keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Uusi koti lattiasta kattoon

Suski se hakkaa yhdellä vasaralla, yhdellä vasaralla yhdellä vasaralla, Petri se hakkaa yhdellä vasaralla koooooko piiiitkän vuoooden. Vaikka ensimmäinen lause onkin vain suora viittaus perinteiseen lastenlallatukseen, voisi se olla otos ihan oikeasta elämästäkin. On nimittäin tullut vempuloitua meisseli kourassa rööriä jos toistakin rassaamassa, mätettyä vasaralla niin kovaa kuin vain olkavarresta lähtee ja hiottua seiniä niin että nenäkarvatkin törröttävät pölystä valkoisina, raksavalossa paistattelusta puhumattakaan.  Meidän tapauksessamme sisustusliikkeissä ravaamiskertoja ei voi yhden-eikä kahdenkaan käden sormilla enää ynnäillä yhteen, jos miettii jo pelkän lattian valinnan vaikeudesta aiheutunutta ramppausta ja aprikointia. Oli harmaata lattiaa, ruskeanharmaata, siniharmaata, violettiharmaata, mattaharmaata ja hileillä höystettyä harmaata. Oli kulutustakestävää ja julkitiloihin soveltuvaa, kosteudelle herkkää ja kosteuttakestävää, lukkoponttia ja liimaparkettia. Vähemmästäkin menee pää pyörälle, kun ostopäätöstään  pitää puntaroida muunkin kuin vain pelkän kuvioinnin ja värin perusteella- mikäli lattioista keskustellaan. Itsehän olen tässä suhteessa perinteinen nainen. Olisin varmasti kiikuttanut kotiin heti ensimmäisen, silmissäni "oikean värisen" ja kuvioisen laminaattilattian, mikäli avopuolisko ei olisi ollut vieressä toppuuttelemassa ja lyömässä reaaliteetteja tiskiin. Olisin varmaan voivotellut vasta sitten, kun parin viikon käytön jälkeen se "iiiiiiik miten ihanan värinen!" -  kaksykkösen laatuluokituksellinen laminaatti huikkaisi irvistävän sauman kautta morjenstarallaa ja sentin syvyiset naarmut hyppäisivät silmille ensimmäisten auringonsäteiden pilkistäessä sisään.

  Asuntomme sisäpinnat ovat kääntyneet kahdessatoista kuukaudessa aivan päälaelleen, ja toteampa nyt  julkisestikin kovaan ääneen että olemme remontoineet asunnon miltei lattiasta kattoon saakka märkätiloja lukuunottamatta. Vaikken olekaan muutoin mitään isoa näkyvää muutosta itse tehnyt seinien lisäksi, on hommaa riittänyt myös kaltaiselleni suharinikkarille avustavissa työtehtävissä aivan riittämiin asti. Nyökyttelen kuitenkin täällä nöyränä, että iso osa muutoksista olisi jäänyt yksinään itseltäni tekemättä. Vaikka yleensä olenkin pinnani puolesta elastinen persoona, oli esimerkiksi katon hiominen sellaista homojen hommaa että jo muutama minuutti teki tehtävänsä ja  mätin kiukkuisena vittua kuin mikäkin merimies. Siinä vaiheessa Suskille riitti. Liekkö hauiksen koostumuksessa jotain vikaa, kun tasohiomakoneen pitäminen suorilla käsillä tuntui aivan punttisalitreenin veroiselta suoritukselta. Sai siinä pinnistää ja pusertaa staattisessa pidossa sellaisella sitruunanaamalla että olisi pitänyt ikuistaa valokuva-albumiin muistoksi. Onneksi Puuha-Pete klaarasi hiomishommat ja kaikki muutkin remonttireiskailut kotiin täydellisesti. Olipahan puhe remonttihommista, sähköhommista tai mistä tahansa talonrakennukseen liittyvästä kommervenkistä, ei ollut kyllä hätäpäivää kun oli miekkosen kaltainen osaava käsi aina valmiina hääräämässä.

Olihan se remontti aina välillä aika saatananmoista showta ja miltei sirkuksen veroista viihdettä. Vaikka kuinka tykkäänkin maalailuhommista ja pienistä pintaremonteista ylipäätään, on tuo noin kuukauden mittainen remontointipuserrus jäänyt takaraivoon sellaiseksi  tapahtumaketjuksi etten suosittelisi moista urakkaa kenellekään täysipäiväisenä töitä tekevälle henkilölle. Maalasimme koko asunnon seinäpinnat uusiksi tapetinrepimisineen, kittailuineen sun muine kommervenkkeineen ennen ensimmäistenkään muuttolaatikoiden kantamista. Pienten alueiden maalailua voisin haukkua jopa terapeuttiseksi puuhaksi, mutta ei, ei tuo seinäpintojen maalailu tuntunut enää siinä vaiheessa kovinkaan mielekkäältä kun viikkorytmiin ei mahtunut työnteon ja remontoimisen jälkeen mihinkään muuhun aikaa kuin muutaman tunnin huonostinukutuille unille ja kumppanille sähisemiselle. Väkisinpusertaminen tekee hallaa psyykkeelle kuin psyykkeelle. Ruumiilta kuitenkin vältyttiin tällä kertaa nipin napin. 

Tässä alla muutamia asunnossa tehtyjä muutoksia erittäin kuppaisilla ennen-jälkeen kuvilla höystettynä. (Joo, unohdin ottaa asunnosta kuvia ennen tänne muuttoa. Nyt ei vituta. Ei yhtään sitten ei.)

Yhdeksänkymmentälukua huutava mosaiikkiparkettioksennus vaihtui keittiössä ja eteisessä Starfloor click - vinyylilankkuun. -Simsalabim!


.. ja samainen palikkapsykedelia sai muissa huoneissa ylleen Pure loc - vinyylilaminaattia Mystic Gray - sävyisenä. -Tsädääm!


Olohuoneen kusenkeltaiset kohokuviotapetit saivat poistumiskäskyn, kun tilalle maalattiin lumenvalkoista seinää. Tehosteseinä maalattiin Tikkurilan Tunto - struktuurimaalilla ja harjattiin ristiin rastiin. Päälle sipaus taikapölyä, eli tuttavallisemmin Taika Stardustia. -Hokkus pokkus!Musiikkihuone puettiin valkoiseen, ja koristettiin yhdellä Tikkurilan Tunto-maalilla taiteillulla seinällä. Seinä lastattiin ristiin rastiin ja päälle sudittiin kerros Taika - helmiäismaalia. -Abrakadabra!Eteiseen halusimme antaa vieraille mahdollisuuden toteuttaa sisäistä luovuuttaan. Perinteisen valkoisen huoneen sijaan maalasimme isoimman ja näkyvimmän seinäpinnan mustalla Tikkurilan koulutaulumaalilla. Nyt on sitten paikka jonne raapustaa taiteellisia limalompakkoa ja kolmea kukkulaa ihan luvan kanssa!
-Alakazam!Takkahuone sai osakseen luonnonkiveä imitoivaa mustaa sisustuslaattaa sekä kiiltävää hopeaa maalia kattopaneeleihin. -Sectumsempra!
Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä esittelen teille makuuhuoneen, joka oli muutoksista näyttävin ja muista huoneista poiketen ainut, jossa värikartasta löytyy muutakin kuin vain mustan eri sävyjä. Kiekurakukkatapetit vaihtuivat köykeröisimpiin ornamenttitapetteihin (jotka tilasin ulkomailta), ja muut seinät sonnustautuivat pinkinviolettiin täyshimmeään maaliin.  -Bibedi-babedi-buu!
On se muuten jännää tämä omakotiasuminen. Kun hiisaa muuttoromppeet vuokrakämpästä toiselle tönölle selkä L-kirjaimen muotoisella vänkyrällä, lappaa tavarat paikalleen ja asettuu aloilleen, tuntuu aluksi siltä että asunnossa on kolkkoa kuin suljetulla osastolla. Pari kuukautta kuluu, ja hupsistarallaa. Jostain ilmestyy läjä satunnaista sisustusrompetta, krääsää ja krumeluuria. Yht'äkkiä vanhat tutut - tupatentäyteentungetun asunnon fiilikset alkavat taas nostamaan päätään. Mistä tämä kaikki tavara on nyt yhtäkkiä ilmestynyt ja mitä tämä on?!

Vaikka toistaiseksi tavaramäärä onkin pysynyt suhteellisen aisoissa omaan minimalistiseen sistusmakuuni viitaten, en vielä vuodenkaan asumisen jälkeen ole saanut kaapistoja aisoihin. Tuskin olen ainut arvailuleikkipariskunnassa elävä yksilö? Meillä näitä "tiiätkö missä meiän valkosipulinpuserrin...ruuvimeisseli..patterit...varalamput on?" - päiviä mahtuu nimittäin viikkoon enemmän kuin vain muutamia.

Rempasta näin isompana kokonaisuutena voisi sanoa että se on nyt siinä, eikä miniän perseessä.
Enää pientä hienosäätöä sisustuksen kanssa, niin voi vain keskittyä itse olennaiseen. Asumiseen.

25 kommenttia :

 1. hei mistä tilasit tuon makkarin tapetin? Kauanko toimitus kesti? Itse kanssa remontin pyörteissä ja mistään ei löydy mieleistä tapettia. Kaikki suomesta löytyvät on niin tylsiä! :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin tuon Brittien Ebaysta yksityiseltä myyjältä, jollain ornamenttitapetin hakusanalla taisin löytää googlen syövereistä. Toimituksessa meni sen parisen viikkoa.

   Oot sie tsekannut vastaavia ornamenttitapetteja sisustusliikkeiden kovakantisista selailukirjoista? Muistan nähneeni miltei samanlaista tapettia jossain Värisilmän tms. valikoimissa. Voin sanoa että säästät kyllä siltikin pitkän pennin jos ostat tapetin Suomesta, sillä näiden miun tapettien postikulut tulivat maksamaan miltei saman verran kuin tapetti itsessään! :D Ellen väärin muista, tulivat tapettirullat peräti Jenkeistä asti perille.

   Poista
 2. Et voi kyllä uskoa miten paljon mun sydäntä lämmittää kuulla et joku muukin on nähny verta, hikeä ja kyyneleitä asuntonsa eteen :D Tää oli ihan niinku suora katsaus mun elämääni, Meillä on isännän kanssa ollu ihan samallaista sirkusta elokuusta asti. Kiitos tästä. Lohdutti ihan helvetisti :D nimim, saan kohta syödä uudessa keittiössä ruokapöydän ääressä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan remontoimisen aikaan itse lukeneeni toisista, hiukan maalaisromanttisemmista ja hempeämmistä blogeista kymmenittäin remppakirjoituksia jotka olivat pelkkää hehkutusta alusta loppuun, enkä voinut silloin(kaan) käsittää, kuinka joku pariskunta kykenee toteuttamaan ison remontin omin käsin ilman tuskan parahduksia ja satunnaisia yliväsymyksestä johtumisia kiukustumisia. Realismi miehen tiellä pitää.

   Voimmepahan myö molemmat esitellä kämppää sitten ainakin siihen sävyyn, että tiedämme tasan tarkkaan mitä kämppään on tehty ja millä lailla! Osaa arvostaa jokaista kulmausta ja maalattua seinää vähän eri lailla, kun on itse joutunut tekemään projektit loppuun saakka pohjatöineen päivineen.

   Poista
 3. Musta olis kiva et kuvaisit videon koko kämpästä, että sais hahmotettua pohjapiirrustusta jne. Ja sitten vaikka kuvia yksityiskohdista kaveriksi :) Onko teidän sängynpääty muuten itsetehty vai ostettu jostain? Kuolaan sitä :D

  http://elviiraxx.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängynpääty on tilattu Brittien ebaysta. En mie ihan niin näppärä emäntä oo että tuommoisia ihte osaisin tehdä! :D

   Poista
 4. Vitsi miten kivan näköseks ootte saanu! :) Noi tikkurilan tuotteet on kyl siistejä. Ite päässy koulun puolesta niihin tutustuu ja varmaanki tuun tekee meidän uuteen kämppään kans jotain efektiseinää yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkurilalla monetkin efektimaalit tuntuvat omaan silmään varsin kiehtovilta tuotteilta. Jotenkin tuollainen tuntomaalilla aikaansaatu pinta on mukava katseenkiinnittäjä normaaleihin tapetteihin verrattuna! Tekstuuria miltei yhtä runsaasti kuin sisustuslaatoissa, mutta huomattavasti helpommin seinäänsörkättävää tavaraa amatöörin käsissä. :D

   Poista
  2. Totta! Ihan erikiva-uutta! :) Mut on noi erillaiset tapetitki hienoja, niinku esim. toi minkä ootte löytäny makkariin :)

   Poista
 5. Isot hatun nostot teille! Ihan mieletön homma ja ihmettelen kun ootte jaksanut noin ison remontin tehä ilman ruumiita! :D meil ku meinas niitä ruumiita tulla jo pelkästää vessa remppaa tehdessä! :D oli parisuhde koetuksella ky töiden lisäksi piti vessasta poistaa kaikki retro ruskeat mitkälie kostean tilan tapetit/muovit, ja vanha 49 vuode rintamamiestalo ku oli ni se vessa oli rakennettu about 50 erilaisesta laudanpätkästä mitä ny oli jämiä naapureilta sattunu silloin saamaan, koolauksista puhumattakaan jota ei oikeestaa ees ollu :D niitä sit revittii hyvän tovin ja paalutettii seinät uusiksi plus vedeneristykset ja laatotukset päälle! :D kolme kuukautta siinä takkuamisessa meni ja miljoonat hermoromahdukset ehittii kokea mutta valmista tuli..mitä ny listat viä puuttuu xD muualla onkin viä tuota ihanaa mummotapettia mutta ei olla jaksettu ottaa niitä viä operaatioksi kun täytyis samalla repiä seinät kokonaan auki ja kattoa onko eristykset millä mallilla vai onko niitä enää ollenkaan! !:D
  Mutta joo, aivan mahtavaa jälkeä ootte saanu aikaan ja on varmasti upea tunne kun saa vain nauttia siitä asumisesta ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessaremppa on meilläkin tässä jossain sopivassa saumassa tuloillaan, saa nähdä tuleeko siinä vaiheessa mestausrituaaleille parempaa käyttöä. Heh. :D Laatoititteko työ vessan itse, vai oliko teillä ammattilaisia auttamassa?

   Poista
  2. Ihte rempattii vessa alusta loppuun asti :) kummallakaa ei mitään kokemusta mistään raksahommista jossei ala-asteen puukässä tunteja oteta lukuun xD paljon etittii netistä tietoo laatottamisesta, vedeneristyksistä yms ja hirmu paljon autettii noissa rautakaupoissakin kun niille puhu remonttikohteesta! :) plus että säästi rahaa siinäkin ku et olisi tilannu jonkun tekemään se! Tosin itsellä oli hirmu paljon kiinnostusta perehtyä itte tekemisee, sellanen joka ei halua ressata asioilla niin semmoselle tietty varmaan helpoin ratkaisu on se teetättää jollai! :)

   Poista
 6. Kamera kädessä huoneesta toiseen, huoneet kuvaan kokonaisina ja pieniä yksityiskohtia siinä voi käydä näyttämässä. Selkeästi huonejärjestys ja täällä on tämmöstä ja täällä tämnmöstä :D

  VastaaPoista
 7. videon kruunaa sims musiikki, aivan loistava! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha kunnon Sims. Mielettömät nostalgiat!

   Poista
 8. Johtuuko hiusmallista vai ootko sie laihtunut kaiken remppaamisen takia, nassus näyttää niin kapoiselta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laihtunut?! :D Ompa hassua, itsellä on täysin päinvastaiset fiilikset täällä kaiken joulukonvehtimussutuksen jälkeen. Ehkä se on tämä muli mikä antaa vähän optista illuusiota~

   Poista
 9. Mielettömän kauniita pintoja ja sävyjä!

  VastaaPoista
 10. Ihana koti teillä, kyllä huomasi miten paljon olette nähneet vaivaa! :) Remppaaminen on tavallaan ihan mukavaa, mutta yleensä aina tulee jotain yllättävää eteen ja siinä saa sit pähkäillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, on tään eteen tullut hikoiltua tunti jos toinenkin! :D Kivaa kun sie pääsit käymään ja kahtomaan paikanpäälle. Toivottavasti tuut toistekin!

   Poista
 11. Moikka,
  oon jo jonkin aikaa seuraillu blogias sekä katellu videoitas ja vihdoin eksyin kertomaan, kuinka paljon tykkään sun kirjotustavasta. Kirjotat tosi elävästi ja mielenkiintosesti. Sun teksteihin voi luottaa - niitä lukiessa ei tuu varmasti tylsää.
  Ihmisenä vaikutat tosi valosalta ja positiiviselta. Olet jotenkin äärettömän hellyttävä. Kannat ittes ja "normaalista" poikkeavan tyylis loistavasti ja ylpeydellä.
  Olen kateellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus kommentistasi, bitti! :) Siun kommenttisi sai miut hymyilemään. On ilo kuulla että joku saa vielä näistä kirjoituksistakin jotain ilonrippeitä irti, kun niin moni tuppaa vain selaamaan kuvat lävitse sen kummemmin raapustuksia vilkaisematta.

   Poista
 12. On kyllä aivan täydellinen koti teillä, ihanat sävyt joka huoneessa! ^^ Oot muutenki kiinnostava persoona mitä nyt on videoita kattonu ja lueskellu blogia. Hyvää syksyä! ^^

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.