalariaan kesäsäälle, saati sitten hienoimpia sifonkihepeniään silloin, kun taivaalta sataa vettä ja niitä pieniä miehiäkin siinä sivutuotteena. Ja samalla voisi kätevästi ujuttaa niitä pakollisia sivupalkin mainosbannereita sääpukeutumisen kylkiäiseksi niin, että kullekin segmentille kohdennettaisiin sopivan vaateputiikin valikoimista juuri ne vallitsevalle säälle sopivat hepenet. Haistan tässä selkeän markkinaraon!

maanantai 17. maaliskuuta 2014

HIUKSET vuodelta 2013

Jo on reuhkalla väriä! Vuosimallin kolmetoista - hiuspehko on räjäyttänyt potin shokkivärien suhteen kolmanteen ulottovuuteen asti. Löytyy sinistä, violettia, mustaa, pinkkiä, kuten myös keltaista, oranssia ja blondia hiusta. Lisää väriä elämään, hiussuortuva kerrallaan!

tammiku

Directionsin lagoon blue ja flamingo pink.


helmikuu

Directionsin flamingo pink ja sininen värjätty samalla mömmöllä takaisin violetinpinkiksi.

maaliskuu

Elumenin p@all ja tq@all . Yksi kestävimmistä ja parhaimmista hiusvärimerkeistä!

IMG_415sss7


toukokuu

Jymähdin vanhan tutun directionsin flamingo pinkin pariin pariksi kuukaudeksi.

IMG_6201

Kunnes kanarialintu raakkui olkapäällä ja kävi näin. Directionsin mandarin, bright daffodil, flamingo pink.

Directionsin flamingo pink, violet, Elean musta kestoväri.

elokuu

Flamingo pink ja naturellin värinen sivusiili.

 Flamingo pink + biozellin pinkki colormaski, joka oli aika kaukana pinkistä Sabotaagin Sinimäisellä jäätävällä juurikasvulla höystettynä. Kyllon kaunista.

syyskuu

Biozellin pinkkiä colormaskia, nahkamulikaljua. Juurikasvu vilkuttelee siellä sievänä!

Directionsin poppy red ja punkkikaljua.

lokakuu

Elean superblondella vaalennettu tyvi, liukuvärjättynä laimennettua Directionsin flamingopinkkiä, flamingopinkkiä laimentamattomana, Directionsin violettia ja samat wanhat mustat kestovärjätyt latvat.

Oikeanpuolimmaisessa directionsin turquoisen jämät isketty blondin päälle ja latvaan biozellin pinkkiä colormaskia (..pinkkiä.. yeah right)

marraskuu
Marraskuussa palasin mukavuuskuplan sisäpuolelle.
Directionsin flamingopinkkiä ja musta sivusiili.

IMG_9948
Ja joulukuussa pää koki from saint to sinner - muutoksen ja musta otti niskaperseotteen meikämannesta kuun loppupuoliskolla. Directionsin flamingopinkki oli ja pysyi, ainakin vähän aikaa.Mikäs näistä hiustyyleistä onkaan oma lempparisi? :)

2012 hiuskoostetta en tainnut tehdä lainkaan, mutta vuoden 2011 esihistoriallinenhiuskollaasi on yhä nähtävissä täällä. Ja oompa tainnut hiuksista tehdä aikoinaan kuppaisen videokoostenkin youtubeen. Ja sitä voi vilkuilla tämän linkin takana. 

torstai 6. maaliskuuta 2014

MITKÄ IHMEEN KULMAKARVAT?!Kulmikset, puskat, tuomionpäivän bumerangit, ranskanperunat, pökäleet, karvamadot, toukat, siittiöt, vihaviivat. Rakkailla kulmakarvoilla on monta yhtä rakasta nimeä.

193149ddd02

130884

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Tikkurilasta päivää

IgggMG_8002

IMG_x8055

IMG_8009ff
IMG_7hh997

'The most beautiful makeup of a woman is passion. But cosmetics are easier to buy.'
 
Yves Saint Laurent