sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kaikki kääntyy vielä parhain päinFriday night outfit
Dress: aderlass shrug: artifice clothing
Saturday night outfit
dress: second hand shrug: artifice clothing shoes: demonia


Aina ei mene tosiaan nallekarkit tasan, eikä tämäkään viikonloppu sujunut aivan kuten alunperin suunnittelin. Tekisi mieli kirjoittaa aiheesta laajemminkin, mutta pidän tietyt asiat mieluusti poissa blogista, poissa mielestä ja sitä rataa. Kuvan alla komeileva Stam1nan biisi kuitenkin tiivistää tunnelmani täydellisesti. Kärjistetysti sanottuna perjantai päättyi kyyneliin, jo kolmatta kertaa puoleen vuoteen. Lauantain paha olo terästyi entisestään, kun tuikituntemattomat ihmiset loistivat idioottimaisella käytöksellään.

Salavalokuvaus on jotain, mikä pistää kaikki aivonesteet porisemaan. Kuvitelkaa omalle kohdallenne tilanne: Viereisessä pöydässä istuva silmälasipäinen, lihava, harmaaseen collegepaitaan sonnustautunut nolife räpsii kuvia pöydän tasosta suoraan sinuun päin. Vilkaiset viereiseen pöytään, minipili-kalle piilottelee kameraa "huomaamattomasti" kainalon kupeessa. Käännät päätä poispäin, ja herra jatkaa runkkumatskukansionsa täydentämistä muutamalla otoksella. Mieltä ylentävää? Tuossa tilanteessa joku aivotumake räjähti päässä, ja syöksyin miehen luokse melkolailla mielivaltaisia sanoja sadatellen. Tulistun vain äärimmäsisen harvoin, ja sillon kun miut saa vihaiseksi olen kuin punaisen vaatteen nähnyt härkä. (härkä, horoskoopiltanikin.) Palasin pöytään istumaan, ja ihmisriekale seurasi perässä kameransa kanssa, kädet täristen ja naama aivan tulipunaisena. "en mää niitä kuvii niinku silleen aatellu että otin vaan randomisti täällä kaikkee ja ei nää susta ollu ja voin mää drinksun ostaa jooko? käykö hyvitykseksi?" Vetää kyllä sanattomaksi. Vaikka pukeutuisinkin todella näyttäviin ja erikoisiin vaatteisiin, ja hiukseni olisivat vappuhuiskan väriset, en ole mikään esine. Kai joku pieni feministi miussa nostaa päätään, kun tuollaisesta suivaannun näin raivoisalla kuohulla. En voi olla ainut tälläisestä tulistuva? Enhän?

56 kommenttia :

 1. Itekin pukeudun toisinaan melko huomiota herättävästi lolitaan ja kyllä pistää vihaksi tuo salakuvaaminen. Mulla ei vaan oo koskaan munaa käydä asiasta sanomassa, alan vain ottaa kuvaajasta kuvia omalla puhelimellani ja tuijotain pahasti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla kävi ensimmäisenä mielessä juurikin tuo siun mainitsema takaisin kuvailu, mutta päätin sitten kuitenkin vihastuessani käydä sanomassa ihan suoraan.

   Poista
 2. Aivan oikein teit! Vähemmästäki räjähtää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasta en tiedä, mutta kyllä mie puoliani haluan pitää. :)

   Poista
 3. Rooooaaaar! Salavalokuvaus on jotain niin typerintä mitä tiedän. Oon myös törmännyt tälläiseen tilanteeseen kun olin kotikaupungissani istumassa penkillä keskustassa.

  Huomasin että kadun toisella puolella seisoo mies kameran kanssa kohdistettuna minuun päin. Tujotin ympärilleni että onko jossain lähellä jotain kuvattamisen arvoista mutta mitään ei näkynyt. Vain minä istumassa penkillä. En oikein tiennyt miten suhtautua tähän tilanteeseen koska en pystynyt kuvittelemaan että mies kuvaisi minua.

  Lähdin kävelemään pois päin ja huomasin äijän kääntyvän myös edelleen minua kohden kameran kanssa ja hätääntyvän kun lähdin poistumaan kohti lähintä ihmismassaa.

  Häiritsevää! Onneksi tälläisiin tilanteisiin olen törmännyt vain harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on siullekin sattunut. Tuollainen tilanne on sekä kiusaannuttava, että myös kaikin puolin todella outo. Ymmrärän ihan hyvin julkisella paikalla kuvailun niin, että kuvaaja räpsii otoksia "häpeilemättä", mutta tuollainen "piilottelempa kameraa täällä kainalon kupeessa jottei kohde vain huomaa" - tyyli on todella oksettavaa.

   Poista
  2. Joo kyllä toi sun kokemukses on pahempi. Eri asia on se että festareilla turistit tulee naama korviin asti hymyssä kysymään että voiko musta ottaa kuvan yksin/seurueen kaverin kanssa. Silloin on kuvassa oleminen tosi mukavaa kun kohteliaasti kysytään. Yleisesti mua ei haittaa kameran edessä oleminen mut riippuu tilanteesta saako se niska karvat nousemaan pystyyn.

   Poista
 4. Katseet mä vielä ymmärrän. Että jos joku toljottaa sua koko baari illan. Mutta että valokuvausta voi helvetti. Mua ainakin sapettais jo vähemmästäkin. Olisin varmaan tirvassu sitä läskeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkivalta ei ole ratkaisu mihinkään omasta mielestäni, joten kuvaaja-reppanan rypemään fiiliksiinsä ja latelin kyllä ihan sanallisesti oman mielipiteeni. :)

   Poista
 5. Kyllä siun hiukset on kivaset! Pienellä tuuhennoksella ja pituudella saa ihmeitä aikaan. :3

  Luulisi että jos tosissaan haluaa räpsiä kuvia, että pyytäisi sitten luvan... :o Kuitenkin sellasten kuvien julkasemninen ilman lupaa on kiellettyä jos henkilön tunnista.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidennykset ovat kyllä kiva lisä hiuksiin kuin hiuksiin. Antavat ilmettä, ja toimivat asusteen tapaan vaatteiden somisteena. :P

   Poista
  2. Itseasiassa, julkisella paikalla saa lain mukaan kuvata, mutta.. tiettävästi ravintola ei ihan ole sellainen julkinen paikka?..

   Poista
 6. Kuvaaminen yleisellä paikalla on sallittua joten asiasta hermostuminen kuvaajalle on turhaa. Mainita ehdottomasti pitää jos sellainen ärsyttää mutta haukkua,kiukuta tai käsiksi ei saa käydä.
  T.harrasteleva valokuvaaja jonka kamera on hajoitettu useaan kertaan festareilla kuvaamisen takia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tiedän. Festareilla joudun erittäin usein kuvaamisen kohteeksi, ja se on hyvinkin ok ja hyväksyttävää. Mielestäni siinä on kuitenkin vissi ero, kuvaileeko ns. törkeällä ja alentavalla tavalla kameraansa piilotellen, vaiko selkeästi kuvaajamaisella otteella niin että kohde tietää häntä kuvattavan. En koskaan kävisi keheenkään käsiksi missään tilanteessa, mutta kyllä verbaalisestikin saa asiansa esitettyä niin jotta tämäkin herra varmasti tajusi tehneensä väärin. Räpsyt eivät olleet selkeästikään mitään kasvokuvia taikka normaaliin tapaan otettuja muotokuva-otoksia, vaan pöydän tasosta ja alempaa räpsittyjä "kuvaan tässä tissejä ja hameen alle" - tyyppisiä räpsyjä. Kuvaus salaa on mielestäni aivan eri asia, kuin kuvaus julkisella paikalla niin että kohde myös huomaa häntä kuvattavan. Kyse on kuitenkin yksittäisen henkilön filmaamisesta, ala-arvoisella tavalla, ilman lupaa.

   Poista
  2. Samaa mieltä kuin Insanity, näin valaisevaksi esimerkiksi: Kumpi tuntuu sosiaalisesti hyväksytymmältä tilanteelta tulla kuvatuksi julkisella paikalla?

   A) Olet laittautunut hienoksi ja olet tullut varta vasten ihmisten keskellä _esille_ viettämään aikaa. Biletät yhdessä 20 muun samanhenkisen kanssa.

   B) Olet yksin kassajonossa, vitunmoinen krapula. Edessäsi seisoo mies joka haisee kaljalta. Pieni lapsi tuijottaa takana sormi suussa värikkäitä hiuksiasi. Teinilauma supisee kassajonon toisella puolella ja yksi heistä räpsii ''huomaamattomasti'' kuvia kännykällään suunnastasi.

   >:C Pjärkkele!

   Poista
  3. Kyllä tuossa vaiheessa olisin itsekkin hermostunut kunnolla. Hämärää toimintaa kuvailla tuohon tapaan eikä tulisi itselleni mieleenkään.

   Poista
  4. Miun mielestä julkinen kuvailu on niin pitkään hyväksyttävää, kunnes menee ns. hyvän maun rajan yli. On ok ottaa sellaisia kuvia, jotka eivät häpäise kohdetta tai aseta kyseenalaiseen valoon. Kärjistetysti sanottuna persekuvia on aivan eri asia räpsiä kuin tavallisia ja fiksuja kasvokuvia.

   Poista
 7. Aluksikin,ootpas ollut sievänä liikenteessä :)
  Ja on toi kyllä silti aika törkeää tollai räpsytellä jemma kuvia -__- itse olisin kyllä varmaan tuijottanut kauhuissani,että mitäs hittoa hyvä herra.
  Ja sen ymmärtäis jos kyseessä oikeasti olisi joku festari ja siinä tulisi vahingossa räpsästyä tilanteesta kuva joka näytti hauskalta. Mutta jos oikein tulittamalla vain yhdestä ja samasta ottaa kuvia,ei näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin ensin katsoin vain siihen suuntaan hyvin hyvin jäätävästi, ja sitten kun sekään ei tuntunut auttavan niin koin ihan oikeutetuksi käydä sanomassa jotta mitäs helvettiä nyt. Pienikin asia pystyy pilaamaan illan ja sapettamaan niin saamaristi. Ihmisvihaa >.<

   Poista
 8. Yh, ei kyllä olis mukavaa jos joku kuvaisi yleisellä paikalla, mutta jostain syystä aina löytää itsensä joka kuvasta, epäilyttävää(?).
  Tuo Stam1nan biisi on kyllä mahtava, sen avulla sainkin suurimman osan pahasta olosta purkautumaan pois. Stam1na muutenkin on osoittautunut todella hyväksi bändiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stam1nan rytinä on kyllä semmoista, että saa purettua pahimmat aggressiot musiikin kautta. :) Siivouskin onnistuu huomattavasti sujuvammin raivokkaan hakkausmusiikin tahtiin! :D

   Poista
 9. Itselläni on kokemus Ilosaarirockista. Olin poikaystäväni kanssa eturivissä riekkumassa Bad Religionia. Barrikaadi-aidat oli rakennettu niin, että lavan keskikohdassa aidat tekivät kolon yleisöön päin, periaatteessa catwalkin mutta siinä ei ollut mitään lavaa jossa kävellä. Seistiin siis tämän "catwalkin" sivustalla ja satuin vilkaisemaan sinne toiselle puolelle. Siinä eturivissä roikkui nuori kaveri ja kuvasi minua, tai ainakin minuun päin. Okei, ajattelin, se kuvaa yleisöä, olen minäkin räpsinyt olkani yli että se hillitön yleisömassa näkyisi. Kuitenkin huomasin, että kaveri kuvasi minua pitkään ja hartaasti.

  En tiedä, mitkä tarkoitusperät kuvaamisella oli, mutta se ahdisti ja ärsytti todella paljon. En pystynyt keskittymään keikkaan, kun mietin miksi kaveri kuvaa minua EDELLEEN ja mitä varten. Eturiviin kohdistuneessa paineessa ja takana pyörivässä pitissä on vähän paha valokuvata ns. tosissaan. Vatutti, ja paljon.

  Minulle on ihan sama joudunko jonkun kameran linssiin, mutta kieltämättä tuollainen jatkuva kuvien räpsiminen alkaa ärsyttää ja sitä miettii että mihinköhän omat kuvat päätyvät...*puistatuksia* Mielestäni olisi kiva, että jos kuvaajaa haluaa ottaa useamman kuvan minusta niin tulisi sanomaan siitä ja että onko se OK. Näin kohteen ei tarvisi epäillä ja hermostua ja kuvaajalla säästyisi arvokas kamera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyhheijjaa, kun kuulostaa tuo Ilosaarirockin meininki aikalailla kuvottavalta. Tuossa tilanteessa kun ei itse pysty puuttumaankaan tilanteeseen millään muulla tapaa, kuin poistumalla paikalta. Ja varta vasten jos on paikkansa lunastanut eturivistä, ei varmasti mielellään hyvältä näköetäisyydeltä halua poistua. :/

   Ja jep, satunnainen ja muutamien kuvien räpsiminen on ok, jos ne ottaa selkeästi sillä tavalla ettei kuvaaja salaile touhuaan ja piilottele kameraa pervon jammusedän lailla. -_-

   Poista
 10. On tommonen salakuvaaminen vähän hämärää, omalle kohdallekkin sattunut joitakin kertoja. Kohteliaampaa olisi tulla kysäsemään lupa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, salakuvaaminen on röyhkeää. Tuskimpa kuvajaa itsekään haluaisi, että hänestä räpsittäisiin kyseenalaisia fotoja ilman lupaa.

   Poista
 11. valitettavasti ravintolakin on julkinen tila jossa saa kuvata ihmisiä. tosin olisihan se hyvien tapojen mukaista kysyä kohteelta, mutta ei se pakollista ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Tuskimpa kovin moni muukaan tuollaisten kuvien ottamista hyvällä katsoisi, jos räpsähtäisi omalle kohdalle.

   Poista
 12. Siis.. Miten ihmiset voi olla noin kauheita!? :O Todella törkeää ja ällöttävää kuvata toisia salaa.. Ties minne nekin kuvat olisivat päätyneet. Tiedätkö, poistiko se hemmo niitä kuvia puhelimestaan? Hyi hemmetti, miten ihmiset on ällöttäviä... Aivan järkyttävää. Täytyykin pitää itsekin silmällä, ettei baareissa joku räpsi kuvia ja linkkaa niitä johkin pornosivustoille.. Hyh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eläpä. Ensimmäisenä miullakin kävi siitä ihmisestä mielessä, että aivan varmasti tumputtaa tuollaisille sala-otoksille naama punaisena ja pärstä hiestä märkänä. yöaargh.

   Poista
 13. Mäki kyllä tulistuisin tollasesta. Yleisestikin vieraista ihmisistä ei saa ottaa kuvia ilman lupaa. Ainakaan mun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohteliasta se luvan pyytäminen olisi.:/

   Poista
 14. täysin sallittua mun mielestä että sä suutuit !
  muo ainaski v*tuttais, ja käskisin sitä varmaan poistaa kaikki kuvat mis mä näkyisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Vaadin kuvien poistamista itsekin, ja eikähän se herra tehnyt työtä käskettyä. Ainakin siitä päätellen, että tuntui panikoivan ja hätääntyvän kuin pikkulapsi hammaslääkärin vastaanotolla.

   Poista
 15. VIHAAN TOTA! Itsellekin on käynyt noin joitain kertoja. Ekana tulee mieleen kerran steissillä kun odotin kaveria, niin joku ihan random tyyppi tuli mun eteen ja alko ottaa kuvia ihan selkeästi musta. Kun kysyin, että "mitä teet? miksi kuvaat?" niin hän ei vastannut mitään, otti pari kuvaa vielä ja poistui. Jäi melko "WTF" -fiilis.
  Kerran matkustin bussissa ja edessä istuva kääntyi suoraan muhun päin, otti kännykällä kuvan musta ja kääntyi muina miehinä takaisin. Se oli jo niin random hetki etten osannut enää edes sanoa mitään...
  Ja vaikka julkisilla paikalla olisi kuinka laillista kuvata, niin mielestäni on kohteliasta ja asianmukaista kysyä lupa ja kertoa mihin/miksi kuvaa. Etenkin jos kuvaan selkeästi rajataan joku yksi tietty henkilö. Ei anna kovin kohteliasta vaikutelmaa eikä tunnu miellyttävältä jos vain räpsii kuvia sanomatta sanaakaan.
  Eli ymmärrän täysin miksi sulla meni hermot.
  Mutta jotain positiivistakin: näytät upealta, ihanat asut ja täydelliset hiukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jesta, kai se on sitten vain nöyrryttävä ja sanottava jotta erikoinen tyyli herättää mielenkiintoa myös kaiken maailman ihme-hyypiöissä. :/ Kaikenmoista se siekin olet kyllä joutunut kokemaan, vaikka luulisin että tälläisiä kuvailun kohteeksi joutumisia sattuu useammin pääkaupunkiseudulla kuin Joensuun kaltaisessa tuppukylässä. :P

   Poista
 16. Harvinaisen söpö vappuhuiska oot! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöff, seuraavaksi sitten pölyhuiskalook! :D Vähän vaan keltasta ja sinistä sekaan niin avot!

   Poista
 17. Kerran eräässä baarissa joku keski-ikäistynyt pikku perverssi kuvasi minua ja siskoani videolle "salaa", kun istuttiin normaalisti pöydässä juomassa. Kävi kyllä vituttamaan aivan suunnattomasti, ei siinä mitään jos ottaa rehdisti kuvia, tai kuvaa kun on oikeesti tekemässäkin jotain, eikä tollasta helvetin tirkistelyä..hyvästi yksityiselämä! >:8[

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen sama tilanne siis kuin miulla, sillä edellytyksellä että istuin pöydässä kuvailuhetkellä yksin. Huoh, kaikkea sitä maailmaan mahtuukin. :/

   Poista
 18. joo ei ihme että meni ilta pilalle tommosesta yh!!!:S itseä aina illettää että heti kun kaupungilla tms näkee nuoria naisia pukeutuneena ihonmyötäisiin vaatteisiin niin joku vanhempi hikinen pornokeisari siellä heti tuijottaa niin että silmät räjähtää päähän.oksu tuloo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tuijotus vielä väärin ole, mutta oksettavaa sekin. Itsepähän sitä on tyylinsä valinnut, joten kaikkea möllötystä on vain siedettävä. :/

   Poista
  2. Mua häirittis kyl jo sekin.Musta ei ole ainakaan oikein, että jollakulla on muka oikein lupa oikein vahtaamalla vahdata, ja kun käännyt katsomaan et mitä toi vahtaa niin jatketaan vaan sitä vahtaamista vaikka kaikki tyyliin on jo keksinyt sut ja sun ällön tuijotuksen.Ja kyllähän se toki totta on että jos pukeutuu ns.provosti niin tuijotuksia tulee monenlaisesta suunnasta, mutta eikö sitä voi tehdä vähän hienovaraisemmin.Ei kauhean mukava varmaan jos joku kävelee vieres ja riippuu tyyliin naama perseenkorkeudella.Tyyliin-> :O kuinkahan monen nuoren tytön itsetunto on romahtanut,kun on ajatellut että puhee jotain vähän nätimpää päälle jotta saisi vaikka luokkansa ihastuksen huomion ja sitten siitä seuraakin vain se että joku kuusvitonen hikinen äijä tuijottaa 10 sentin päästä tissejä ja kuolaa siinä.hyyyyyyyyi helvetti!

   Poista
 19. Pysy keittiössä niin ei tuu ongelmia.

  eDw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästikään et eDw tästä blogistani mitään positiivista sanottavaa löydä, aiempiin kommentteihisi nojaten, miksi siis jatkat yhä lukemista? :)

   Poista
  2. varmaan parempi pysyä hiljaa jos ei osaa ikinä mitään kivempaa sanoa.

   Poista
 20. Jaa tulipa mieleen, kun olin eräässä julkisessa paikassa töissä yhteen aikaan ja sielläpä oli sellainen tyyppi, joka harrasti tätä nimenomaista salakuvausta.Hän tosin otti kuvia kännykkäkameralla kirjahyllyjen alta, silloin kuin kohdalla sattui joku nuori nainen, joka oli pukeutuneena lyhyeen minariin.Elikkä kuvaa minari nalta hän ilmeisesti oli hakemassa.Elikkäs mitenhän tuo julkisen paikan kuvaaminen nyt oikeastaan on.Tuo ei ainakaan laillista ollut, koska siitä poliisi juttukin tuli.Missäköhän raja menee sitten.Kiinnostaisi tietää.Minusta tuntuu ainakin, että jos homma toisesta osapuolesta tuntuu epämielyttävältä tai pelottavaltakin, ei se nyt voi laillisestikkaan ihan oikei nenää olla.Tähän olisi mukava saada relevanttia tietoa jos jollakulla siellä sitä on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että raja menee siinä missä tulee seksuaalinen häirintä vastaan. MUTTA! aina on lupa ja melkeinpä velvollisuuskin sanoa jos olo tuntuu pahalta, eli Insanitylle propsit!

   Itse en ole huomannut kuvaamista, mutta esimerkiksi yläasteella jolloin enemmänkin pukeuduin näyttävästi ja satun olemaan lyhyt ja (silloin vielä) pieni, niin ihmiset tulivat kirjaimellisesti iholle! Siis että oli heidän mielestään asiallista esim. nostella mua pöydille ja syliin >:/

   Poista
 21. Jotain omia ajatuksia tähän väliin.
  Ensinnäkin Insanityllä on hieno blogi!
  Toiseksi tuo kuvaaminen...
  Itse tuomitsen tuollaisen runkkauskansiotyyliin tehdyn salakuvaamisen ja ymmärrän että se vituttaa todella paljon. Toisaalta on myös sellainen sanonta kuin "se joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön".
  Goottimuoti on omasta mielestä tietynlaista huomion hakemista ja massasta erottautumista. Se on kaunista, tyylikästä, provosoivaa ja useimmiten ainakin lievästi eroottista joten se ei voi tehdä muuta kuin herättää huomiota.
  Niin hyvässä kuin pahassa.
  Se ei tietenkään poista sitä faktaa että on jokaisen henkilön oma velvollisuus pitää omat himot kurissa vaikka baarissa tepasteleekin hyvännäköinen neitonen pvc-pöksyissä.

  Ei mulla muuta

  VD

  VastaaPoista
 22. Tää on mun mielestä vähän kaksipiippuinen juttu.. : o
  Kun toisaalta semmonen salakuvaaminen voi olla tosi ärsyttävää jos joku hämärä tyyppi napsii susta miljoona kuvaa minkä tarkoitusperistä ei voi olla yhtään varma, mutta sitten taas toisaalta oon itse harrastelija-valokuvaaja ja kaupungilla kuvaamassa ollessa tulee otettua kuvia ihmisistä, ja yleensä juuri vähän erikoisemman näköisistä tapauksista. Tällöin lupaa ei aina tule kysyttyä koska haluttu lopputulos on yleensä spontaani tilannekuva eikä poseerattu pönötyskuva (ja kuvaa ei tulla edes julkaisemaan niin lupaa ei myös siksikään kysytä). -Mutta toisaalta tämmöinen nuori tyttö puoliammattilaisjärkkärin kanssa ottamassa jostakusta kuvaa ei ole niin ahdistava kokemus kuin hikinen nörtti jollain pokkarilla tai kännykkäkameralla :'D

  Mutta pitipä tulla oma mielipiteenikin ilmaisemaan tänne :''D

  VastaaPoista
 23. Sori floodaus mut vielä pakko lisätä:
  Salakuvailuun ei törmää pääkaupunkiseudulla koska täällä on ihan omat baarit hevikansalle :D

  VD

  VastaaPoista
 24. Piristykseksi haluan sanoa, että sä oot ihan huippu tyyppi! :) Ihan tosi nätti ja sun hiukset on ihan älyhienot :) Itsehän olen siis ihan "tavallinen" tyyliltäni, mut sun blogiin oon jääny koukkuun :DD ihan paras!

  VastaaPoista
 25. Omaa kokemusta löytyy myöskin kaikennäköisestä ikävästä salakuvaamisesta ja harmi, että jouduit sen iljettävän toiminnan kohteeksi. :(

  Mielestäni on ihan oikein käydä huomauttamassa kyseiselle henkilölle asiasta.

  Minulle on kerran eräässä baarissa baarityöntekijä tullut huomauttamaan ettei siellä saa kuvata ainakaan niin, että muita ihmisiä näkyisi vahingossakaan taustalla. Esim. siis tanssilattialla kuvaaminen varsinkin oli iso ei. Perustelut asiaan oli taasen se, että baari on kuulemma yksityinen tila ja näin ollen kuvaamisen siis voi kieltää varsinkin, jos joku asiakas tulee asiasta valittamaan.

  Ketään ventovieraita en tarkoituksella kuvannut vaan kavereitani suht tyhjällä tanssilattialla ja siinä vahingossa sitten kauempana olevat henkilöt saattoivat päätyä kameralle. Mene ja tiedä mikä tässäkin on nyt sitten se totuus asiasta; onko baari lopulta yksityinen tila vai ei. Pitäisi varmaan yrittää ottaa selville, koska itse olen saanut asiasta todella ristiriitaista tietoa. :o

  Ja tähän aiheeseen vielä, että itsepähän ihminen oman tyylinsä valitsee joten pitää myös hyväksyä muiden taholta tuleva tuijottelu ym. Tottahan se on, mutta mielestäni aina siihen pisteeseen vain alkaako se jo oikeastikin olla häiritsevää ja ylipäätään meneekö se jo seksuaalisen häirinnän puolelle. Siinä on nimittäin aika hienoinen raja milloin ollaan jo häirinnän puolella... Omakohtaisesti kokenut sitä, että tullaan puristelemaan takapuolta minihame päällä kulkiessani jossain isoissa ihmismassoissa ja kadotaan muina miehinä väkijoukkoon. Ei kauhean mukavaa eikä syylliselle edes voi huomauttaa asiasta. :P

  Sekä monia muita kokemuksia, mutta ovat jo sen verran iljettävämpiä etten niistä viitsi mainita. Huvittavaa vaan on, että sitten ihmetellään miksi suomalaiset naiset eivät pukeudu seksikkäästi tai naisellisesti vaan ovat ns. tuulipukukansaa. No miksiköhän...

  ~ Okariina

  VastaaPoista
 26. Oisit ottanu siltä kameran ja sen kortin ja pudottanu lasiin :D ois saanu tyyppi opetuksen.. ei niitä korttei kovin halvalla saa :D varsinki jos o tarpeeks iso :D

  VastaaPoista
 27. Baarissa paras ratkaisu on tietty sanoa suoraan, toiseksi paras sanoa portsarille että joku käyttäytyy häiritsevästi. Ei tarvitse mitenkään riidellä tms. ollakseen häiriö.

  Baarit tosiaan ovat julkisia tiloja joilla on oikeus valita asiakkaansa, samat säännöt niissä pätee kun esim. kauppakeskuksissa tai supermarketeissa. Tuollaisessa toiminnassa tosiaan se miten asian hoitaa ratkaisee aika paljon. Ihan pikkusen eri juttu ottaa joku isompi kamera silmälle, tähdätä ja kuvata kun nysvätä pöydän alta kännykällä. Etukäteen luvan kysyminen on kuvaajalle usein käytännössä mahdotonta kun siinä häviää tilanteen luonnollisuus.

  Eipä tässä kummempia, satunnaisella eksyin bolgiasi lukemaan ja ihan hyvää viihdettä tämä on. :)

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.