sunnuntai 7. elokuuta 2011

I'm so goth i cry blood

Goottityyli on itsessään moneen erilaiseen haaraan jakautuva, joten tästä syystä voi olla hyvin vaikeaa luokitella itseään mihinkään tiettyyn kategoriaan. Jos tyylin perusasiat ovat vielä hakusessa, alla olevalla kätevällä oppaalla pääset sisälle tähän monipuoliseen kulttuuriin. Ilmiöksi muuttunut gooottityyli kohahduttaa ja puhuttaa, Kuinka siis pukeudutaan ja eletään kuin tosigootti?

weheartit
Kuinka pukeutua ja toimia goottityylisesti
- Muistathan mainita ensimmäisiä mustia vaatteita ostaessasi kaikkialla, että olet _aloittanut_ goottiuden. Arvostuspisteitä ropisee, sanoessasi "Rupesin tänään gootiksi! Kuuntelen Himiäkin!"

- Tuhraa silmät mustalla kajalilla ylt-ympäriinsä, mitä enemmän sitä parempi! Pandalook ja suttuinen crackhuoramainen meikki on ajatonta. Älä kainostele kajalin käytössä, vaan hölvää luomille kunnon kerrokset.

- Mustiin pukeutuminen on kaiken A ja O. Kunnon gootti pukeutuu 100% ajastaan synkeän värisiiin vaatteisiin päästä varpaisiin. Muistathan myös, että goottien Libressetkin ovat mustia, samoiten popparit kärventyneitä.

- Vetäydy ihmismassoista sivummalle ja näytä sellaiselta rassukalta, jolta joku olisi juuri varastanut tikkarin kädestä. Hymyily on ehdoton EI, sillä eihän kunnon ole gootti t-o-d-e-l-l-a-k-a-a-n iloinen. Hymyilevä gootti on urbaanilegenda.

-Viiltely ja masennus ovat goottityylissä In, sillä arvet kertovat luonteen vahvuudesta ja mielen synkkyydestä.

- Piirräthän kulmakarvasi mahdollisimman ilkeiksi viivoiksi nenänvarresta otsaan. Mitä pelottavampi, sitä gootimpi!

- Niittirannekkeet ja vyöt ovat ehdottomia arkipukeutumisessa. Rannekkeella saa kätevästi tökittyä mummot loitommalle kassajonossa!

- Pidä huolta, että pääkallokuosia löytyy ainakin jostain vaatetuksen osasta. Jos saat käsiisi Misfits-tyylisen pääkallon, kanna sitä päälläsi vaikket kyseistä bändiä tuntisikaan. Vielä parempi, jos et edes tiedä kyseisen bändin olemassaoloa.

- Osta vaatteesi vain goottikaupoista, ja mitä kauempaa ulkomailta sitä parempi. Persoonallisuus on kaikki kaikessa, ja suomalaisten goottikauppojen vaatteet lähes poikkeuksetta "Mainstream" , "tavallisia" ja "wannabe". Henkkamaukan, lindexin ja muiden tavallisten vaatekauppojen vaatteet eivät tule kuuloonkaan, sillä niitä käyttämällä sinut leimataan heti genrepetturiksi. Tosigootti näkee vaivaa jokaisen vaatteensa hankkimisen eteen! " Haha ai noi sun housut on _vaan_ Morticiasta, ite tilasin nää Odium clothingilta ja makso vaan 300e!!"

- Gootin kasvot ovat valkoiset myös töissä. Mitä enemmän perunajauhoja naamaan linttaa, sitä parempi! Kalmankalpeus on etenkin asiakaspalvelussa arvostettavaa.
Goottien lempimurot?
-Celtic frosties

- Gootit eivät yksinkertaisesti voi ottaa aurinkoa, ja gootti liikkuu ulkona mieluiten iltaisin. Päivänvalossa liikuttaessa on hyvä suosia 60 suojakertoimen aurinkorasvaa, ja pukeutua kerroksittain sysimustiin vaatteisiin. Normaali kellarissa kasvatettu synkiö kulkee ulkona kaiken kruunaavan esteettisen elementin, sievän päivänvarjon kanssa. Rusketus on rumaa.

- On kirjoittamaton sääntö, että jokaisen gootin kaapista löytyy yksi loimusamettinen, upea, linnanneito-tyylinen luomus liehuhihoilla varustettuna.

- Kävelethän vain +12cm koroilla varustetuilla kengillä. Ballerinat, lenkkarit ja muut epäkelvot jalan peittimet voit unohtaa saman tien, sillä lenkkipolullakin tallustetaan platform-saappaat jalassa.

- Mustat pitkät hiukset ovat goottityylin kulmakiviä. Jos olet mies, ei haittaa että jätät hiuksesi pesemättä viikkokausiksi! Voit myös kuljettaa voipakettia mukana povitaskussa, niin saat hiuskuontalostasi goottityylisesti rasvoittuneen hetkessä!


Miten saadan goottityttö alas puusta?
-katkaistaan hirttoköysi

- Muistathan, että gootit käyvät vain goottiklubeilla ja synkeissä juottoloissa. Teinihelvettiin astuminen on halveksuttavien aktiviteettien listalla.

- Ketjuja on löydyttävä housuista kuin housuista. Mitä enemmän romua, k-raudan rakennusketjuja ja rensseleitä, sitä parempi! Kilin-kolin-kalin-rymin-klonks!

- Vaikket tietäisi mitä risti väärinpäin merkitsee, kanna sellaista kaulassasi urheasti.

- Gootti kuuntelee vain ja ainoastaan tyylille uskollista musiikkia, kaikki muu on automaattisesti täyttä paskaa. Marilyn Manson on jumala.


Lenore

Lienee sanomattakin selvää, että opas on tehty kieli poskella ja räkä roikkuen. Tunnistan itsenikin muutamasta kohdasta, joten osa stereotypisen gootin piirteistä pätee minuunkin. Tunnistitko itsesi listasta?

21 kommenttia :

 1. Se on! :D Mitä kalpeampi, sitä parempi.

  VastaaPoista
 2. kalpeus on kaunista ja ketjut <3
  hajoisin kyllä aika pahasti muutamassa kohassa!

  VastaaPoista
 3. Nyt nauratti, loistava opas :´D
  Itsekin kyllä vihaan rusketusta ja suojakerroin on 50, meikäläisestä kun tulee auringossa laikukas punaisen, valkoisen ja ruskean sävyissä. Nättiä <3

  VastaaPoista
 4. hajoilin kyllä iha täysiä joillehhi kohille 8D

  vaikken gootti oukkaa ni oon ainnaan vihanna rusketusta.

  VastaaPoista
 5. Mä en ainakaan halua rusketusta ja muuta, ja osa pätee osittain minuunkin mutta oli tää aika hupaisa, osaat olla niin mukavan ironinen tarvittaessa. <3

  VastaaPoista
 6. Mulla nauratti eniten tämä: "Miten saadan goottityttö alas puusta?
  -katkaistaan hirttoköysi." Vanha, mutta toimiva.

  VastaaPoista
 7. Itsekkään en rusketuksesta pidä, valkoinen iho on mielestäni paljon kauniimpi. Ja isot korot mm<3 Mut hauska postaus, tunnistan itteni turhan monesta kohtaa tossa 4-5 vuotta sitten.. :'D

  VastaaPoista
 8. En tunnistanut, koska oikeat gootit eivät tuollaisista listauksista löydy. Hmph.

  ;)

  VastaaPoista
 9. Zennii: Sopivasti valkosta puuteria lärviin ja baanalle! :D

  Hirttoyrtti: Tutulta kuulostaa. Mie rusketun aivan äärimmäisen harvoin, yleensä huomaan että kädet ja jalat on juurikin tuollaisia sexyjä laikkuja täynnä.

  PahaLapsi.: Mikä vika porkkanan värisessä solarium-rusketuksessa? Viehkeää!

  Leena: Ironia-ja itseironia = elämän suola. Ei kaikkea pie turhan vakavasti ottaa :P

  M: Vanhat ja kuivat vitsit ovat oikeissa asiayhteyksissä oikein toimivia! :D

  Nette: Sama miulla, vielä muutama vuosi sitten aattelin että pitää olla truu ja uskottava, nyt on oikeastaan ihan sama mitä muut uskottavuudesta ajattelevat. Pääasia että itse viihtyy!

  Anna: Tosigootti on vielä tr00mpi! :D

  Aftereffect: varmasti 'erittäin' hyödyllinen aloitteleville goottityttösille. eiku

  VastaaPoista
 10. Hahahah, paras!:DD En kyllä minäkään halua ruskettua mutta silti tuli lämpiminä päivinä lilluttua järvellä uimapatjan päällä tuntikausia.

  VastaaPoista
 11. Miksiköhän sitä edelleen tuntee itsensä sisäisesti gootiksi, vaikka en ole vuosiin enää niin kauheasti goottijuttuja käyttänytkään. Ehkä se viestii sitten siitä, että voi olla gootti, vaikka se ei ulospäin näkyisikään :DD

  VastaaPoista
 12. Ja minun iho on aina ollu niin valkoinen kuin olla ja voi. Olen siis syntynyt göötiksi :DD

  VastaaPoista
 13. Loistava postaus! :DDD Jo heti ensimmäisten kohdalla repsahdin nauramaan! Huvittavaa, mutta joskus varhaisteini-iässä kun ensimmäistä kertaa ajelin kulmani pois, tein juurikin sen virheen, että ajauduin piirtelemään tuomiopäivän bumerangeja

  VastaaPoista
 14. Niin ja tuohon ruskettumiseen vielä, SE ON rumaa! :D Paitsi olen onnellinen siitä, etten rusketu ollenkaan vaan ihoni saa pientä päivetystä. Ja suojakerroin luonnollisesti ainakin 50+ koska muuten olisin ravunpunainen hetkessä :)

  VastaaPoista
 15. Ihan mahtava. :D Nyt mun pitää kyllä vähintään kuunnella Razorblade Romance, että saan synninpäästön, sillä olenhan ruskettunut ja ostanut vaatteita normaaleista kaupoista!!1

  VastaaPoista
 16. Banshee: Kesäpäivänä uimapatjoilla löllöily on kyllä parasta mahdollisinta aktiviteettia. Rentouttavaa!

  Kasmirrocker: Kätevää omistaa valkea iho luonnostaan, ei tarvitse Maikköl Jäksön-maisesti valkaista sitten ihoa :'D hehee. Niinhän se menee että goottius on enemmälti sitä sisäistä olemusta, kuin ulkoista.. Tai no, on se ulkoistakin. Siksi katsonkin vähän kulmien alta niitä, jotka kertovat olevansa gootteja "aina välillä" , ja "sillon kun jaksaa laittautua" . en jummarra.

  Ravenoaris: Kahvikuppikulmakarvat on vielä yyberimmät >:3 Tai sellaset pelkät suorat viivat ilman mitään muotoa. Sexyä!

  Foxie: Nyt mie en enää kyllä tunne sinuu kun oot männy normikaupassa shoppaamaan, yhyy ;< Synninpäästö on pakollinen!

  VastaaPoista
 17. Joo meikä ei kyllä voi sanoa enää itseään gootiksi. Mutta silti unohdan aina välillä että en oo semmonen, is that weird??

  VastaaPoista
 18. Oi voi, nyt en sitten minäkään voi enää sanoa ihteeni gootiksi. Paitsi että kalpeus kaunistaa x3 ja HIM on sitten todellakin tr00!!! Nyt on todellakin mentävä kuuntelemmaan sitä pahuksen Razorblade romancia jotta tulisin hyväksytyksi, prkl!

  VastaaPoista
 19. Hahaa :D Eksyin jostain syystä lukemaan tätä. Hain ohimennen gootti-hakusanalla googlesta inspistä mun maalausprokkikseen ja täältä tuli tämmönen teksti! Tää mun maalaukseni ei taida sittenkään olla enää niin gööttiä tän perusteella ;) kannattaa joskus harrastaa Gootti-googletusta, sieltä löytyy kaikkea jännää ja huvittavaa!

  ..mun piti kyllä ettiä muuten informaatiota puhvihihoista..

  Mut hei, kiva blogi :) Pitää tulla uudemmankin kerran pyörähtää.

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.