tiistai 28. kesäkuuta 2011

Tappavia tyylivirheitä

"Siis voi luoja, kato mikä tyylidaiju tuolla kävelee! Ei jumalauta, sillähän on sukat sandaaleissa! Huhhuh, että osaa olla tyylitön eukko, oikea fashion roadkill!". Tiedän kyllä, turha on piiloutua sinne näytön taakse ja väittää ettei kuulostaisi tutulta. Iso osa edes hippusen tyylistä kiinnostuneista naisista syyllistyy tähän, nimittäin tyylivirheiden arvosteluun. Jos joku vaateyhdistelmä kusee silmään ja pahasti, siitä tulee yleensä myös juoruttua. Julkkisten tyylimokista, karseimmista asuyhdistelmistä, hiushirvityksistä ja meikkimöhellyksistä kirjoitettuja artikkeleita ovat aikakauslehdet pullollaan. Epäreilua, että meitä naisia ajetaan pukeutumisessa tietyllä tapaa johonkin muottiin.Voisin aloittaa vaikkapa hienoista sloganeista, näistä mahtavista mietelauseista jotka koristavat ah-niin usean Suomalaisen naisen ja miehen paitaa. Kyllähän se imagoa toki nostaa kohisten, kun miehen paidassa töröttää ronskin kokoinen teksti: "Tosiäijä", sitä en kiellä. Ihmettelenkin näitä sankareita, jotka ostavat kaupunkitallailuun kirkkaan värisen paidan tekstillä "Pillua teköö mieli". Ehkä se vaikuttaa vielä kotiovella coolilta ja rehelliseltä pukeutua paitaan, joka ei ainakaan valehtele, mutta kannattaa toki miettiä myös sivullisia ennen kuin astuu rappusta edemmäs. En usko, että kovinkaan moni itseään kunnioittava kaljamaha haluaisi pomon, naapurin Marja-Riitan tai Emma- kummin tietävän, että näkövinkkelissä siintää ainoastaan tuheroa tuheron perään. Pimpinkantotelineitä silmänkantamattomiin. KIII-TOOOS, vähempikin informaatio riittää! Hienoahan se on siinä Prisman jonossa selitellä, että nokun anopilta lahjaksi ja enhän minä muuten... Vappukin kuukauden päästä. Hauskat tekstipaidat tuovat tosin piristystä loskasäähänkin, on vinkeää huomata että huumoriakin löytyy. Tämä huumoripaitaesimerkki on yksi miljoonista huomiotaherättävistä "virheistä".


Goottityylissä tyylivirheisiin on onneksi vaikeampi sortua, kuin normaalin gina tricottia tukevan shoppailijan. Pvc ei sovi tekonahan kanssa yhteen, pvc ei sovi lihaville, eivätkä korsetit VARSINKAAN ole tarkoitettu pullukoiden käyttöön. Varmasti perinteisimmin kuulleet väitökset kiteytyvät tuossa yhdessä lauseessa. Se on hassua, että ollaan kovia tuomitsemaan ja sättimään, mutta sorrutaan itsekin samoihin virheisiin. Pahiten tyyliarvostelun kohteeksi joutuvat yleensä isot tytöt, vaikka XS-koon neiditkin syyllistyvät välillä tyylimokiin. Nykykulttuurissa pyöreiden muotiharakoiden arvostelu on naurettavan helppoa. Lihavat joutuvat muutenkin puristukseen mediassa makkaroidensa määrän vuoksi, nykyään myös makkaroiden peittimien takia. Loppupeleissään kenelläkään ei ole mitään oikeutta arvostella toisen vaatevalintoja. Kuka mukamas estää esimerkiksi lähimarkettivierailun tyllihameen + tennareiden combinaatiossa? Niin, ei kukaan. Mikseivät sitten isot tytöt saisi käyttää korsetteja samaan tapaan kuin keskiajalla, silloinhan korsettia käytettiin korostamaan naisen hedelmällisyyttä ja rehevyyttä? Ei se keneltäkään ole pois, vaikka jostain kohdin vähän rasvaa pursuaakin. Pääasiahan on se, että itse viihtyy ja kokee näyttävänsä viehättävältä. Jos jonkun sydän sattuu särkymään siitä, että ei häpeä vartaloaan, niin se on jo vähän surullista.
Pukeutuminen antaa ihmisestä tottakai tietyn ensivaikutelman, goottina usein vaa'an negatiivisemmalle puolelle kallistuvan. Punapäät eivät pääse taivaaseen, pinkeistä hiuksista saisi hienoja uistimia, "eikö noilla kengillä kaadu" ja "äiti miks tuo tyttö on pahan näköinen". Tälläistä kuulee hyvinkin tavallisesti. Jos jokainen noudattaisi niinsanottuja hienoja pukeutumisen sääntöjä, kaikki persoonallisuus häviäisi tältä planeetalta. Todennäköisesti päädyttäisiin siihen, että koko väestö muistuttaisi monotonista kauluspaita-armeijaa. Klassisen tyylikästä ja ajatonta, aina yhtä siistinä liikenteessä. Surullista, että joissakin kulttuureissa tälläinen muottiin survomisen ilmiö on jo näkyvissä. Tällä aikakaudella valinnanvapautta on tarjolla lähes rajattomasti, joten hyödyntäkäämme sitä! Muodin orjille on kuitenkin tarjolla 10 oikein pätevää ja toimivaa sääntöä.

1. Dior olkoon muoti-ikonisi, sinulla ei saa olla muita ikoneita.
2. Älä lausu väärin merkkituotteiden nimiä.
3. Pukeudu iltapukuun myös sunnuntaisin.
4. Kunnioita kaikkia niitä, jotka jaksavat meikata vähintään 2 tuntia.
5. Tapa tarvittaessa hienon laukun vuoksi.
6. Älä huomiohuoraa.
7. Älä anna legginssien viedä housujen paikkaa.
8. Älä jätä mainitsematta havaitsemistasi tyylivirheistä.
9. Älä salaa himoitse kaverisi laukkua, osta itsellesi samanlainen.
10. Jos naapurin Simolla on kalliimpi Rolex kuin miehelläsi, vaihda osoitetta.

Todennäköisesti moni muodin orja olisi onnellisempi ja iloisempi, kun pukeutuisi vaan sillä tavalla kuin mieli kullakin hetkellä halajaa. Välillä tekee mieli kuolata ja porsastella XXL kokoisessa semisti kulahtaneessa bändipaidassa ja pieruverkkareissa, tai ottaa aurinkoa bikineissä läskit hölskähdellen. Terapeutitkin välttyisivät valtavilta työmääriltä, kun ihmiset rynnistäisivät kaduilla ilman turhaa muodin painetta ja tuskaa. Aina ei tarvitse miettiä sitä, mätsääkö hiusten shokkipinkki väri, alushousujen fuksian sävy ja korsetin magenta keskenään. Saati sitten sopivien, metallipinkkien korkkareiden värierosta, tässähän ollaan jo itkuraivari-katastrofin juurella. Ihmismieli osaa kääntää asiat monimutkaisemmaksi kuin ne todella ovatkaan. Kuka ylipäätään määrittää sen, mikä vaate sopii yhteen minkin rytkyn kanssa, ja miksi näin?


Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä. Tyylimokat ovat pääosin jokaisen henkilökohtaisia mielipiteitä, sillä mitään tiettyä kultaista keskitietä ei ole. Näiden kirjoittamattomien sääntöjen noudattaminen on varmasti itse kullekin välillä hyvin vaikeaa, varsinkin kun netissä "kritiikkiä" tulvii sekä blogeissa että kuvapalvelimissa. Nykyään jopa Facebookissa. Parhaana ohjeena kuitenkin voisi sanoa, että kun pitää kaiken kohtuuden rajoissa on vaikeampi mennä vikaan. Itse lukeudun kuitenkin näihin överilookilla leikkiviin, ja kiikun jatkuvasti heikoilla jäillä. On normaalia muuttaa ja hillitä tyyliä aikustuessaan, mutta mikään pakollinen asia sekään ei ole. Itse lukeudun näihin "never grow old and never die" - kategorian pukeutujiin, leikin mieluusti pinkkiä prinsessaa hamaan loppuun saakka. Senkin uhalla, että moni vihaa tyyliäni enemmän kuin pikkulapsi oliiveja. Koira haukkuu, hauku sinäkin!Käykö lopuksi niin, että muoti-ilmiö onkin muotti-ilmiö?
Mikä on pahin näkemäsi tyylivirhe, ja miksi?

Itsehän kirjoittelen täällä tyylikkäänä, siistinä, ajattomana ja hienosti pukeutuneena.

31 kommenttia :

 1. Itse en ole pahempia tyylivirheitä edes huomannut, kun maalla asun.. Täällä ei kukaan niin erikoinen ole. And must ask, mistä noi housut on ostettu ? :D

  VastaaPoista
 2. Totaalinen repeeminen ton viimosen 'säännön kohalla.' :D Asiateksti mut meikäläisen mielst pahinta tyylimokaa en osaa sanoo, niit on niin monia kuten just noi leggarit housuina niin et perse paistaa ja uggit, yak. Toki niitä tyylimokia on varmasti itellekki tullu ko on ollu lähös johki ja paikan päällä tajuat olevas ainut räväkästi pukeutunu. :D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Maalla tyylivirheisiin varmaan harvemmin törmää, kuin kaupungissa. Pääkaupunkiseudulla "landetyyli" erottuu varmasti pahiten. =D Pöksyt on ostettu käytettyinä huuto.netistä, mutta alunperin noita myytiin varmaankin Morticiassa.

  DLA: Tyylimokia on kyllä niin paljon, että niitä on vaikea muistaa. Ylipukeutumisen tunne on kyllä kammottava, jos huomaa vetäneensä lookin esim. häihin selkeästi yli :D

  VastaaPoista
 4. Ainoa varsinainen tyylivirhe minkä tiedän on väkisin ahtautua kolmea kokoa pienempiin vaatteisiin. Tämä ei edes välttämättä koske vain meitä rehevämpiä. Syyllistyn tosin itsekkin tähän tosi usein kun en viitsi ostaa kahta kokoa isompaa mekkoa joten tissit saavat olla hieman tiiviisti sitten. Korsetti taas on korsetti, kukapa voi mennä vaikka sanomaan etteivät lihavat ihmiset voi harrastaa tight-lacingia. Kyllä mullakin käsimakkarat pursuilee mutta ne voi sentään aina peittää takilla/bolerolla yms.

  Kyllä sitä saa välillä itsekkin kuulla kommenttia taas siitä miten seilaa monen tyylin välillä. Pin-up pukeutuminen ei vaan usein sovi jokapäiväiseksi joten miksen silloin pukeutuisi päästä varpaisiin Iron Fistiin. Mutta en ole vielä koskaan törmännyt goottityylin haukkujiin, muistan back in the day ku mulla oli värikkäät rastat nii kaikki mummot tuli vaan kaupassa nypläilemään niitä. Tosin ahdasmielisiä ihmisiä löytyy aina, pitää vaan osata olla välittämättä.

  VastaaPoista
 5. On kyllä monesti tullu tilanne, missä on saanu kiinni jonku himotuijottajan. Mutta siitähän pääsee näppärästi, kun alkaa tuijottaa takasin päästävarpaisiin. Vielä vähän semmosella ilmeellä, että se mulkkaus loppuu varmasti. Ite olen menny jopa keltasissa verkkareissa kauppaan. Toisena päivänä sitä heiluu pvc-korsetissa kaupungilla, mikäs siinä. Kukin tyylillään ;) Sen voin kyllä sanoa, että tyylimoka olisi näiden kahden yhdistäminen :D

  VastaaPoista
 6. Minun mielestäni liian pienet vaatteet ovat aina moka. Mutta niistä korseteista sen verran, että paremmin ne sopii sellaiselle jolla on jotain kiristeltävääkin ja runsaammin muotoja. Luita on turha kiristellä!

  VastaaPoista
 7. Oon pohtinu tota kans tosi usein.
  Ja mä ite ainakin pukeudun mite haluan millo haluan, koska ei sitä nyt aina voi jokin korsetti päällä olla ja samanlaisia vaateitakaan ei välttämättä voi käyttää -20 pakkasessa ja +35 helteessä. Mutta silti aina sitä saa kuulla jotain ihmeellistä valittamista ja hauskaa kyyläilyä mun vaatteista ja muusta. Kyllähän sitä kuitenkin tulee välillä katteltua joidenkin ihmisten asuja ja ajattelee "voi terve, en ite kyl laittais" mutta mikäs siinä jos hän tykkää, ei se mua haittaa. Tärkeintähän se on et ite tykkää.
  Ja niit tyylimokikskin luokiteltuja on niin helvetisti ja mikä nyt kenenkin mielestä on tyylimoka.
  Ja sun asus näyttää olevan oikein mukava :)Itekkin usein kotona hillun ton näkösenä :)

  VastaaPoista
 8. HYB: Tuo on kyllä totta, että liian pienet vaatteet näyttävät karsealta. Yhden koon heitto ei vielä niin älyttömästi näy, mutta jos ostaa kolmea kokoa pienemmät housut niin alkaa jo vähän makkarat rehottamaan. =D Luulisi, että sellaisissa vaatteissa olo on muutenkin tukala.
  Tyylien välillä seilailu ei ole miun mielestä niin paha virhe, kyllä monikin gootti näyttää esim. työpaikalla aivan eri ihmiseltä. :) Pitää pukeutua niin kuin parhaalta tuntuu!

  RedRaven: Harrastan tismalleen samaa tuijotustekniikkaa aina aika-ajottain. :D Silloin kun möllöttämisestä kiinni jäänyttä tuijottaa takaisin kuin halpaa makkaraa, loppuu se katselu aika äkäseen. Räikyvän keltaisten verkkahousujen ja korsetin yhdistelmä olisi kyllä kieltämättä melko uniikkia. Katotaan vaan, niin kohta jossain Milanon muotiviikoilla joku tepastelee näissä vaatteissa punaisella matolla XD

  Natassja: Nimenomaan, korsettihan on tarkoitettu vartalon kaventamiseen ja parhaiden kohtien korostukseen. Jos vyötäröllä on pelkkää nahkaa, niin mitäpä siinä sitten kiristää ja korostaa. :P

  HaNna: Säiden mukaan pukeutumiseen on täällä Suomessa kyllä ihan pakko sopeutua. Jos joku muotibimbo tallustaa 40c pakkasella pikkuruiset ballerinat jalassa, niin onnea vaan hänelle. :D Vuoden ympäri kesäisissä maissa on helpompi sopeutua lämpötilojen vaihteluun, kun ne eivät heittele niin radikaalisti kuin täällä pohjolassa. Talvella michelin toppahaalarissa ja kesällä kivoissa hameissa + topeissa, näin täällä. ^^

  VastaaPoista
 9. Tiukkaa asiaa alusta loppuun.

  Valitettavasti olen goottipiireissä törmännyt yllättävään ilmiöön XL-goottien mollaamisen lisäksi, nimittäin "massagoottien" syrjimiseen: "Tuolla on raidalliset sukkahousut, tyllihame ja plattarit, siis niin mielikuvitukseton ja kamala massa-asu!" Aika hankalaksi menee tämä maailma kun välttää ensin ne pahimmat tyylirikot ja sitten pitäisi keksiä jokaikinen päivä jotain niin repäisevän omaperäistä, ettei kukaan ole vielä keksinyt niin pukeutua. Paras ratkaisu olisi varmaan kulkea rehellisesti alasti...

  Toinen asia on sitten se, että ivataan näitä jotka hyödyntävät useampaa goottityylin osa-aluetta; joskus ollaan samettigootteja, joskus turvaudutaan Lippyn liituraitaan (ainiin, myös Gangsta Pranksta-vetimet ovat massaa nykyään!) ja välillä sitten nakataan rastat päähän ja pvc:t niskaan cybertyyliin. Välillä saatetaan myös livahtaa hevaripuolelle niittipöksyillä ja huppareilla. Mielestäni kyseessä on ennemminkin järkevä mukautuminen kuin "antitr00 laidasta laitaan seilaaja", sillä kuka kiskoo kouluun/töihin päälle ne cybervetimet? Tai vaihtoehtoisesti menee katsomaan Combichristia pukeutuneena nilkkapituiseen samettimekkoon? (Ei sillä etteikö niin voisi tehdä, itse tosin suosin ilmapiiriin sopivampaa asua...) Jotenkin surullista, että jopa goottien joukosta pitää ruveta etsimään ja erittelemään jotain "epäaitoja massaihmisiä" sillä perusteella että suositaan tavanomaisia yhdistelmiä ja/tai vaihdellaan eri tyylisuuntauksia tilanteen mukaan.

  Ruusuja sinulle tämän epäkohdan esiintuomisesta: hyvin kiteytettyä asiaa sisältävä postaus - jos tämä olisi fb:ssa, tykkäisin, mutta sekin olisi tietysti liian massaa koska kaikki tunnetusti käyttävät naamakirjaa. ;)

  VastaaPoista
 10. Minusta pahimmat tyylimokat ovat juuri jo täällä mainitut asiat, eli liian pieniin vaatteisiin pukeutuminen ja sään huomiotta jättäminen kun vaatetustaan valitsee.

  Myötähapeää tuntee niiden ihmisten kohdalla jotka liian pieniin vaatteisiin ahtautuvat ja sitten kylmä iskee itselle, kun näkee jonkun juoksen nilkat, maha ja selkä paljaana 20 asteen pakkasessa.

  VastaaPoista
 11. tämä ei varsinaisesti ole tyylimoka, mutta tulipa mieleen lukiessa: olin siis reissulla Riikassa, ja kaikki nyt varmaan tietää että itäeurooppalaisilla naisilla on tapana laittautua ja panostaa ulkonäköönsä paljon enemmän. itse olen tottunut pitämään töissä ja vapaallakin yhdistelmää reisarit+maiharit/tennarit ja t-paita/wifebeater-toppi. kaverilla taas farkut, tennarit ja t-paita. herranjee kun sitä siellä korkkarimeressä tunsi ittensä paitsi pieneksi natiaiseksi, myös hyvinkin tyylittömäksi ryysyläiseksi. vastaantulijat kun vielä olivat täydessä meikissä ja hienoissa mekoissa/hienoissa vaatteissa yleensä, pilviä hipovissa koroissa. kuitenkaan kukaan ei pistänyt silmään ylilaitettuna, vaan me oltiin ne joita tuijotettiin :D sitten taas kotisuomessa oltiin siisteimmästä päästä juuri näiden kaikkien seksyjen tekstipaitojen keskellä.

  VastaaPoista
 12. hyvä teksti! mielestäni jokaisen oma tyyli on asennekysymys. itse käytän legginssejä todella usein ja ihan vain sen takia että pieni pyllyni nayttää niissä ihan vitun hyvältä. kyllä sitä saa katseita ja tuhahduksia mutta mitä siitä tarvitsee välittää jos itse tykkää :D ehkä juuri tuo liian pienet vaatteet läskissä ruumiissa on moka mutta suurempi moka on ollut yleensäkin lihota niin paljon. tai ainakin olla laiska ja pysyä lihavana. kuitenkin jos olet terveen mitoissa niin liian pienetkään vaatteet tuskin näyttävät pahalta joten vitut stalkkaajille ja ylpeenä baanalle!!

  VastaaPoista
 13. niijuu ja sitten taas jos täälläpäin menet markettiin niissä 14cm:n koroissa ja minihameessa ja vielä meikit naamassa niin sähän olet selvä horo :P

  VastaaPoista
 14. Musta on sinänsä kiva että goottipiireissä ollaan nykyään sallivampia ns genrerajojen suhteen. Voi singahdella cyberistä viktoriaaniseen ja siitä fetissigoottiin ja siitä steampunkkiin tyylillisesti, minulle on jäänyt jotenkin sellainen kuva että ennemmin oli vallalla mentaliteetti "samettigootti pysyköön lestissään" jne. :P Itsehän olin eilen liikenteessä babypinkissä hupparissa ja Crazy Agen pissisfarkuissa, sivukaljut ja pvc-asusteet & -kengät sentäs oli ettei mennyt täysin epägootiksi. :D Mutta hyvä kirjoitus, herättää keskustelua!

  VastaaPoista
 15. SEISKASEISKASEISKA! Kumpa kaikki muutkin tajuaisivat etteivät legginssit=housut! Niin typerän näköstä mennä perse vilkkuen. Annetaan sitten miehillekkin lupa kulkea pitkissä kalsareissa jos naisetki niin tekee perkele :D

  Hei muuten, kysynpä uudestaan tässä postauksessa kun taisi kadota tonne sun pinkiksi värjäämistä käsittelevään postaukseen tämä kysymys: Mitä olit mieltä Crazy Colorin pinkistä?

  - Tiia

  VastaaPoista
 16. Itse saan kulmien alta mulkoilua kun toisinaan astun ulko-ovesta korsetissa ja korkokengissä, toisinaan taas hupparissa ja tennareissa... Mutta voi hyvänen aika, en kai minä meikkaa ja pukeudu hienompiin vaatteisiin sen takia, että käväisen tien toisella puolella Siwassa, tai vaikkapa kun menen töihin :D
  Liian pieniin vaatteisiin änkeytyminen on yksi kamalimpia tyylivirheitä, mutta niin on sekin, jos pukee päälleen pelkästään muutamaa numeroa liian isoja vaatteita. Ehkä sillä tuntee "peittelevensä läskejään", mutta lopputulos ei ole järin imarteleva. Tietysti itsekin käytän vaikkapa poikaystävän isokokoisia paitoja kun haluan ottaa rennosti, mutta tarkoitan nyt sitä, että esimerkiksi eräs tuttava pukeutuu vain liian isoihin vaatteisiin peitelläkseen itseään. Hän on erittäin nätti eikä missään nimessä "liian iso", mutta katsoo silti parhaaksi peitellä itseään telttapaidoilla ja lötköhousuilla.
  Ja kerran näin tytön pitkässä maastokuvioidussa takissa, jalassaan vaalealla maastokuvioidut housut... Se näky kirveli silmiä.

  VastaaPoista
 17. Miusta se on hirveetä, että ihmiset ahtautuu ylipäätään väärän kokosiin vaatteisiin. Se ei oo nättiä niin, että laihalla tytöllä on säkki päällä tai se, että tukevammalla on makkarankuori. Pitäisi ostaa niitä oikean kokoisia vaatteita. Ihmisillä tuppaa se vaan aina unohtumaan...
  Korseteissa on se, että niitäkin voi käyttää väärin. aikoinaan korsetit tehtiin mittatilauksena nykyään niitä saa standardeina, jotka aiheuttaa monelle vähän rehevämmälle naiselle sitä, että siitä tulee järkyttävä vararengas ylälantiolle. Korsetin tulee olla oikein pituinen myös sen lisäksi, että se on sopivan kapea :)

  VastaaPoista
 18. Kirjoitus oli kiva ja aiheellinen. Täysin ohi aiheen: nykyinen fontti on pieni ja ennen kaikkea vaikeasti luettava. Tokihan tuota voi selaimessa säätää, mutta ainakin täällä päässä on jopa yhden plussan jälkeen hiukan hankala tätä fonttia lukea. Ihan vinkkinä, jos vaikka joku muu olisi samaa mieltä.
  Terv: Sokea myyrä

  Muuten blogisi on ihana. <3

  VastaaPoista
 19. Meillä oli joskus koulussa semmoinen kurssi kuin "Muodin sosiologia". Satuin siellä sitten mainitsemaan, että miellän itseni gootiksi/metallistiksi, mutta en vetele näihin genreen kuuluvia vaatteita joka päivä päälleni esim. kouluun tai kauppaan. Mainitsin myös, kuinka Japanissa tytöt kokoontuvat sunnuntai-iltapäiväksi jonnekin tiettyyn paikkaan (esim. Harajuku) ja siellä pukeudutaan yhdessä ja ollaan niissä vaatteissa sitten koko porukalla. Illalla vaihdetaan taas "omat" vaatteet niskaan ja mennään kotiin.
  Opettajan kommentti näihin esimerkkeihini oli: "Onkohan silloin ihmisellä päässä jotain vikaa?"

  En muista kuinka lujaa suutuin, mutta muistaakseni räyhäsin ainakin siitä, kuinka mielestäni kaikki vaatteet eivät vain sovi kaikkiin tilanteisiin. En mene korsetti päällä lähimarkettiin (ja jos menisinkin niin mitä sitten?), en laita pornofetissikumisukkiani kouluun saatikka pukeudu töihin linnanneitoasuun. Mutta toisaalta - mitä jos pukeutuisinkin? Tuskinpa päässäni olisi sen enempää "vikaa" kuin tavispissaliisalla, joka palvoo jonkun urpolifebloggarin jokaista sanaa katumuodista ja meikeistä.

  Toivottavasti joku löysi tästä jonkun pointin.

  VastaaPoista
 20. Asiaa! Kyllä meikältä löytyy vaatekaapista pinkkiä pvc:tä mutta myös normi farkkuleggingsit (en luule, että ne ovat housut). Toisinaan jaksaa näyttää räväkämmältä kuin toisinaan ja tyyliä on lupa muuttaa ja kehittää.

  Mielestäni paha tyylimoka on yksinkertaisesti pukeutua tai jättää pukeutumatta jollain tavalla ihan vain siksi, että pelkää mitä muut sanoo tai ajattelee. Pitäisi nimenomaan vaan pistää päälleen sitä, mikä omasta mielestä tuntuu ja näyttää hyvältä.

  On mullekkin kuittailtu mun ulkonäöstä ala-asteelta lähtien koulukaverien, perheenjäsenten ja tuntemattomienkin toimesta. En ole antanut sen silti vaikuttaa mihinkään.

  Ja mun mielestä mielenkiintoisen väriset hiukset, lävistykset, tatuoinnit, spesiaalit vaatteet etc. on hienoja ja kiinnostavia enkä ymmärrä miksi kenenkään tarvitsisi pukeutua tylsästi. Miksei revittelisi? Mutta totta kai kaikki tykkää eriasioista ja joidenkin silmää vain miellyttää iisimmät ja yksinkertaisemmat vaatteet. Kyllä varmasti jotkut näistä "muodin orjistakin" pukeutuvat niihin vaatteisiin vain siksi, että ne näyttävät heidän mielestään hyvältä. Ne vain sattuu näyttämään hyvin monen mielestä hyvältä.

  VastaaPoista
 21. Hyvä kirjoitus! Itsekin tulee aivan liian usein mietittyä että "hetkinen mun hiusväri on haalistunut asteen vähemmän punaiseksi kuin tämä paita, joten en voi yhdistää sitä näihin kenkiin ja lisäksi mulla on x väriset alusvaatteet joten tän laukun kuosi riitelee kyllä niin pahasti sen kanssa.." sitten aina havahtuu siihen, että ei sitä kukaan huomaa, tai jos huomaa, harvaa jaksaa kiinnostaa :D rennolla meiningillä muodista piittaamatta varsinkin kesällä, kun hiki valuu ja mukavinta päällä sattuu olemaan löysä toppi ja kulahtaneet shortsit !

  VastaaPoista
 22. Mun mielestä kauhein tyylimoka on sellanen liian paljastava et perse ja tissit vilkkuu kilometrien päähän :D

  VastaaPoista
 23. Aivan superhyvä kirjoitus, tästä tuli hyvä mieli :D

  VastaaPoista
 24. Toi ugg ja leggins -juttu on musta kaikista pahin. :D Ja noi selitykset on kuultu aivan liian monesti..

  VastaaPoista
 25. Pahin tyylimoka on käyttää jotain vaatteita vain siksi, että haluaa miellyttää muita.
  Jos tarvitsee sukat sandaaleihin, niin mielestäni se on ihan sallittua. Jollakin voi olla vaikka rumat, sieniset, syyläiset varpaat. Pahempi moka olisi esitellä niitä kuin peittää ne sukilla :)
  Toinen moka on sään huomioon jättäminen. Yläasteella ei voinut käyttää pipoa -30asteen pakkasilla, koska "hiukset menee pilalle!" Itse vahingoniloisena nauraisin kyllä enemmän sille, kun aivot ja korvat jäätyvät tältä kaverilta kuin sitä että kampaus menisi pilalle.
  Olen hirveä, mutta Tuksu on aika paha tyylimoka. Liian pienet vaatteet siis.

  VastaaPoista
 26. Joku asiaan vihkiytynyt voisi nyt valaista minua: Aina hoetaan, että sukkahousut/legginsit kesällä hameen alla on karmaiseva tyylimoka. Mites sitten muut muhkureitiset, joilla reidet hankaa yhteen ilman sukkahousuja/legginsejä siellä alla? o___O
  Olen hameihminen. Henkeen ja vereen. Omistan myös jäätävät norsureidet -> ilman jotain kangassuikaletta alla reidet on alta aikayksikön vereslihalla. :(

  VastaaPoista
 27. Minun mielestä uggit, pissislegginsit ja järkyttävän kokoiset kaula-aukot ovat kamalia. Ite tykkään oikeista muotiihmisistä, jotka käyttää mekkoja ja korkokenkiä. Nykyään täältä löytyy aika paljon massapissiksiä, jotka yrittävät näyttää pojalta mutta silti heruttavat yms. Pahin tyylimoka ikinä on laittaa hopparityyliset, isot kengät ja tiukat legginssit taikka farkut. Hyi yrjö ~

  VastaaPoista
 28. Hieno kirjoitus! Kyllä varmasti pahin moka on pukeutua niin että tissit ja perse vilkuttelevat, jopa talvella! Se on kyllä totta että jokainen pukeutukoon miten tahtoo mutta joku roti sentään.

  VastaaPoista
 29. Anonyymi: Totta, nykyään kaikki morticiasta vaatteitaan ostavat gootit ovat valitettavasti "massaa" joidenkin mielestä. Pitäisi varmaankin väsätä vaatteensa itse, että olisi riittävän uniikki. :P Sinänsä hassua, että näissäkin piireissä toisia mollataan ihan olan takaa, vaikka luulisi että pienissä piireissä saman henkiset pitäisivät yhtä. Goottikulttuuri on kuitenkin sen verran pientä isoihin massoihin verrattuna, että tismalleen samanlaista tyttöä/poikaa tulee tuskin vastaan.

  Anonyymi2: Joo, tulee itselle paha olo jo pelkästään siitä ajatuksesta, että pissikset juoksevat kaduilla sellasessa napapituisessa toppatakissa 30 asteen pakkasessa. Luulisi selkää palelevan. :/

  Chiina: Aivan, tismalleen noinhan se monissa muissa maissa menee. Tietääkseni myös Italiassa ja lämpimissä maissa naiset ovat hyvinkin koreasti pukeutuneita, ja sipsuttavat korkkareissa ihan arkenakin. Noissa nättien pukeutujien maissa nainen saa näyttää seksikkyytensä julkisesti, Suomessa seksikkyys pitää piilottaa viimeiseen asti. Löysät verkkarit ja poolokauluksinen huppari + niken lenkkarit. Seksikkyyttä parhaimmillaan!

  Sysihilkka: Totta, tyylien välillä pystyy seilaamaan suhteellisen helposti ilman mitään tuomitsemista. Toki se menee jo ehkä vähän överiksi, jos yhdistää pitsisamettigoottityylin cyberviritysten kanssa. :D Nilkkapituinen samettipitsimekko kunnon monsteriplatformeihin, kirkkaisiin cyberlockseihin ja goggeleihin yhdistettynä olisi hauskaa katsottavaa. :D

  Tiia: Haha, oli juuri avokin kanssa puhetta noista miesten kalsareista. XD Kuinkahan paljon katseita saisi, jos joku vilistäisi kadulla kunnon blackhorset ja miesten tanktoppi päällä :'''D
  Testasin crazycoloria about 3 viikkoa sitten, ja kesti miun reuhkassa reilun viikon kirkkaana. En siis ainakaan tällä kokemuksella suosittele sitä stuffia kenellekään. :/ Koetan värjätä samalla aineella vielä toisen kerran, katsoo sitten kestäisikö paremmin..

  Hirttoyrtti: Totta turiset! Loppupeleissään kaikki laittautuvat kuitenkin itseään varten, niin mitä niiden muiden mielipiteillä ja katseilla on väliä. Uskoisin että tuo maastotakki-housu yhdistelmä sattuu silmiin yhtä pahasti kuin eri värisiä farkkukuoseja yhdistelevien asuvalinnat.


  Malicer: Totta turiset. Mortician normaalit korsetit ovat pituudeltaan todella lyhyitä, eivätkä sovi kovin moneen runkoon. Teetättämällä korsetit ovat toki kalliimpia, mutta kyllähän ne sitten itsensä maksavat takaisin monen vuoden kestävyydellä. :)

  Anonyymi3: Kiitos kun mainitsit! :) Koetan katsella josko joku muu fontti passaisi tähän blogiin paremmin, et ole nimittäin ainut tästä asiasta maininnut.

  VastaaPoista
 30. Sanski: Voi helvetti minkälainen opettaja siulla. :D En ihmettele yhtään, että pistää vihaksi tuollainen. Mie oon miettinyt ihan samaa, miksi esim. pvc-kokopuku päällä ei saisi käydä lähimarketissa ostoksilla? Katseita sillä kyllä kerää varmasti, ja arvostelua sitäkin enemmän, mutta entäs sitten? Jos joku tuollaisesta pukeutumisesta vetäisi herneet nenään, niin siinä vaiheessa voisi jo katsoa peiliin. :P

  Emmy: Elämä on liian lyhyt toisten mielipiteistä välittämiseen. Jos joku urpo jaksaa kränätä toisen vaatteista, niin se on enemmänkin kuin voi voi. :P Muistan elävästi vielä exäni sanat goottipukeutumisesta. (mie silloin 14v.) Kyseinen herra sanoi mm. että en näyttäisi KOSKAAN hyvältä korkokengissä, saati sitten ihroineni missään korsetissa. Tässä elämäntilanteessa sanoisinkin kyseiselle herralle terveisinä: Kiss my ass! :D

  Nora: Hiusväriongelma on kyllä yksi pahimmista. Mie oon vieläkin vahvasti sitä mieltä, etten voi käyttää punaisia vaatteita koska hiukseni ovat pinkit. Toisaalta, miksei voisi.. Jotenkin tuntuu että nämä kaksi väriä vaan riitelevät keskenään todella voimakkaasti.

  homomursu: Voi oksetus. =D Kyllä paidassa avonaisuutta saa olla, mutta jos rintaliivit loistavat kaula-aukosta niin sitten ollaan jo hakoteillä..

  Katzu: Kiva kuulla! ^^

  Nette: Aina tekosiaan pitää jotenkin selitellä, ofkoors ;D

  Rätsi: Oikeassa olet siekin. Vaatteet ovat kuitenkin jokaisen henkilökohtainen asia, niin kukin niitä käyttäköön ihan sillä tavalla millä lystää. :)

  Anonyymi4: Täh, onko miulta mennyt jotain ihan ohi? Ö_Ö En ole koskaan kuullutkaan, että sukkiksia ei saisi minarin kanssa yhdistää.. Mie pidän jatkuvasti sukkiksia + legginssejä hameen alla tismalleen samasta syystä kuin siekin, eli reidet hankaavat ikävästi yhteen ja näyttää muutenkin kamalalta ilman..

  Aurica: Kaikki luettelemasi asiat lukeutuvat kyllä melkeimpä silmiinpistävimpiin tyylimokiin. Varsinkin nuo kaula-aukot.. *puistatus*

  Banshee: Niimpä, talvella on kuitenkin suotavaa pukeutua säiden mukaan ihan jo senkin takia, ettei vilustuisi jatkuvasti.. Mutta no, kukin tyylillään :P

  VastaaPoista
 31. Olkoon vaikka kuinka pinnallista, mutta itken verta, kun nään miehellä sukat ja sandaalit/läpsyt. Ne sukat kun on pakko venyttää oikein polviin asti. Parhaan efektin saa löysien caprien kanssa, kun ne sukkien yläreunat ylttää caprien puntin alle piiloon. Näyttää vaan siltä, että jätkällä on metrin liian lyhyet housut. Tämä inho varmaan johtuu hopparipojista, joilla on turhan usein megaisot lököcaprit, tennarit (tai mitä ne hopparikengät onkaan) ja ylös kireälle hinatut tennissukat.

  Pojille sanomani on: vaatteet saavat koskettaa ihoa ja monille nuorille tytöille: trikoopaita on liian pieni, jos se ei enää päällä ollessa veny (siis et voi sormilla vetää kangasta irti ihosta).

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.