torstai 28. huhtikuuta 2011

Huumaavaa äänisurffausta


Törmäsin Audiosurf -nimeä kantavaan musiikkikeskeiseen peliin jo muutama vuosi sitten, mutta innostauduin tutustumaan tähän loistavaan keksintöön hieman jälkijunassa. Kyseessä on palikoiden keräilyyn ja strategioihin keskittyvä ajanvietepeli, joka tempaisi miut mukaan kertarykäisyllä! Pelin idea on on yksinkertainen. Lennät avaruusaluksella valitsemasi musiikkikappaleen pituista rataa, väistelet ja keräät erilaisia palikoita. Pelin automaattinen ratageneraattori loihtii mitä mielenkiintoisempia ratoja, parhaimmillaan kappaleet sisältävät fiilisboostaajia töyssyistä kieppeihin. Radat vaihtelevat musiikkikappaleittain erittäin paljonkin. On eri asia humpata Frederikin 'Linda Linda':n tahtiin, kuin jyystää menemään rytäkän (ja tuskanhikeä aiheuttavan nopean!) Evilen Trasherin soidessa.


Pelin taustalla soiva, oman valinnan mukainen musiikki on kyllä loistava vahvuus. Rytäkät industrialit tai hardstylet pauhaamaan ja kuulokkeet korville- tai stereoiden volumet niin kovalle että naapurin kakara itkee silmänsä pihalle. Välkkyvät valot, kova tempo ja pauhaava euforisen kuuloinen musiikki imaisee välittömästi omaan maailmaansa. Meidän olohuoneemme videotykiltä pelattuna koko pelin idea tuntuu tehostuvan entisestään. En tiedä onko se sitten hyvä vaiko ei, mutta muutamankin minuutin pelaamisen jälkeen tuntuu kuin itse keinuisi ääniaalloilla, aivoissa humisee ja pää tuntuu kevyeltä. Voisin kuvitella Audiosurffin lukeutuvan niiden pelien kirjoon, jotka aiheuttavat voimakasta riippuvuutta. Pelinarkomaaneille sitä parasta, ja pahinta huumetta. Harmaiden palikoiden väistely ja värillisten kahmiminen kuulostaa tukahduttavan tylsältä, mutta odottakaas hetki ennen kuin tuomitsette. Äänisurffailu on parhaimmillaan kaikkea muuta kuin tylsää, oikeaa stressinlievitystä!
ps. Ilmaisen demon voi ladata TÄÄLTÄ

8 kommenttia :

 1. Ei vitsi :D Oon aina halunnu kokeilla tota kun näin youtubesta yhen videon, mitä en tietenkään nyt löydä, mutta siin olijoku ihan loistava biisi joku basso jumputus :D

  VastaaPoista
 2. Tota videota ku kattoo ni tulee paha olo ku keinuu toi juttu tos :DDD Mut pakko päästä kokeilee. Pelaatko tos muute ite? :D

  VastaaPoista
 3. Gothic: Pistähän ihmeessä lataukseen! :) Miekin löysin tuon pelin toisen youtubevideon kautta, näytti niin hauskalta että piti päästä testaamaan :D

  Japadapaduu: Haha, joo miulla tulee myös pidemmästä pelauksesta tavallaan vähän paha olo, tai sellainen kevyt/sekava enemmänkin. Hassua. Kannattaa kyllä silti testata! :D En pellaa ite, joku random pätkä youtubesta. Eikä tuo ole kyllä edes parasta skrillexiä pelattavaksi, tähän mennessä ylivoimaisesti paras pelikokemus koettiin Skrillexin "Fucking die":n kanssa.

  VastaaPoista
 4. Kokeilin tuota joskus vuosia takaperin mut äkkiä meni hermo kun pelasin ilmeisesti itselleni liian vaikeita biisejä.. :D Ihan hauska keksintö silti toi, bonusta siitä et sillä voi pelaa minkä biisin tahansa.

  VastaaPoista
 5. Muuten ihan jees peli, mutta pelkään saavani jonkun slaagin aina kun pelaan.. Liikaa nopeutta ja värejä. :D

  VastaaPoista
 6. Anni: Pitää aloittaa helpolla ja vaikeuttaa pikkuhiljaa! ;) On kiva että peliin saa tosiaan kappaleilla vaihtelua. Voi välillä pelailla konemusiikin tahtiin, ja vaihtaa sitten vaikkapa metalliin. Jeij!

  Rei: Haha, joo epileptisten kohtausten riski on varmasti isohko. =D kyllä tuolla pelillä aivot jumiin saa, tai olon ainakin pöhnäiseksi.

  VastaaPoista
 7. Voi naama... 100% koukuttuminen heti kun kokeilin, hakkasin tota koko illan. X___X'
  Sitä lukee tyyliblogeja enimmäkseen vaate yms. postauksien takia, mutta aina välillä sitä löytää elämäänsä muitakin helmiä :D Oi voi...

  VastaaPoista
 8. Wow! Mahtavaa että oon saanut jonkun koukuttumaan tähän peliin! =D Miekin oon pahasti hooked, vähintään kerran päivässä pitää päästä surffaamaan. Luvs it!

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.