torstai 20. syyskuuta 2012

HOME DETAILS


Koneelle tallentuneita kuvia ja pieniä uudistuksia alkuvuodelta tähän päivään. Suurin osa kuvissa näkyvistä pikkujipoista on hankittu jo useita kuukausia sitten muttei anneta sen haitata. :) Pienikin uudistus nostaa mielialaa (ja sisustus-intoa, valitettavasti..) niin että tanner tömisee!


Pistin kesäkuussa Puuha-Peten ruokapalkkaiseen orjatyöhön uuden tietokonepisteeni kokoamishommiin. Katselin itse nöyränä vierestä, nautin viinirypäleitä hopealautaselta toogaan kietoutuneena ja huiskuttelin välillä vähän nahkaraippaa. Sekä verbaalista sellaista että ihan konkreettistakin. Ja liimailin aputarroja ympäri huushollia ihmisistä seiniin. Muaha. No ei vaan, katselin minäkin huuli pyöreänä ohjeita jotka olivat taas sellaiset perinteiset insinööriohjeet, joiden lukemiseen olisi tarvinnut joko tulkin tai insinööri-suomi-insinööri-sanakirjan. Mieluiten kuvilla varustettuna. Parasta näissä kokoamisohjeissa on tosiaan se, että mallikuva on räpsäisty vain muutamalta eri kantilta, ohjeet ovat mustavalkoiset, eikä tällä kertaa sanallista tulkkausta ollut edes sen yhden ohjeistavan lauseen verran. (joka sekin on muuten yleensä mandariinikiinaksi..) Liekkö olemassa yhtään pariskuntaa joka saisi yksinkertaisen huonekalun koottua ilman väliaikaista touretten oireyhtymää? "Ei tää perkele tähän tuu, missä vitussa se C-osa on.. ei tää oo se.. kun tarviin sittenkin sen X-palikan! no nyt se vasara hävis..pidä tätä osaa.. no anna nyt se osa jo ja vähän sassiin ennenku liima kuivuu! nyt se kaatuu!!!!".. Jos ikeassa ohjeet ovat kiasmatasoisia mestariteoksia, niin kyllä sitä muissakin huonekalufirmoissa osataan.. Tästähän saisi mainion dokumentinkin tekaistua. "Parisuhde riekaleiksi 60 minuutissa!"

Yksi projekteista on vielä kesken, ja se näkyykin tuossa alimmassa räpsyssä. Tietokonesohvani on tarkoitus tuunata antiikkinahan väriseksi ruskeamustaksi tai kokonaan mustaksi, en ole vielä ihan tarkalleen päättänyt. Jotain tummempaa anyway. :)

ps. jos joku mietiskelee miltä tietokonepisteeni näytti ennen uudistusta, niin TÄÄLTÄ löytyy mielenvirkistystä.. En voi käsittää kuinka olen mahduttanut kaiken tämän roinan noin kääpiökokoiselle pöydälle. ö__ö Entinen pöytä oli leveydeltään vain 15cm leveämpi kuin tämä nykyinen tietokonetuolini.

35 kommenttia :

 1. ihania pinkkejä juttuja<33

  mullakin on toi valokuvakehys! :D sain jopa eilen siihen kuvan laitettua vaikka sain sen synttärilahjaksi, ja synttärithän olivat marraskuussa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :) Kun näin tämän kehyksen aikoinaan tiimarissa tiestin jo ensisilmäyksellä että on saatava useampi kappale asuntoon. yläkerrasta löytyykin kaksi samanmoista mutta mustana ;)

   Poista
 2. Voi oon vähän TOSI kateellinen tuosta vinkkupullo telineestä!

  Pakko vielä komemntoida seuraavaa:Liekkö olemassa yhtään pariskuntaa joka saisi yksinkertaisen huonekalun koottua ilman väliaikaista touretten oireyhtymää? "Ei tää perkele tähän tuu, missä vitussa se C-osa on.. ei tää oo se.. kun tarviin sittenkin sen X-palikan! no nyt se vasara hävis..pidä tätä osaa.. no anna nyt se osa jo ja vähän sassiin ennenku liima kuivuu! nyt se kaatuu!!!!"..
  Ostettiin pari viikkoa sitten ikeasta kenkäteline ja minä käyttäydyin juuri nuan. Isäntä tuli sitte vieree ja totes et "voisit vaikka pitää noita ohjeita" kappas kun tuntia myöhemmin oli valmiina kenkähyllykkö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha voiii :D Meillä tuppaa olemaan niin että mie suitsutan omalla turhautumisellani ja blondiudellani miehekettä sen verran tehokkaasti, että homma menee kärttyiseksi ihan vain sen takia. Olen ihan totaali tumpelo noiden käyttöohjeiden kanssa, ja saatan sekoilla juurikin kuvailemaani tapaan esim. osien kanssa. :D Onneksi sentään vasara pysyy kädessä.

   Poista
 3. Mhii mullakin on tuo samainen valokuvakehys, mutta mustana. Harmi vaan kun niitä ei myydä enää Tiimarissa. Omani oli Hervannan Tiimarin viimeinen kappale ja muistaakseni alennusmyyntien loppupuolella ostettu joten ei taida enää saada mistään.

  Tuo huonekalutourettesyndroomamikälie kuulostaa erittäin tutulta. :D Käytiin Eeron kanssa Ikeassa joskus heinäkuun puolella ja voi helvata sitä kiroamista mitä yksi hyllyn ja pöydän yhdistelmä sekä keittiöjakkara saivat aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin Brutukseni! Ikea on kyllä yksi huonekalutarvikkeiden helvetti, ainakin mitä noihin kokoamisohjeisiin tulee. En taida tietää tähän mennessä yhtään henkilöä joka olisi ollut kokoamisohjeisiinsa 100% tyytyväinen ö_ö aina puuttuu joko joku palikka tahi ohjeessa on jotain muuta hämminkiä sen verran että käämit kärähtävät ihan huolella.

   Meiltä löytyy myös näitä kehyksiä mustana, ovat sen verran nättejä ja edullisia että eihän moisia voinut jättää hankkimatta ^^

   Poista
  2. Kerran multa on puuttunut joku tärkeä ruuvi minkä takia on pitänyt rientää rautakauppaan mutta muuten ei ole ikean tuotteisiin tai kokoamisohjeisiin mitään moitteita. Tai, sanotaanko että itellä ei ole ongelmaa lukea ohjeita ja toimia niiden mukaan. :D

   Poista
  3. Itse melkein rupesin itkemään tuon keittiöjakkaran takia kun ruuvin vastakappale oli ensin kadoksissa. :D Lopulta löytyi kuitenkin vastakkaisesta puupötkylästä, onneksi.

   Poista
 4. Oon kyllä niin samaa mieltä tuosta huonekalujen kokoamisesta.. Välillä sitä melkein luulisi, että on parisuhde jo kokonaan ohi :D Sama pätee meillä myös esim. olohuoneen järjestyksen muuttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa! :D lohduttavaa etten olekaan siis ainut näiden nikkarointi-probleemoiden kanssa.

   Poista
 5. IHANA vauvalohikäärme oikeanlaisine juomineen! Jos joskus hommaan lemmikin, tulee se olemaan lohikäärme.

  Heh, hommasin joskus itselleni seinälle ruuvattavan DVD-hyllykön. Sen takaseinään tulevat levyt olivat toiselta puolelta mustat (kuten muukin kapistus) ja toiselta puolelta rumat vanerinväriset. No minähän fiksuna tyttönä totesin, että totta kai sen mustan kuuluu näkyä ulkopuolelle. Pitkällisen kiinnittelysession jälkeen tajusin, että niin joo. Hökkelihän ruuvataan seinään, eli ei sitä minun kuningasideaani sieltä mihinkään näe. No, takaseinä vaan irti ja toisin päin, eipähän enää pilkota vaneri leffojen takaa... :D Mutta kovin hyvännäköisen pöydän saitte silti aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii! :D Tuo siun dvd-hyllykön kokoaminen kuulostaa ihan samalta kuin miun nikkaroinnit. Pitäisi oikeasti varmaan harkita noiden ohjetarrojen käyttöä sillä tavalla millä ne on tarkoitettukin käytettäväksi, eikä vain liimailla niitä ympäriinsä kuin mikäkin kahjo. ö_ö voisi vaikkapa merkkailla ne palat mitkä pitää tulla ulospäin näkyviin, ettei käy niin että kokoaa ensin puoli pöytää ja tajuaa että ei ssaatanas ei tämä näin pitänytkään mennä.. *kröhöm*

   Poista
  2. Mut hei, nyt ainakin muistatte, että kenellä on peenis ;)

   Poista
 6. Taidan olla aivoiltani kieroon kasvanut, kun Ikea-hyllyköiden kokoaminen sujui täysin ongelmitta.:D Parisuhdekriisiäkään eivät mokomat palaset onnistuneet luomaan. Piirtämisessä joutuu ajattelemaan samaa asiaa kaksi- ja kolmiulotteisesti samanaikaisesti, ehkä miltei parin vuosikymmenen harjoittelu on tuottanut tulosta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa kuvitellakaan tilannetta jossa kokoaisin itte jotain huonekalua menettämättä hermojani.. You're lucky! :D

   Poista
 7. Olin eka et mitäs perkelettä täältä nyt löytyy, "suurin osa kuvissa näkyvistä pikkupojista..." Sitten opin onneksi taas lukemaan :D

  Kuulin joskus miespuolisilta tuttavilta sellaisen ohjeistuksen, että 1. heitetään koontiohjekirjalla vesilintua, 2. otetaan kaljatölkki käteen ja 3. ruvetaan hommiin. Itsellä käynyt tähän mennessä niin hyvä munkki että olen saanut jotenkin ihmeen kaupalla kaikki mööpelit valmiiksi koottuna, mutta mikäli nakki joskus napsahtaa niin kokeilen luultavasti edellä mainittua keinoa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiii tuo alku! Nyt miekin luin sen kertaalleen noin ja mietin hetken että mitä helv.. ö____ö

   Veikkaampa että jos myö tehtäisiin tuolla tavalla niin kävisi just eikä melekeen näin:
   "Noniin valamista tuli! Tässon tää siun uus keittiösaareke!"
   "....sen piti olla vitriini.."

   :D

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Tein niin pahan typon tossa edellisessä viestissä et oli pakko laittaa uusiks koko homma. :D

  Toi sun uus tietokonepöytä näyttää kovin tutulta, mulla on meinaa samanlainen. ^^

  Ah, muistan tuon huonekalujen kokoamisen rumban kun muutin omilleni, ja lähes kaikki huonekalut joutu ostamaan uusina ja vielä kokoamaan ne, kylppärin ja keittiön kalusteita myöten. Siinä oli kieltämättä mun ja miekkosen hermot vähän testissä. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tässä huonekalujen kokoamisessa näkee melko nopeasti lopputuloksen, se palkitsee melkoisesti. :)
   On varmasti melekoinen homma kyllä kasata koko asunnon huonekaluja yhdessä rysäyksessä, huh, voin vaan kuvitella sitä kirosanojen määrää. :D

   Poista
 10. Miten söpöjä sisustusjuttuja! Ei ollenkaan hyvä juuri muuttaneelle.. :D

  Asutko yksin vai miehes kanssa vai mitä hä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan asuttu yksissä miehen kanssa reippaat 3 vuotta :)

   Poista
 11. Ihania pinkkejä yksityiskohtia ja toi pulloteline :D Ihan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Pinkit yksityiskohdat luovat kivasti kontrastia muutoin melko mustaan ja synkkään sisustukseen. :)

   Poista
 12. Saanko tiedustella, että mistä oot hankkinu ton viinipullotelineen? :) T: Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvvalohikäärme on ostettu ebaysta, mutta uskoisin että muualtakin voi löytää. Nemesis Now:n valmistama otus, tietääkseni saman valmistajan lohikäärmekoristeita yms. sälää myytiin emp:llä myöskin. :)

   Poista
 13. Onko tuo kahvinkeitin kuuden vai kymmenen kupin? Viititkö vinkata mistä olet sen hankkinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuden kupin kahvinkeitin. :) Ostin itse verkkokauppa.comista, mutta en voi kyllä suositella. Jouduin odottamaan omaa keitintäni n.2 kuukautta, vaikka arvioitu aika kahvinkeittimen saamiseen oli kaksi viikkoa.

   Poista
 14. Ihanaa pinkkiä! Sain sulta inspistä ite sisustamiseen taas. :)

  VastaaPoista
 15. Ollaan ehkä universumin ainoa pari miehekkeen kanssa, jotka kokoaa Ikean sun muiden liikkeiden huonekalut sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä. Puhekuplissa esiintyy kukkaset ja sydämet. :P
  Hyvä syy lähteä shoppailemaan uusia kalusteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! :D No jopas jotain. Siinä on kyllä melko painava syy shoppailla kaikenmoista nikkaroitavaa, jos yhteisvoimin rakennuskin sujuu kuin tanssi.

   Poista
 16. Oi että, sulla on aivan käsittämättömän kaunis koti ! ♥ Samanlainen maku löytyy sisustukseen myös meikäläiseltä. Mustaa ja lilaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pinkki ja musta ovat miun mielestä sisustuksessa mielettömän kaunis väriyhdistelmä ^^

   Poista
 17. Ihanaa pinkkiä ja mustaa <3

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.