tiistai 13. marraskuuta 2012

HIUKSISTA .. usein kysyttyä.


Tänne sivustolle olen kasannut kaiken sen, mitä hiuksistani yleisimmin kysytään.

Jos olet aikeissa kysäistä kuinka pinkit hiukset värjätään tai mitä värejä käytän hiusmötkön erilaisissa väricomboissa , lue tämä ennen kysymyksillä spämmäystä! :) Jos jokin jää arveluttamaan, kysy pois ja vastailen parhaani mukaan.


MIKÄ HIUSVÄRI ON PARAS?
MITÄ HIUSVÄRIÄ KÄYTÄT?
MINKÄ MERKKISILLÄ VÄREILLÄ VÄRJÄÄT HIUKSESI?

Kaikki shokkihiusvärit joita olen tähän mennessä testannut:

ELUMEN PK@ALL pink
DIRECTIONS flamingo pink, carnation pink, poppy red, lagoon blue, violet
FANTASY COLOR flamingo pink, wild purple, shocking pink, blue
SPECIAL EFFECTS atomic pink, cupcake pink
STARGAZER uv pink
CRAZY COLOR pinksissimo
FUDGE PAINT BOX pink

... JA MISTÄ NÄITÄ HIUSVÄREJÄ SAA OSTETTUA?


Olen ostanut hiusvärini ebaysta jo useamman vuoden ajan, mutta tässäpä muutama esimerkkikauppa missä yllämainittuja hiusvärejä myydään. (listalla mainittuna vain pari putiikkia, jos alkaisi ruotimaan ulkomaisia kauppoja myöden niin näitä hiusväripuljuja olisi ihan loputtomiin..)


Jos kuitenkin mielii ostavansa hiusvärit Suomesta, niin muunmuassa näistä kaupoista löydät kyseiset värit:
Directions: Backstreet (halvin), Underground (Joensuu) , Deviant, Micmac ja monet muut..
Manic Panic: Morticia, Blackgroup
Fantasy Colors: Hairlekiini (Joensuu), Stop (Joensuu), useimmista kampaamokaupoista
Color box: Hairstore
Crazy Color: Cybershop
Stargazer: Cybershop
Elumen: Saatavilla Suomessa vain parturi-kampaamoalan tukkuliikkeistä (?)
Special effects: Käsittääkseni tätä väriä ei Suomesta saa, korjatkaa jos olen väärässä.
HIUSTENPIDENNYKSET


HIUSTENPIDENNYSTEN HINTA?
Omat 8 osaiset  22" klipsipidennykseni maksoivat 45 euroa.

MISTÄ OOT OSTANU SUN PIDENNYKSET (KAIKKI NIISTÄ)?
Tällä hetkellä omistan vain yhdet pidennykset. Extratukka on ostettu suoraan Kiinasta tältä myyjältä.

VÄRJÄILETÖ PIDENNYKSIÄ PALJON? MITEN PIDÄT PIDENNYKSET HYVÄSSÄ KUNNOSSA? :)
Omistamani aitohius-klipsit on värjätty vain kertaalleen directionsin flamingo pinkillä värillä vaaleimpaan mahdolliseen hiuspohjaan (lightest blonde), nyt pitäisi tosin laittaa vähän lisäväriä kun latvat ovat alkaneet haalistumaan auringon valon ja lämpökäsittelyiden vuoksi vähän sellaisiksi söppänän babypinkeiksi. Hoidan pidennyksiä niin että hieron latvuksien kärkiin aika-ajoittain hiusöljyä (silkkitipat olisivat parempia mutten ole saanut ostettua..) ja käytän klipsien suoristamisessa sekä kihartelussa lämpösuojaa. Yritän myös varjella pidennyksiä sillä tavoin, että tupeeraan enimmäkseen vain omia hiuksiani ja jätän pidennysten rääkkäyksen vähemmälle ja harjailen niitä pidennyksille tarkoitetulla hellemmällä harjalla. Muitapa kikkakakkosia ei takataskusta löydy.
HIUSHISTORIA

MILLANEN SUN HIUSLAATU?
Hiustyyppini on melkoisen anteeksiantavainen. Suhteellisen nopeasti rasvoittuva, taipuisa, hiukan laineikas.


OOTKO KAUAN VÄRJÄNNY JA LEIKANNU HIUKSESI ITSE?
Olen värjäillyt itse päätäni n. 3 vuotta shokkiväreillä, mustalla hiusvärillä n. 7 vuotta. Saksia olen huiskutellut vuoden pari. Aiemmin värjäilyn ja leikkaamisen hoiti parturi-kampaajana työskennellyt äitini, joten voisi sanoa että kai jotain oppeja on tullut sitä kautta varastettua omaankin käyttöön. ;)
 Varsinaisessa parturissa taikka kampaamossa en ole koko elinaikanani käynyt, neverr.


MITEN PITKÄT SUN HIUKSET ON OLLU PISIMMILLÄÄN?
KUINKA PITKÄT SUN OIKEET HIUKSET ON?
Nykyiset hiukseni ovat pisimmät mitä olen koskaan kantanut kupolissani, yltävät n.23cm hartialinjan alapuolelle suoristettuina.

OMA VÄRISI?
MIETITKÖ IKINÄ, ETTÄ PALAISIT SIIHEN JA KASVATTAISIT PIISKAN PERSEESEEN ASTI?

Oma hiusvärini on maantienharmaa ja mitäänsanomattoman värinen, joten ei liene mikään ihmekään ettei oman värin kasvattaminen ole edes käväissyt pienessä mielessä.. Olen värjyyttänyt hiuksiani erilaisilla väreillä jo ala-asteen alkumetreiltä saakka, joten oman värin kasvattaminen on yhtä kaukainen ajatus kuin vaikkapa lapsien hankinta. Toisin sanoen: ei tule tapahtumaan ihan valovuoteen. Mustat persepituiset
hiukset kelpaisivat kyllä, samaten kirkkaan pinkit hanurimittaiset haivenet olisivat sitä herkuinta herkkua. Onneksi aitohiuspidennykset on keksitty ja peruukit samaten! Oodi tekotukalle!


KUINKA MONTA KERTAA OLET VÄRJÄNNYT HIUKSESI?
MINKÄ IKÄISENÄ ALOITIT VÄRJÄÄMÄÄN?
Huhheijaa,  enhän mie tuollaiseen osaa vastata! Hiuksiani on värjätty 8-vuotiaasta
lähtien, joten matkan varrelle mahtuu jos jonkinmoista värjäilykertaa.. :D Sellaisiakin värjäilyitä ja värejä, joita en edes nuoren ikäni vuoksi juurikaan muista. Viininpunaista, oranssihtavaa punaista, mustaa, vaalempaa ja tummempaa ruskeaa raidoilla sekä ilman raitoja..


KUINKA NOPEASTI HIUKSESI KASVAVAT?
Värjään juurikasvuni n. 3kk välein, silloin kun juuri näyttää siltä että itku meinaa päästä peiliin mulkoillessa. Tuollaisessa vaiheessa juurikasvua on kertynyt ainakin kolmisen senttiä.

MIKS SUN HIUKSET ON  LÄHES KOKO AJAN PINKIT? SAATAT VAIHTAA VÄRIÄ SINISEEN TAI PUNAISEEN, MUTTA PALAAT AINA PINKKIIN. MIKSI? JA MIKS SÄ VÄRJÄÄT MUSTALLA MONESTI HIUSTEN ALTA, MUT PIAN NEKI ON TAAS PINKIT. AIKA YKSPUOLEINEN HIUSHISTORIA: PELKKÄÄ PINKKIÄ..
Koen pinkin värin omakseni. :) Siksi. Niinhän sitä sanotaan että vieraissa on mukava käväistä, mutta vanhaan tuttuun on kiva puksutella maitojunalla takaisin.

MINKÄ IKÄISENÄ VÄRJÄSIT HIUKSET EKAN KERRAN? JA MISTÄ VÄRISTÄ MILLAISEKSI?
Ihan ensimmäinen hiusvärini (ala-asteella) oli kastanjan sävyinen.


ONKO SULLA SAMA ONGELMA KO MULLA ETTÄ HIUKSET EI OIKEE TUNNU KASVAVAN PASKAAKAA OLKAPÄITTEN YLI, VAI LEIKKELETKÖ NIITÄ VAAN SEN VERRAN AHKERASTI?
Hyvä kysymys. Koen kyllä että hiukset ovat kasvaneet vuosien mittaan hitusen verran, joskin eivät niin nopeaan tahtiin kuin ennen ahkeraa värjäilyä. Tottahan se on, että jatkuva vaalentelu tekee latvoihin törkeää damagea.VÄRJÄYS, HUUHTELU

KUINKA KAUAN SHOKKIVÄRIT PYSYVÄT KIRKKAINA?
Omissa päänahasta helposti rasvoittuvissa ja latvoista kuivahkoissa hiuksissani Directionsin ja Fantasy Colorin shokkivärit ja  pysyvät hehkuvina kahdesta kolmeen viikkoa, Special Effects kolmesta kuuteen viikkoa ja Crazy Color viikosta kahteen viikkoon. Elumenin pinkki väri pysyi päässä ilman color lockkia n. kaksi viikkoa,  color lockin kanssa voisin vannoa Elumenin kestävän huomattavasti pidempään kun kyseessä on kuitenkin kampaamoissa ja tukuissa myytävä, kestoväriin verrattava shokkiväri. Hiusvärin pysyvyys on miltei täysin sidonnaisissa siihen millaiseen hiuspohjaan väri lätkäistään, joten pysyvyys voi vaihdella
eri henkilöiden välillä hyvinkin voimakkaasti.

EIKÖ HIUSTEN VÄRJÄÄMISEEN MENE HIRVEÄSTI RAHAA?
No jaa, empä sanoisi. Värjään ja leikkaan pääni itse, ja kuukausittain rahaa kuluu halvimmillaan n. 10€ värjäyshommiin, riippuen siitä mitä väriä käytän. Toistaiseksi värjään hiukseni miltei poikkeuksetta Directionsin väreillä, sillä ne ovat väreinä kaikkein edullisimpia ja helpoimmiten saatavilla parin päivän toimitusajalla Briteistä. Tilaan värini tältä myyjältä hintaan 3,5e + postikulut/ purkki. Mitä useamman purkin ostaa, sitä halvemmaksi ne suhteessa tulevat. :) Olen harkinnut Elumenin koeajoa iät ajat, mutta toistaiseksi miltei kymmenkertainen hinta (directionsiin verrattaen) pistää melko pahasti kampoihin. Tuskimpa kestää kuitenkaan niin kauaa että maksaisi itsensä takaisin kuitenkaan, värisävyt kun ovat melkolailla tismalleen samanlaiset kaikissa värimerkeissä.MITEN SAAT HUUHDELTUA VÄRJÄYKSEN JÄLKEEN HIUKSET SILLEEN NÄTISTI?
En usko että hiusten huuhteluun on olemassa mitään erikoista kikkaa. Yksi vaihtoehto on tietysti passittaa avopuoliso, kaveri tai perheenjäsen avuksi huuhteluun, ja huuhdella enimmät värit lavuaarin yläpuolella pillupuhelimella.  Suihkukoppimme tiivisteet ja lattia ovat saaneet käsittelyssäni mukavan pinkeän sävytteen ylleen, eikä sille kyllä mitään mahda. :(


MITEN SUN HIUKSET VOI NOIN HYVIN VAIKKA VÄRJÄÄT NIITÄ MELKEIN KOKO AJAN? :O
Blogin kautta saa varmasti helposti sen kuvan, että värjään ja tuseeraan hiuksieni kanssa alinomaan, ja niinhän se onkin suurimmalti osaa ajasta. Värjääminen itsessään ei ole kuitenkaan se mikä kuluttaa hiusta ja tekee haituvista huonokuntoiset, vaan vaalentaminen kuivattaa hiuslaatua niin että tukka tippuu pahimmoilleen päästä suoraan viemäriin.

KUINKA USEIN JOUDUT VÄRJÄÄMÄÄN HIUKSET?
Värjään hiukset parin viikon välein. Vaalennan juuren keskimäärin 4 kertaa vuodessa ja koko pään maksimissaan kerran vuoteen. Etuhiuksien vaalentamisesta en ole jostain syystä koskaan jaksanut isommin murehtia. Vaalennan kun siltä tuntuu, sillä etuhiuksia saa olla muutoinkin ihan jatkuvasti leikkelemässä lyhemmiksi. :) Suoraväreillä läträilen keskimäärin parin -kolmen viikon välein. Joskus useamminkin.
LEIKKAUS

ONNISTUUKO MIELESTÄSI AINA HIUKSIESI VÄRJÄYS JA LEIKKAUS ITSE?
Kerrankin kysymys johon on helppo vastata. Värjäys onnistuu useimmiten kuten olen suunnitellutkin, sillä kemikaalien joukossa on tullut uitua niin kauan kuin vain jaksan muistaa. Leikkaus sen sijaan on välillä vähän pulmallista, varsinkin otsahiusten tasoittelun kannalta. Hiuspyörteeni saa etuhiuksenikin töyhöttämään eräästä tietystä kohdasta niin että pääkoppa tuntuu välillä kihisevän raivosta. :D Se on hieno tunne kun leikkaa hiukset täydellisen tikkusuoriksi, moshaa kerran pari, ja tsädäm, miljoona villisti törsöttävää haiventa ilmestyy kuin taivaalta.Vinot etuhiukset on helpompi leikata itse kuin vaikkapa täysin suora otsis, sen olen huomannut. Suorassa otsahiuksessa virheet näkyvät huomattavasti selkeämmin, varsinkin hiuspyörteen ja kevyesti laineikkaan hiuslaadun kanssa. Onneksi äitini on tienannut leipänsä aikoinaan parturi-kampaajana, joten ongelmakohtien ilmetessä työkkäisen sakset rakkaan mamman käsiin ja täten hiuksista saa edes hitusen siedettävämmät.


MITEN LEIKKAAT HIUKSEN TAKAOSAN JA SAAT NIISTÄ SYMMETRISET?
Tässä pisteessä vedän ässän hihasta, ja myönnän että roudaan jalallisen kokovartalopeilin kohti royaalista toalettia aina kun leikkaan takapiiskaa. Teen samoin myös jos pidennysten laittaminen vituttaa ja/tai klipsipidennykset haluaa nopeasti paikoilleen. Kokovartalopeilin ja normaalin meikkauspeilin yhteistyöllä takahiuksetkin saa leikattua ihan näppärästi.


VOISITKO TEHDÄ VIDEON SIITÄ KUN LEIKKAAT HIUKSIASI?
Sellaista on tuskin tulossa, sillä leikkaan hiukseni sen verran epäammattimaisesti että tulisi vain sanomista kaikilta oikeilta ammattilaisilta. :D
VAALENNUS

IKUISUUSKYSYMYS ELI MINKÄ VÄRINPOISTOMENETELMÄN OOT TODENNUT PARHAAKSI
JA MITÄ MERKKIÄ SUOSIT?
Olen kokeillut kaikenmoisia värejä hairstoren myymistä ammattivaalenteista markettikamaan, ja toistaiseksi juurikasvun vaalentamiseen halvin ja paras vaihtehto löytyy paikallisesta halpamarketista: Tokmannilta. Elea-merkkinen vaalennusaine on riittävän ätäkkää vaalentamaan juuren blondiksi, eikä maksa kuin n.6€  per paketti. (vrt. hairstoren kuluttajille myytävät myrkyt yhteensä reilusti yli 20€)


MONTAKO VÄRINPOISTOA JOUDUIT TEKEMÄÄN MUSTASTA, ETTÄ SAIT KIRKKAANPINKIT HIUKSET?
Sain mustista hiuksistani kirkkaan pinkit kolmella vaalennuksella.


MITEN OOT SAANUT LATVOISTA KAIKEN MUSTAN (=VANHAN VÄRIN) POIS ILMAN ETTÄ A) SELLAINEN IHMEELLINEN PUNERTAVANRUSKEANKELTAINEN PUSKEE PINKIN ALTA TAI B) KAIKKI HAIVENET KOKEVAT VÄKIVALTAISEN KUOLEMAN? SANOIT JOSSAIN ETTÄ BLONDAAT VAIN JUURTA NI LATVAT EI RASITU MUTTA JOTENKINHAN SUN ON PITÄNY PÄÄSTÄ MUSTASTA BLONDIIN JOTTA SHOKKIVÄRIT OVAT TARTTUNEET ;)
Miulla suurin osa mustasta lähti kolmella vaalentamisella, ja loput (muutamat haivenet) jotka jäivät oranssihtavan rusehtaviksi, leikkelin ohennussaksilla veks. Kumma kyllä, latvoista väri vaaleni paremmin kuin tuoreemmista päällyshiuksista.

TÄÄLLÄ ON KAI KYSYTTYKIN, MUT TOSIAAN, ITSE TOIVOISIN KATTAVAA POSTAUSTA KUINKA SAAT MUSTAN VÄRIN KOTIKONSTEIN POIS ILMAN ETTÄ TUKKA TIPPUU, VÄLIHOITOINEEN KAIKKINEEN
Tiedosta riskit siitä että pahimmassa tapauksessa entiset, terveet ja sileät hiuksesi muuttuvat todennäköisesti kuivaksi ja helposti takkuuntuvaksi hampuksi joka muistuttaa heleän ja tasaisesti laskeutuvan hiusmaton sijaan auringossa kärventynyttä ja kastelematonta heinikkoa. Herkullinen mielikuva? Jep jep, kuvailemani hiuslookki ei ole välttämättä kaukana todellisuudesta.  Älä hosu vaalentaessa vaan hoida homma kotiin ajan kanssa. Kiireessä tusertaessa ei tule kuin vain kusipäisiä lapsia ja todella huonokuntoista hiusta.
Osta vähintään 2, ehkä jopa 3 pakettia vaalennusainetta operaatiota varten, mutta muista ettei kaikkia peroksidimömmelöitä kannata lätkäistä peräkanaa hiuksiin vaan hiuksille pitää antaa aikaa toipua vaalenteluista.
Vaalenna hiuksesi ensimmäisen kerran (paketin ohjeita noudattaen), pidä viikko tai kuukausi-pari väliä, vaalenna uudestaan, odottele hetki ja vaalenna taas tarpeen mukaan. Vaalennus kannattaa aina tehdä siten kun itsestä tuntuu parhaalta, sillä hiuslaadut vaihtelevat niin paljon että toisilla tukka saattaa hymyillä hehkeänä vielä kolmenkin vaalennuksen jälkeen, kun taas toisilla hiukset voivat pahimmassa tapauksessa katketa ja lyhentyä niin että ero on hirvittävä. Vaalennusten välillä suosin itse hiusnaamioiden käyttöä, joilla kuivimpiinkin hiuksiin sai vähän eloa. Tehokosteuttavat hiustuotteet ja rakennekorjaavat mömmöt ovat hyvää ensiapua.  Jos mustista hiuksista haluaa kirkkaan väriset, esimerkiksi pinkit tai siniset, kannattaa ne vaalentaa pohjaväriltään hyvin vaaleiksi. Pinkki shokkiväri EI tartu kauniisti oransseihin hiuksiin, nimimerkillä kokemusta on. Tai no, jos sitä violetinpunertavaa tahtoo pinkiksi kutsua niin mikäpäs siinä.
Ensikertalaisen tekemänä vaalentaminen voi olla melekoista sirkusta, mutta tekemällähän sitä oppii. Ei se sentään mitään ydinfysiikkaa olekaan, vaikka vaalennusaineet ovatkin niin vahvoja että varoitustekstitkin voivat hirvittää.


OON TAHTONU AINA TIETÄÄ ET MITEN SAAT HIUKSES PYSYYN NOIN PINKKEINÄ JOKA KUVASSA? ONKO KYSEESSÄ HYVÄ PITKÄKESTOINEN VÄRI VAI JOKU MUU?
Värjään  hiuksiani sen verran usein että ne pysyvät hyvän värisinä. En kestä katsoa peilistä sellaista lookkia joka näyttää harmahtavalta ja kulahtaneelta marjapuurolta! :D Kauniit hiukset, parempi mieli.

HIUSTEN HOITO

MITEN JA MILLÄ HOIDAT HIUKSIASI? SULLA ON KUITENKIN BLONDAUS TUOLLA VÄRIN ALLA JA TUPEERAAT, KÄYTÄT LAKKAA YMS.RÄÄKKÄÄT JA SILTI SUN HIUKSET NÄYTTÄÄ HYVILTÄ. MITEN SE ON MAHDOLLISTA?!?
Latvoja  hoidan säännöllisesti erilaisilla hiusnaamioilla (Wellan hiusnaamio oli
yksi parhaista mitä Hairstore myi, en ole kokeillut nyt vähään aikaan muita merkkejä..), Gliss-hiusöljyllä, ja käytän hiuksia pestessä normaalia markettimömmöä hoitavampaa hoitoainetta. Käytän lämpösuojaa
ennen suoristelua ja lämpökäsittelyitä- Siinäpä ne tärkeimmät. Niin ja juu, jos jaksan ja muistan, niin sotken Gliss-hiusöljyä latvoihin myös ennen pesua. :)KÄYTÄTKÖ JOTAIN ERITYISIÄ HIUSTENHOITOTUOTTEITA TMS PÄÄNAHKAA RAUHOITTAVIA TUOTTEITA?
En ole ihmeemmin huomannut että hiuspohjani olisi kovinkaan kärsinyt. Yritän vaalentaa hiukset sen verran varovasti etten hankaa vaalennusainetta suoraan päänahkaan, sepä taitaakin olla ainut "hoitokeino" jota olen hyödyntänyt.

MITÄ HOITOAINETTA KÄYTÄT/ MIKÄ ON SUN MIELESTÄ PARASTA :D JA OISKO VIHREE VÄRI SE JUTTU (; ?
En osaa sanoa parasta hoitoainetta, sillä olen ehtinyt testaamaan vasta muutamaa eri merkkiä. Tällä hetkellä käytän Goldwellin hoitoainetta joka on ihan ok, muttei sekään niin maailmanluokan parasta että erityisesti haluaisin hehkuttaa. Homeen värinen levähiuksisto ei ole kyllä se miun juttu, vaikka onhan sellainen limen vihreä hiusväri ihan nätti juuri tuoreeltaan värjättynä. 

MITÄ SHAMPOOTA KÄYTÄT?
Goldwellin dual sences- värjättyjen hiuksien shampoota, toistaiseksi. Oon ollut sen verran laiska etten ole jaksanut shampoota tilata netin kautta. *Soo Soo*
KAMPAUKSET, HIUSTEN KÄSITTELY

JA TOSIAAN, MITEN SAAT HIUKSISTAS NOIN TUUHEET?

Paljon tupeerausta hiuspuuteria ja hiuslakkaa niin että tukehtuminen on lähellä! :D

KUINKA PITKÄÄN MENEE LAITTAA HIUKSET?
Tupeeraukseen menee aikaa n.10-30 minsaa, riippuen siitä onko eeppinen bad hair day vaiko asettuuko hiuspyörre kivasti ja nätisti.


VOIKKO TEHÄ VIDEON SIITÄ MITEN TUPEERAAT HIUKSES, KU AINA KU MÄ OON YRITTÄNYT MULLA EI OLE MUUTTUNUT MITENKÄÄN HIUKSET?
Tekemäni  (kivikautisen vanhan) hiusten tupeeraus-tutoriaalin löytää täältä. Päivitettyä
versiota on tulossa heti kun aikaa liikenee riittävästi sellaisen tekoon, sillä käyttämäni metodit ovat hiukan erilaiset kuin tuossa edellämainitussa pätkässä.

KAIKKI MUU

ONKO OLEMASSA JOTAIN SELLAISTA HIUSVÄRIÄ/KAMPAUSTA/HIUSTYYLIÄ JOTA ET KOSKAAN VOISI KUVITELLA ITSELLESI?
LYHYT JA OTSAHIUKSETON KELLERTÄVÄN BLONDI PERMANENTTI!!! Justiinsa sellainen perinteinen housewife-lookki. Huhhei! Toisaalta ei kyllä sellanen kuuden millin sänkikään oikein hotsita. Sellaiseen lookkiin ei tartteis muuta kuin I love Cake - tekstillä varustetun paidan niin menisin mäkkärin vakioasiakkaasta ihan täysiään.
Tykkään kovasti siitä että kasvoni ovat luontaisesti pyöreät. Tykkään erityisesti siitä kuinka kasvojen rakenne rajoittaa hiustyylejä jotka sopivat nassuun.  /insert sarcasm here/


KUVAILE SANOIN JA/TAI KUVIN IHANNE / INHOKKI HIUSTYYLEJÄIHANNE
Upean muhkeiksi tupeeratut, mutta kuitenkin huolitellut peikkohiukset, rastalisäkkeet ja cyberlocksit joissa kaikki värit mätsäävät täydellisesti, mustat ja piikkisuorat pitkät hiukset. Shokkivärjätyt hiukset sellaisella henkilöllä jolle ne sopivat! Muunmuassa Jeffree Starin hiusviritelmiä olen ihaillut jo pitkät tovit, pinkkiä silmänkantamattomiin. :)


INHOKKI
Tähän voisi sanoa kiteytetysti: kaikista hiustyyleistä saa karsean näköisiä, jos ne eivät sovi kantajalleen vaikka pään paistaisi voissa. Se mikä näyttää toisella jumalaisen täydelliseltä, voi näyttää vastaavasti toisen päälaella aivan vastakohdalta. Muutama asia jotka ylipäätään eivät yleensä omaa simmua miellytä ovat kuitenkin mm. Pikkuletit, liian käkkärä ja rutikuiva permanentti (suuret laineet rocks!), huonokuntoiset ja huonosti tehdyt epäistuvat peruukit, HUONOSTI TEHDYT KUITURASTAT, jotka ovat paksuudeltaan joko usb-piuhan luokkaa tai sitten käsiin hajoavia ja liian vähän tupeerattuja puolikkaan nyrkin paksuisia hiusmötköjä (ja jostain syystä konetekoisetkaan rastat eivät omaa silmää miellytä). Cyberlocksit olivat myös inhokkilistani kärkilistoilla pitkään, lähinnä sen vuoksi että olin törmännyt epäonnistuneisiin tai muuten vain omituisen näköisiin virityksiin ihan liian usein. Mielipiteitä on monia, mutta mielestäni muutoin hurjan kauniit cyberlocksit saa pilattua sillä että ne tunkee suoraan omiin hiuksiinsa (HUOM! sellaisiin jotka ovat lockseihin epäsopivan väriset: Esim. siniset locksit ja oranssi/luonnollisen ruskeat hiukset, sopivat hiusvärit asia erikseen!) kiinni niin että omaa hiusta näkyy peflettien ja muoviputkien seasta senttitolkulla. Ja tottakai, eiväthän hoitamattomat ja yltä päältä voipaketissa pyöritellyt rasvapiiskatkaan miltään hehkeältä näytä olipahan tilanne mikä tahansa.

PELOTTAAKO SUA OLLENKAAN HIUSVÄRIEN VAIKUTUKSET TERVEYTEEN?
USKOTKO ETTÄ HIUSTEN VÄRJÄYS ON EPÄTERVEELLISTÄ?
Elän muutenkin niin epäterveellisesti että eipä ole moista asiaa tullut ihmeemmin mietittyä. Vaikka hiusvärit voisivatkin varmasti aiheuttaa syöpiä ja geenimuutoksia monien muiden asioiden ohella, en pahemmin tässä iässä jaksa murehtia sillä elintavoissa olisi paljon isompiakin asioita korjattavana. Kerranhan sitä vain eletään.


OOTKO TEHNY JOTAIN HIRVEETÄ MOKAA HIUSTES KAA, NIIN ET EI OO KEHDANNU PITKÄÄN AIKAAN ASTUA ULOS HUONEESTAAN?
Empä kai, en ainakaan muista.Ainahan se vähän pistelee sielua jos joutuu liikuskelemaan ihmisten ilmoilla juuri vaalennetussa oksennuksen värisessä hiuslookissa jossa kaikki hehkeät oranssin, punertavan, likaisen vaaleanpunaisen ja harmahtavan keltablondin leikiskelevät keskenään ja sävyt sekoittuvat yhdeksi herkulliseksi värikirjoksi. Ihan pussi päässä en ole kuitenkaan joutunut kulkemaan, ihme kyllä.Varmaan olisi kyllä välillä ihan syytäkin.


OLETKO KOSKAAN OLLUT TÄYSIN BLONDI?
En ole ollut, sillä vaalea väri ei sovi itselleni tippaakaan. Blondit hiukset vievät kasvoistani kaiken värin jostain syystä, enkä koe oloani vaaleissa hiuksissa yhtään kotoisaksi. Joskus aikoinaan kävelin etuhiukset blondeina vajaan kuukauden, mutta totesin etti eipä ei ole miun juttu. "Valju" voisi olla oikea adjektiivi kuvaamaan sitä miltä liian vaaleissa sävyissä näytän.

MITÄ AJATTELET SIITÄ, ETTÄ NYKYAJAN NAISET OVAT LÄHESTULKOON PÄÄSTÄ VARPAISIIN FEIKKEJÄ? TEKOHIUKSINEEN, VÄRINEEN, KYNSINEEN, MEIKKEINEEN..
Onhan se totta että nykymaailma on muuttunut hurjasti siitä mitä se oli vaikkapa parikymmentä vuotta takaperin, mutta mitäpä sitä voi olettaakaan kun tarjontaa ulkonäkönsä modifioimiseen löytyy kaikkien markettien hyllyiltä. Koen kuitenkin että esimerkiksi meikeillä on tarkoitus korostaa lähinnä omia piirteitä eikä muokata niistä kokonaan jotain aivan erilaista, ja sama pätee vaikkapa hiustenpidennyksiin. Uskoisin että 'feikkiyden' trendi olisi ottanut jalansijaa yhteiskunnassa jo vuosia aiemminkin, jos tarjontaa olisi ollut samalla lailla kuin nykyään ja yhtä helposti saatavilla. Ovathan naiset sentään meikanneet itseään jo vuosisatojen ajan, vaikkakin eri mittakaavassa kuin nykyään. Kaikessa voi kuitenkin mennä överiksi, myös ulkonäköasioissa. Jos koettaa hakea meikeillä, tekohiuksilla, kynsillä ja silikoni-implanteilla kokonaan uutta ulkonäköä, on jo lähtökohtaisesti ihan muita, isompia ongelmia. Jos jokainen näyttäisi vain toistensa kopiolta harmaanruskeine hiuksineen ja meikittömine naamoineen, olisi katukuva melkoisen tylsän näköinen. :) Ja kyllähän jokainen kuitenkin tietää itse parhaiten, millaisena kokee olevansa onnellisimmillaa, olipahan sitten kuinka feikki tahansa.
PS.

Hiuksista tehdyn koostevideon voi katsoa TÄÄLTÄ!

Kuinka värjään pinkit hiukset käytännössä?  TÄÄLLÄ pääsee katselemaan videolla.

36 kommenttia :

 1. Ihana postaus <3 Tukkaa tukkaa. Nyt olen erittäin tietoinen omasta kulahtaneesta kuontalosta ja juurikasvusta.. kaipa sitä seuraavalla kauppareissulla voisi ostaa uutta hiusväriä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusväri on melekoista taika-ainetta! Kohentuu mieliala kummasti kun vähän sutaisee uutta maalia.

   Poista
 2. antasin mitä vaa jotta mul olis samanlainen tukka ku sulla <3 *_* silmät vaan tippu päästä ku tätä luki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain! :) eikun vain värjäilemään.

   Poista
 3. Ihanaa, että päädyin lukemaan tätä nyt tänään, sillä olen juuuuuuri värjännyt tukkani. Aina kun lukee tukkajuttuja ja omat hiukset hapsottaa tyvikasvuineen ja saksien tulis ryömiä kohti kuontaloa niin meinaa itku päästä, kun näkee kuvia upeista hiuksista. Nyt kuitenkin oli piristävää katsahtaa tätä postausta ja silitellä omaa tukkaa samalla :D

  ps. ne on ohennussakset ei kerrostussakset (pakko päteä) ja siihen, että onhan hairstoren vaalennuskamppeet varmasti kalliit mutta kannattaa tilata netistä. Saa ihan perustallaajatkin (ei tarvitse olla alan opiskelija tai muuta) niin hapetetta esim. 6% on toiminut hyvin ja sitten vaalennusjauhetta. Kertahintaa voi olla 30e mutta itellä riittänyt yksi iso purkki hapetetta ja paketti vaalennusjauhetta yli puolivuotta ja vieläkin on riittoisasti tavaraa : )

  Oot niin ihana kaikkine hiuksinesi, että ei voi muuta kun hymyillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukkahehkutusta ja upeita hiuksia on melkosta itsemurrhaa katsella kyllä jos omat hiukset muistuttavat jotain kulahtanutta rotan häntää.. Kokemusta miullakin. :D
   Kävinkin itseasiassa kuolailemassa siun punkeron värisiä hiuksia jo tovi sitten, hienot ovat hekin, myönnettäköön! Piti kommentteihin spämmätäkkin jo kysymystä mutta mie taliaivo unohdin tottakai, kysytääs tässä jos vielä erehdyt vilkuilemaan. ;) Mietin jotta ootko tilannut pidennyksiä ebaysta? Sen vuoksi kyselen vain, kun oon pähkäillyt jotta onko ebayn hyvälaatuisessa aitohius-pidennyksessä kovinkin merkittävää eroa noihin Dreamhairin myymiin pidennyksiin verrattuna? Hinnoissahan on ihan hurja haitari.

   PS. Kiitti pätemisestä, nyt oon sitten fiksumpi! :) Huomaa että termit taas mainiosti hallussa jne.

   PS vol 2. Sivistä tyhmää, siis mistämitähä voi tilata vaalennusaineita jotka vastaavat hairstoren laatua? Miun on pitänyt käväistä Hairmaililta tukkutavarana isompi satsi niitä isompia hapeteputeleita sun muita jokaisella HKI-reissulla, mutta aivovajaiden aukioloaikojen takia en oo ikuna ehtinyt visiitille. :( Jotenkin turhauttavaa ostaa aina noita kotikonkareille suunniteltuja pikkupurkkeja (Hairstoressahan ne on ihan naurettavan kokoisia hintaansa nähden), kun voisi samaan rahaan ostaa vuoden annoksen töröjä kaappiin.

   Poista
  2. Ebayn klipsit on kelpoja, kerran tosin tullut muovisekotetta mutta teippeihin en lähtis luottamaan. Kerran teipit tilattu sieltä ja oli 80% muovia vaikka piti olla aitohiusta.

   No esim sellasia tukkumyymälöitä on kun SIM, joka myy hajustettoomia shamppoita jne mutta myös perus vaalennusainetta ja hapetetta. Ja varmaan joistakin nettikaupoista pystyy tilaan isoja purkkeja esim noita eclipsen hapetteita. Tsekkaas hairstoren nettikauppa, jos et oo vielä kattonut. siellä oli ainakin ennen isompiakin pöniköit :D

   Poista
 4. ahahahahaha, pillupuheliiiin :'DDD

  VastaaPoista
 5. rakastan pinkkejä hiuksia, Mutta mun kaikki sukulaiset, Kaverit, tutut, kaikki järkyttyis jos mie alkasin värjäämään tollee hiuksia:D Ooks muute ikinä tilannu mitään lävistyskoruja Crazy Factoryltä? Aivan super halpaa :o ollaan nyt tilattu siskon kans pari kertaa, ja nyt en muualta enää tilaakkaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tilannut Crazyltä koruja monen monta kertaa! Joillakin kerroilla laadussa on ollut vähän heittelyä, mutta muutoin ihan mielettömän hyvä kauppa halpoine koruineen :)

   Poista
 6. Jotenki outo tuo punainen väri sulla ;) pinkki on enemmän sua, kuinkahan monetta kertaa tämäkin lause on jo sanottu, alkaa olla puhkikulunu fraasi :D eikö?

  VastaaPoista
 7. Nyt iski kriisi ja tekis mieli taas tehä jotain täkle reuhkalle! Mull on vaan niin itepäinen pää (hehe), että blondailu on aina yhtä helvettiä.. Väri ku väri jämähtää päähän saman tien ja sitä ei meinaa saada millään kokonaan pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondailu on kyllä aina vähän ikävää puuhaa, varsinkin jos on vaalentanut monta kertaa aiemminkin. :( Miulla on juuri siitä syystä tapana kikkailla hiusvärimuutosten kanssa niin, että voin siirtyä saumattomasti väristä toiseen. Esimerkiksi värjätä ensin sinistä, sen jälkeen päälle vähän violettia väriä, ja kun violetti väri haalistuu, voi värjätä pinkiksi..

   Poista
 8. puhuit siitä ettei vaaleat etuhiukset sovi mutta olen ihan eri mieltä, ne oli niin ihanat ja sopi pinkin värin kanssa hyvin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai. Näköjään mielipiteitä on monia! Useat henkilöt ovat sanoneet etteivät blondit hiukset sovi miulle alkuunsakaan.

   Poista
 9. Tosiaan ihana postaus, kiitos vastauksista! :) Olisimpa yhtä kätsä oman karvastoni kanssa! Ja mäkin haluaisin tietää mistä saa tilattua halvalla 6% hapetetta ja vaalennusjauhetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vastaus saadaan siihen mistä vaalennusainetta saa halvimmiten ^^!

   Poista
 10. Kylläpäs nyt omat kulahtaneet hiukset masentaakin... :D.
  Ihana muuten tuo talvikuvan kokonaisuus, pinkit hiukset ja pinkkiä karvaa takissa.

  Sait myös Awardin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset awardista.

   Jostain syystä pinkki väri näyttää miun silmissä erityisen hyvältä joko valkoista tai kirkkaan vihreää väriä vasten. Siitä syystä tukka näyttääkin parhaalta kesäisin ja sysitalvella! ^^

   Poista
 11. Ite oon harkinnut tuon Special Effectsin kokeilua, mutta ei harmainta aavistustakaan mistä pystyisi tilamaan. Kiittäisin paljon jos vinkkaisit mistä niitä uskaltaa mennä hommailemaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en osaa valitettavasti muuta apua antaa, kuin että ebaysta olen omani ostanut TÄÄLTÄ . :)

   Poista
 12. Siulla on kyllä äärettömän upea tukka ja postaus oli ihana, aina kiva lukea miten toiset hoitaa reuhkaansa ja mitä aineita käyttävät.
  Mulla on paljon kotoisampi olo shokkipunaisessa letissä kuin "markettikuparissa", vaikka joillekkin sekin käy hienosti. Shokkivärit ovat olleet mulle hyvin koukuttava kokemus, eikä tee mieli lopettaa vaikka aina sotken puol mökkiä värjätessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista! Shokkiväreillä saa kyllä piristettyä ulkonäköään todella kätevästi! Ja vaihdos markettipunaisesta shokkipunaiseenkin on ihan huikea. :) On todella kivaa että nykyään näitä suoravärejä saa Suomestakin todella paljon helpommin kuin vaikkapa n. 5 vuotta sitten.

   Poista
 13. Minne on kadonnut tästä ja edellisistä postauksista osa kuvista? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen taisi olla imageshackissa jotain yleistä häikkää. :/

   Poista
 14. Elumenia tosissaan myyään vaan kampaamoalan tukuissa, jotka myy Goldwellia, ja Elumenia myyään vaan kampaajille tai kampaajaopiskelijoille. Meinaatko tolla Elumenin pysymisellä, että se pysy sellasena tosi überkirkkaana sen pari viikkoo, vai rupesko se sitten vetämään semmoseks epämääräsen vaaleenpunaseks? Itelläni edessä Elumen(koska shokkivärit ei pysy mun hiuksissa sitten yhtään) ja kaikki mahdolliset käyttökokemukset pitää yrittää kerätä. Mutta sikäli oikeesti tosi jännä ettei se meinaa pysyä, koska Elumen - kuten muutkin suoravärit - on sitä luokkaa että pysyy kun tauti eikä lähe mitenkään pois. Tästä aiheesta vois puhua loputtomiin, mutta ehkä en jaksa, koska ketään ei kiinnosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Hyvä etten siis syöttänyt tuon värin kohdalla pajunköyttä. :) Tavallisella kuluttajalla ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin tilata Elumenit ulkomailta joko ebayn tai jonkun Elumenia jälleenmyyvän liikkeen kautta hirmuisilla postikuluilla varustettuna.

   Elumen pysyi miun hiuksissa aikoinaan sellaisena pinkkipinkkinä ja kirkkaan sävyisenä jopa alle kaksi viikkoa, mutta pinkki sävy tarttui sen verran hyvin että haalistuttuaan marjapuuron väriseksi, ei tuntunut irtoavan kirveelläkään. Uskoisin että jos Elumenia kerrostaisi ja käyttäisi color lockkia, kestäisi paljon kauemminkin..

   Tilasin juuri ebaysta pari "permanent" pinkkiä väriä testiin mielenkiinnosta, kun halvalla sai. Saas nähdä mimmoisia ovatkaan! :D

   Poista
  2. Elumen ei muuten oo suoraväriä, kuten luullaan. Sen kiinnitymistekniikka hiukseen on eri kuin muissa väreissä ja voisin sanoa, että Lock aineosan kanssa elumen on mielettömän hyvä väri ja kestää pitkään erilaisissakin hiustyypeissä :)

   Poista
 15. Miten kauan sulla yleensä menee toimituksessa, kun tuolta ebaysta tilaat hiusväriä? Tilasin tuolta viikko sitten, mutta ei oo tullut vielä ;< Minkä kokoisessa paketissa se yleensä tulee?

  VastaaPoista
 16. Voiei. Tulee täsnäi iha kateelliseks. Itte oon värjänny joskus mustalla hiukset, nii en saa näitä enää vaaleiks.. eikä just nyt oo rahaakaan hiusväreihin. Tahtoisin ihan vaaleet hiukset, ja pistää nihiin sitte jottai shokkivärii :) tosihyvin sopii sulle !

  VastaaPoista
 17. miten saat leikattua sivu ottiksen

  VastaaPoista
 18. samalla tavalla kun suorat etu hiukset??

  VastaaPoista
 19. Mikä on paras ja "pinkein" noista sun testaamista Suomesta saatavista väreistä? P.s. AIvan ihana tukka sulla ^-^

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.