tiistai 19. maaliskuuta 2013

Talavipopposet
Shrug: Artifice clothing
Necklace: Alchemy gothic
Ring on the left hand: Guess
Dress: HM
Shoes: Din sko (second hand)

TÄMÄ kirjoitus herätti runosuonen henkiin haudan pimennoista! Subcultural girlin hassunhauska murrekirjoitus kolahti heti niin että oli sitten pakko tarttua artistin pensseliin ja rustata oma vastine samanmoisin koukeroin. Asia on ananas, eli siis, alla pursuileva tekstirypäs onkin sitten kirjoitettu sillä omimmalla murteellani jota jokeltelen videoillakin, sekasikiöistä Pohjois-Karjalan murretta. Sitä ihtteensä.

Toisinnaan asioilla tunttuu olevan jokin merkitys. Toisisttaan riippumattomat tapahtumat kiettoutuvat yhtteen kuin ihimmeen lailla, jonkinlaisessa näkymättömässä syy-seurraus-verkostossa jota myö emmä silimilöin näe.
Työpävä männä venähti perjanttaina lähemmä kymmentuntiseks, ja jouvuin kulukemmaan kottiin työkaverin kyyvillä kun muuta pirssii ei näkyny maella halameilla. Kävimmä samasen naikkosen kanssa parilla paikallisella kirpputorilla ja kappas vuan, löysin tuasen jotahhii ostettavvoo. Semmoset suapikkaat jotka oli pakko suaha.  Uuvenveroisina ja vähän arveluttavankin matalina, ihan liian matalina normaaleihin kalosseihini verrattunna. Noh, miepä nappasin kengät kuitenkkii mukkaan ja mutisin vielä tiskilläkkii että tullookohan näitä piettyä ja pudistelin piätä puolelta toiselle.Taittaapi olla ensimmäissii kertoloita kun tällä laella haksahan mataloihin korkoloihin.Lauvantai-uamu sarasti kahentoista tunnin yöunien jäläkkeen ja ponkasin ylös vasemmalla jalalla. Sillä tunnetusti viärällä, tietty. Uamuespresso ei tuntuna kihahtavan nuppihin pärisevän totuttuun tappaan, vuan fiilinki jäi vähän nahkkeeks. Alaovella vasttaan kävelevät pullokassit huusivat viestinnään, jotta markettiin oli mäntävä ja mahollisimman pian. Noh, tartuimma ukon kanssa nohevina härkkää sarvista.

Kello tikitti uhkkaavasti puolta kuutta kun myö pyyhälsimme kotterolla supermarketin pihhaan. Kaks kärrillistä pulloja automaatteja tukkimassa (myö ollaan niitä, joitten takkii pallautusmassiinat huutavat AINA, sori ) ja a4-sivullinen ostettavvoo ite kaupasta pullobingon lisäksi. Ou fak. Ristillisellä tasajaolla myö heitimmä noppoo ja onnetar suosi tällä kerttaa miuta. Piäsin siis hurjastelemmaan ostoskärrilöillä ympäri käytävvii ja sujjauttammaan melekomoisen satsillisen kammaa kyytiin. Kauppaan meno kehttuutti ja viilikset oli virkkeen ja pontevan ostosmaanikon sijjaan jottain tämmöstä:

"ää onks miun ihan pakko"
"väsyttääääää"

Noh. Muutama hurja kaarros ja kurvvaus jätskihyllyn luona, ja sitten alako ihmetyttämmään. Kengät nimittäin. Kävelin pari metrrii ja pysähyin. Mikä tiällä oikkeen lonkssaa?

Viilikseni kun..
 photo tumblr_m4s36xcR8o1rwcc6bo1_500_zpse7a69f60.gif
"voe vittujen kevät senttään"

Taisin mie sannoo tuon ihan iänneenkin,  rumine sanoinneen päivinneen. Jo valamiiksi negatiivinen ajattelutapa kylyvi lissää ankkeen harmmaata enerkijjaa ympärilleen. Mokomat talavisanddaalini, elikkästä maiharit, ottivat ja lervahtivat hajalle ihmisten ilimoilla. Römpsähtänyt vetoketju loisti varmasti muihen asiakkaihen silimmiin ku huutomerkki piän piällä, mahto nähä jo nuamastaki että suututti ja ahisti. Tuskastusta ei yhttään helepottanu se, ettei polovipitusta suapikkaan vartta suanu etes runnottuu housun lahkkeen alle piilloon. Mie olin just lähttiissä sutkkauttanu kinttuihin sellaset makkarankuorta muistuttavat pillifarkut ettei ees hikipisara mahtus valummaan lahkkeen suusta ulos. Taistelin tieni ostoshelevetistä lävitte kuitenki ihan urhhoollisesti ja aikataulussaan vieläpä. Rakkaitten Pennangalanien kohtalo suretutti sillon, ja suretuttaa edelleenkkii. Suap taas suutari leippää pöyttäänsä ko piäsee rylykkyymään miun kenkien vetskarien kanssa.

Mitä myö tästä opimma.
Emmä mittään. No ei vuan,
Kyl se kenkie ostamine kannattaa aena!

Tervveisin neetokaane nimimerkillä:
"Aenokaeset talavikengät hajos just ku olin ostanna uuvet varalle."
Iliman uutukaissii suapikkaitani sais käpötellä nyt jiätiköllä kesätennarit kinttuloissa.Mahottoman tavalliselta ja pelekistetyltä nämä suappaat näyttääp kuvissa. Toistaseks  ;)
Vielä se suapikkaihenkin ilime kirkasttuu ko läjä niittilöitä suapuu postiluatikkoon. Hilijoo hyvä tulloo ja mie takkaan että nää tulloo olemmaan vielä iha miun ommoo tyyllii vaekka en ruukkookkaan tämmössii ylleensä jalakkaani vetästä.

Mittee työ ootta mieltä?
Tykkäättäkö työ vai paanko kengät muuvalle silimienne eestä?

51 kommenttia :

 1. Komeet kengät! Ja nää murrehaasteet on tosi kivoja kun ei nykyään enää kuule murretta oikein misään :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murteitaan ei voi vaalia koskaan liikaa. :) Koen tämän itä-suomen mongertamisen ittelleni niin henkilökohtaiseksi etten siitä tule ihan hevillä luopumaan.

   Poista
  2. kyllä mää iskelmällä sitte

   Poista
 2. EIIIIIIIIIIH TÄÄ MURRE ! :D kuullostaa nii tutulta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätähän tämä, mie-sie jokellusta 8)

   Poista
 3. Iiiinaaha murre :) Ja noi uudet kengät on ihanaatt :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, tattis! :D kengät olivat oikein mukavainen löytö.

   Poista
 4. Noi. Sun. Uudet. Kengät. <3 Ihanat. Ja murre o kiva. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murteella on hauska kirjoittaa normaalin tekstin sijaan. :D Sai oikeasti miettiä mitä hassuja sananväännöksiä sitä täälläpäin kuuleekaan!

   Poista
 5. Voij että, hauska lukea välillä murtteellakin postauksia! :) Kivannäköiset saappaat, vaikka eroavatkin aika hyvin siun muista popoista. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähäsen ehkä vedin tällä meijjän murteella överiksi, mutta ei se kai haitanne... ;D
   Kengät eivät tosiaan oo miulla tavallinen näky, mutta välillä näin! Kaipaavat vähän jotain asennetta, mutta se korjaantuu pian :)

   Poista
 6. Ihanat kengät, mut en ymmärtäny puoliakaa tost murteesta :DD Asun Pohjois pohjanmaalla :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie luulisin etten vastaavasti ymmärrä kovinkaan paljoa siun murteesta, hih ;)

   Poista
 7. Hehee olipas mahtava postaus, itekin joskus vuosi sitten kirjotin postauksen omalla pohojospohojanmaan murteella! Muutenkin tykkään hirveesti eri murteista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistähän linkkiä siun kirjoittamaan tekstiin, niin käväisen tsekkaamassa kuinka hyvin sitä ymmärtäisi murretta toiselta puolelta Suomea :)

   Poista
 8. Voi ku sie näytät niin söpöltä tuossa asussa:33
  Minkäs merkkinen bolero on kyseessä siulla tuossa kuvassa, tosi kivan näköinen on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, on kaikessa murresählätessä unohtunut kokonaan listata nuo asussa käytetyt vaatekappaleet! Kannan päälläni Artifice clothingin valmistamaa pvc-boleroa.

   Poista
 9. Voi kun oli hankalaa luettavaa :D mutta varsinkin kuultuna tuo murre on aikas veikeä. Kivat suapikkaat enivei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu miusta itsestäkin vähän oudolta lukea tätä tekstiä nyt jälkikäteen, kun on hetken aikaa selaillut netistä jotain yleiskielellä kirjoitettuja artikkeleita.
   Olo on kuin kalakukkomummolla Kuopion torilla. Ostakkee hyvvee kukkoloo! :DD

   Poista
 10. hienot kengät! mistä nuo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä din skon kenkäset olivat kiva löytö Jättikirppikseltä. :)

   Poista
 11. Ihanaa lukea tuollaista murretekstiä, vaikka välillä pitikin pysähtyä ja miettiä oliko oikeasti tajunnut mitä oli lukenut :D ihanan persoonallista!
  Välillä vähän ärsyttää kun itellä tällanen niin perus pääkaupunkiseutupuhe, ettei se vain osaa tuntua niin mielenkiintoiselta.

  Tosi nätit kengät löysit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläisellä murteella kirjoitettuja tekstejä ei ole kyllä mikään mualiman helepoin lukea! Varmaankin näihinkin harjaantuisi, jos silmä tottuisi lukemaan erilaillakin väännettyjä sanoja.

   Poista
 12. Tää postaus olis sopinu justiin ennen äidinkielen murrekoetta, ahaha! :'D Harmi että meni jo. Mutta tosi mukavaa lukea tekstiä murteella kirjotettuna (ja huomata ymmärtävänsä kaikki ilmaukset), vaikka ei kyseessä ihan se oma murre ole. :)
  Mietin muuten vähän, mistä niitä niittejä hommaat? Tulee kyllä varmaan jokatapauksessa päheet saappaat, kun pääset niissä koristelun makuun. : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen itte kovin tykästynyt erilaisiin murteisiin ja sieltä löytyviin hauskoihin sanoihin. :) Olipahan kyse Hesalaisten kovasta murteesta tahi tästä meijjän söpöilystä.

   Niittiläjä on tilattu totuttuun tapaan ebaysta. Sieltä nuita ruuvattavia niittejä tuntui löytyvän halvimmalla!

   Poista
 13. miun on kai pakko tulla puhumaan ihan suoraa, aluks aattelin et mikähä friikki sie oot, en edelleenkää tykkää iha nui radikaalista tyylistä mut siulla on aivan upia kroppa ja vaikuta mukavalta persoonalta :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kai tätä miun tyyliä voisi oudoksikin sanoa kirkkaine väreineen ja omituisine materiaaleineen. :P

   Poista
 14. Tätä oli kyl hauska lukea:D Yleensä mua ärsyttää, kun ihmiset kirjottaa omalla murteellaan, mutta tää oli näköjään se poikkeus sääntöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, puhekieli ei yleensä ole kovinkaan mukavaa luettavaa blogeissa. :/ Överiksi vedettynä ehken asia erikseen!

   Poista
 15. Aahhahhahhaa! Vasta tämän postauksen luettuani tajusin miten oudolta tämä oma rakas PK murteemme kuulostaakaan <XD Ei ihme että tulee aina kommenttia! Ihana postaus kaiken kaikkiaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä, itekkin tajusin tätä tehdessä jotta voe tokkiinsa mimmosta solkkausta. :D ei ihme että meijjän murteelle naureskellaan >.>

   Poista
 16. Toi oli kyl enempi savoa ku pohjois-karjalaa ;) hauska postaus silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin kyllä. Miulla on sukulaisia muualtakin kuin vain täältä PK-seudulta, niin puhun yleensä vähän sekasikiöisellä murteella. :P

   Poista
  2. Ny kyä kuulostan ihan vittumaiselta anonyymiltä mutta hetken pisti silmään PK-seutu eli ööh... pääkaupunkiseutu? Ite yritän epätoivoisesti täällä Helsingissä pitää yllä tamperelais-hämäläismurrrrettani (harmi ku sitä ärrää ei saa kirjoitusasuun :D) mutta enhän mää siihen pysty. Pahimpina päivinä kuulostan ihan keskiverto stadilaismisukalta nousevine intonaatioineen ja puhun iloisesti Steissistä vaikka rautatieasemahan se oikeasti o. Mutta kyä vaan täälläkin ihmetellään ku mää istun pipa päässä rrrotvallin rrreunalla. Mulle selvisi vasta joskus lähempänä kahtakymmentä, ettei muualla Suomessa oikei tiedetä mikä o rotvalli. Tai ritsi. Tosta ritsiasiasta onkin saanu tapella ihmisten kanssa varsinkin täällä pk-seudulla. Tarakaksi sanovat, niivvarmaan! Ritsi se o, saatana. :D Myönnettäköön, että en mää kyllä sano ikänä "nääs" paitsi imitoidessani omaa isääni, enkä myöskään sano d:tä ärränä.

   Ai nii, ihanat on nuo uudet popot ja ihmetyksekseni ymmärsin suhtkoht kaiken kirjotetun. Kiitän savolais-karjalaisia juuriani vaikka en puhuttuna noita meinaakaan ymmärtää (hidas hämäläinen ku oon).

   Poista
 17. Katoin siun videoita youtubesta (eka oli 10 paras kommenttia :D) ja kattelin sitte muitakii ku tykkäsin siun hiuksista. Ja nyt mie sitten aloin selailemaan siun blogiakin, ja varmasti luen jatkossakin. Vaikutat tosi kivalta ihmiseltä ja siun videot ja blodi on mielenkiintosia! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen kommenttia taitaakin olla tällä hetkellä yksi katsotuimmista! Tervetuloa selailemaan blogia, toivottavasti viihdyt 8)

   Poista
 18. http://bluediamooond.blogspot.fi/ käy kattoo ja liity toki lukijaks jos yhtään kiinnostaa:/! (: Oot ihana <3

  VastaaPoista
 19. Ihana murre:3 Kunpa mullaki olis joku tollanen murre, ne kuulostaa niin kivoilta;)

  VastaaPoista
 20. Oh lord, tuossa gifissä tuo taustalla oleva naikkonen liikkuu taustan kanssa :D
  En tierä mikä näissä murreteksteissä on, mutta mun on aena pakko lukea ne äänhen koska ne on niin veikkeen kuuloisia, sama kuin ruotsin aksentissa, sitä en osaa puhua paljoa, mutta äänteitä on kiva liiotella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh fuck, empä oo älynnyt ees ton elokuvan giffiä tuolla silimällä kahtoo, myönnän! :D aika koomisen näköinen. Kivempihan näitä murrepostauksia on totta tosiaan lueskella niin että eläytyy itse mukana, teen samalla tavalla miekin. Ymmärtää kirjoitetun paremmin :)

   Poista
 21. ootpa ihana! silloin, kun esittelet jotai asua videolla yms, ihastelen aina kun sulla on niin ypee kroppa!

  VastaaPoista
 22. Löysin siun blogin youtuben kautta, ja oot kyl tosi ihana persoona! :3

  ihana lukkee ommaa murretta netistä, ku nii harva sitä täälä kirjottaa. Ite oon Kitteeltä, ja kun joskus erehyn tätä meijän murretta nettiin kirjottammaan nii aina tulloo kommenttii että voiku ihana murre! :D

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.